Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 7. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Melonia ja mansikkaa

Heinäkuun helteissä maistuvat raikkaat välipalat, jotka myös sammuttavat janoa. Melonit, ja erityisesti hyvin vesipitoinen vesimeloni, sopivat hellepäivän herkuksi sellaisenaan tai mansikoiden kera. Parhaimmillaan molemmat ovat ihanan makeita.

Ota rannalle mukaan valmiiksi paloiteltua, jääkaappikylmää melonia ja rasiallinen mansikoita, joita voit popsia, kun pieni välipalan tarve ja jano yllättävät.

Vesimelonista, mansikoista ja vaniljajäätelöstä voit pyöräyttää myös raikkaan pirtelön helteisenä päivänä.

Meloni-mansikkapirtelö

meloni-mansikkapirtelö


















2-3 annosta lasien koosta riippuen

1/4 pienehköstä vesimelonista
1/2 l mansikoita
1/4 l vaniljajäätelöä

Irrota melonilohkosta hedelmäliha ja pane kulhoon. Perkaa mansikat samaan kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää jäätelö kuutioina, ja jatka sekoittamista sauvasekoittimella, kunnes pirtelö on tasaista ja kuohkeaa. Tietenkin voit valmistaa pirtelön myös tehosekoittimessa.

Pssst! Meloni-mansikka -juoma on raikas ihan sellaisenaan ilman jäätelöäkin, eikä sisällä ylimääräisiä kaloreita!


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti