Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 2. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Mehevää jyväbroileria lautasella

Valmistin päivälliseksi Atrian jyväbroilerfileetä, joka on maustettu rosmariinilla ja karpalolla. Pakkauksessa on kaksi fileetä. Paistotulos oli maukas ja mehevä. Keitin lisäkkeiksi ruusukaaleja ja riisi-ohrasekoitusta. Olipa mahtavan hyvä ateria, kokeile sinäkin.
Jyväbroileri

2 annosta

1 pakkaus (2 kpl) jyväbroilerfileetä rosmariini-karpalo, Atria
rypsiöljyä paistamiseen

Pane uuni kuumenemaa 200-asteiseksi. Pane uunipannulle leivinpaperi. Kuumenna pannulla öljy, painele talouspaperilla fileiden pinta kuivaksi ja pane fileet kuumalle pannulle paistumaan. Ruskista fileet molemmin puolin. Siirrä fileet uunipannulle. Kuumenna vesi kiehuvaksi ruusukaalien keittämistä varten. Lisää ruusukaalit kattilaan ja anna kiehua noin 3 minuuttiia. Poista ruusukaalit reikäkauhalla uunipannulle fileiden viereen. Sivele ruusukaalit öljyllä ja sirottele päälle suolaa. Kun olet saanut riisi-ohraseoksen kiehumaan, nosta uunipelti uunin yläosaan ja paista 11 minuuttia.

Ruusukaalit

noin 16 ruusukaalia, pakaste
5 dl vettä

Riisi-ohralisäke

2 annosta

ruusukaalien keitinvesi
1 kanaliemikuutio
1-2 porkkanaa koosta riippuen
1 pienehkö sipuli
1 1/2 dl riisi-ohrasekoitusta, Risella

Murenna liemikuutio ruusukaalien keitinveteen. Leikkaa kuoritut porkkanan pieniksi paloiksi ja hienonna sipuli, lisää ne ja riisi-ohraseos kattilaan. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisi-ohraseokseen. Muista sekoitella seosta välillä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti