Umami muualla Facebook

Julkaistu 4. 3. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohta ja omena-sipulisalaattia

Olen julkaissut paljon lohiruokaohjeita, koska lohen saatavuus on helppoa ja lohi on myös terveellistä sekä edullista. Lohen voit korvata kotimaisella kirjolohella, jos haluat.

Meillä, kahden aikuisen lohiaterialla, ja monesti muulloinkin, syödään lisäkkeenä vain hyvää salaattia, koska emme kaipaa lisäkaloreita. Tällä kertaa tein lohen kylkeen raikasta omena-sipulisalaattia. En tee lohelle yleensä sen kummempaa kastiketta, vaan tarjoan sen kanssa turkkilaista jogurttia eri tavoin maustettuna, nyt maustoin sen vihreällä tabascolla.





Lohileikkeet ja omena-sipulisalaatti

2 lohiperhosleikettä tai kirjolohifileepalaa
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Jogurttiseos

noin 1 dl turkkilaista jogurttia
vihreää tabascoa

Omena-sipulisalaatti

1 pienehkö sipuli
1 isohko, makea omena
pala kurkkua
persiljaa

Kastike

2 rkl rypsiöljyä
2 korkillinen valkoviinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmista ensin salaatti. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli ohuesti. Pese ja kuivaa omena ja kurkku. Leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi, halkaise ja viipaloi kurkku. Pane salaattiainekset kulhoon. Lisää joukkoon hienonnettua persiljaa. Sekoita kastike ja tarkista maku mieleiseksesi. Kaada kastike salaatille ja sekoita kahdella lusikalla varovasti. Voit valmistaa salaatin jo hieman etukäteen jääkaappiin maustumaan, jolloin se on vieläkin parempaa.

Paista lohileikkeet rypsiöljytilkassa kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja mausta ne paistamisen aikana suolalla sekä mustapippurilla. Mausta jogurtti vihreällä tabascolla. Kokoa annokset. Lisää vielä vihreää tabascoa lohelle ja jogurtille, jos haluat. Tarjoa tarvittaessa lisäksi perunamuusia.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti