Marinoidut voipavut – herkkujen herkku
Isot, ihanat voipavut ovat marinoituina suurta herkkua. Papuherkun valmistus käy nopeasti, mutta marinoitumiselle pitää varata aikaa muutama tunti.
Marinoidut voipavut
2 tetrapakkausta (380/230 g) voipapuja, esim.Freshona Bio Organic Butter Beans, Lidl
Marinadi
1 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
noin 1 tl mineraalisuolaa
mustapippuria myllystä
Viimeistelyyn
lehtipersiljaa hienonnettuna
Huuhtele voipavut lävikössä ja valuta hyvin. Sekoita marinadin ainekset ravistellen kannellisessa muovi- tai muussa purkissa. Kaada pavut kulhoon ja lisää marinadi päälle. Sekoita varoen, etteivät pavut mene rikki. Anna papujen marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Lisää päälle persiljaa. Tarjoa vaikka pienenä alkupalana tuoreen leivän kanssa, salaateissa, lisäkkeenä tai muhennettuna leipälevitteenä.
Kiitos tästä reseptistä.
Kiitos tästä reseptistä.
Tätä olemme tehneet jatkuvasti. Myös lime käy sitruunan tilalle ja chilihiutaleita voi myös heittää mukaan.
Aivan fantastisia maalaisleivän päällä.
RT
30. 3. 2020 17.44
Kiitos itsellesi ilahduttavasta
Kiitos itsellesi ilahduttavasta viestistäsi! Itsekin olen aina pitänyt tästä ohjeesta, hauska kuulla, että joku muukin siitä pitää! Oikein mukavaa kevättä ja pääsiäistä! Terveisin Mervi Hannele Sandbacka
Mervi Hannele Sandbacka
30. 3. 2020 18.59