Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Chikako Harada Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Omenapiiras vaniljakastikkeella

Omenapiiras on syksyn ykkösleivonnainen. Kaneli on sen mainio mauste, jonka tuoksahdus tulee jo uunista. Vaniljakastike viimeistelee makunautinnon.












Omenapiiras ja vaniljakastike

8 palaa

Pohja

100 g voita
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 muna

Täyte

1 rs (250 g) ricottaa
1 prk kermaviiliä
1/2 sitruunan mehu
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa

Pinnalle

4 hapahkoa omenaa
sokeria
kanelia

Tarjoiluun

vaniljakastiketta

Nypi voi ja jauho-sokeriseos murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 sentin piirasvuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Säädä uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Kaada täyte piiraspohjalle. Lado päälle omenaviipaleet. Sirottele päälle sokeria ja kanelia. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan ja paista noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti