Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 3. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Lohta nuudeleiden ja kasvisten kera

Maukas ateria syntyy nopeasti lohi- tai kirjolohiviipaleista, nuudeleista ja wokkikasviksista. Jogurttikastike viimeistelee aterian. Ateria oli valmis alle puolessa tunnissa.








Paistettua lohta, nuudeleita ja kasviksia

2 annosta

2 nahallista lohi- tai kirjolohiviipaletta
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
1 pkt nuudeleita
currya
1/2 ps pakastewokkivihanneksia, maustettuja

Jogurttikastike lohelle

1 dl turkkilaista jogurttia tai kookosmaitoa tai -kermaa
1/2 dl ketsuppia
1 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 tl paprikajauhetta
2 tl sitruunamehua
tujaus punaista tabascoa
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Viimeistelyyn

basilikaa hienonnettuna
sitruunalohkot

Mausta lohiviipaleiden lihapuoli. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja pane lohiviipaleet pannulle nahkapuoli alaspäin. Vähennä lämpöä ja anna kalan kypsyä ja pohjan ruskistua. Käännä lopuksi lihapuoli pannuun päin ja jatka paistamista, kunnes kala on kypsää. Tarkista kypsyys halutessasi leikkaamalla viilto lohiviipaleen paksuimpaan kohtaan. Keitä lohen kypsyessä vettä nuudeleiden liottamista varten. Mausta kiehuva vesi suolalla (tai lisää nuudelipakkauksen mukana oleva mauste) ja lisää nuudelit turpoamaan pakkauksen ohjeiden mukainen aika. Valuta nuudelit ja mausta currylla, jos haluat. Kuumenna nuudeleiden turvotessa pakastewokkikasvikset pannulla. Sekoita kastikeainekset keskenään.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti