Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 3. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka 2 kommenttia Ruoka ja juoma

Marinoidut voipavut – herkkujen herkku

Isot, ihanat voipavut ovat marinoituina suurta herkkua. Papuherkun valmistus käy nopeasti, mutta marinoitumiselle pitää varata aikaa muutama tunti.






Marinoidut voipavut

2 tetrapakkausta (380/230 g) voipapuja, esim.Freshona Bio Organic Butter Beans, Lidl

Marinadi

1 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
noin 1 tl mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä

Viimeistelyyn

lehtipersiljaa hienonnettuna

Huuhtele voipavut lävikössä ja valuta hyvin. Sekoita marinadin ainekset ravistellen kannellisessa muovi- tai muussa purkissa. Kaada pavut kulhoon ja lisää marinadi päälle. Sekoita varoen, etteivät pavut mene rikki. Anna papujen marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Lisää päälle persiljaa. Tarjoa vaikka pienenä alkupalana tuoreen leivän kanssa, salaateissa, lisäkkeenä tai muhennettuna leipälevitteenä.


Aiheet: , , , , ,

2 kommenttia

  1. Kiitos tästä reseptistä.

    Kiitos tästä reseptistä.
    Tätä olemme tehneet jatkuvasti. Myös lime käy sitruunan tilalle ja chilihiutaleita voi myös heittää mukaan.
    Aivan fantastisia maalaisleivän päällä.

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    RT

    30. 3. 2020 17.44

Kirjoita kommentti