Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 5. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pinaatti- tai nokkosletut jauheliha-juurestäytteellä

Ostin taannoin ison pussillisen pakastepinaattia. Pinaatti on kuutioina, joten niitä on ollut helppo ottaa käyttöön. Pinaatti osoittautui kuitenkin alunalkaen karkearakenteiseksi, joten olen hienontanut sen aina sauvasekoittimella. Eilen alkoi tehdä mieli täytettyjä pinaattilettuja, joten tuumasta toimeen. Pinaatin voit korvata uuden sadon nokkosilla. Huuhdo nokkoset hyvin ja pane ne kiehuvaan veteen kiehumaan 5 minuutiksi, valuta ja huuhtele hyvin. Purista vesi pois ja hienonna nokkoset.

Jääkaapissa oli jauhelihaa ja edelliseltä aterialta jääneitä uunijuureksia. Niistä tulikin hyvänmakuinen täyte. Ohjeeseen kirjoitin käytettäväksi pienen pussin uunijuureksia omien tähteeksi jääneiden uunijuuresten sijaan. Varmasti toimii.

Pinaatti- tai nokkosletut jauheliha-juurestäytteellä

9 kpl

3 isoa munaa
8 dl maitoa
2 tl suolaa
200 g pakastepinaattia tai ryöpättyja nokkosia hienonnettuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
50 g voita sulatettuna
rypsiöljyä paistamiseen

Täyte

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 pussi tacomaustetta, Santa Maria
1 pussi (200 g) keittojuureksia, esim. Apetit
2 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuorruttamiseen

emmental- ja/tai mozzarellaraastetta

Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää sekoittaen muut ainekset. Soseuta hyvin sauvasekoittimella, koska pinaatin rakenne saattaa olla karkeaa. Anna jauhojen turvota noin 15 minuuttia. Paista kreppipannulla isoja ohuehkoja lettuja.
Valmista täyte. Paista jauheliha ja mausta pussillisella tacomaustetta. Pane juurekset vuokaan ja kuumenna mikroaaltouunissa noin 5 minuuttia täydellä teholla. Mausta keittojuurekset ja lisää jauhelihan joukkoon.
Täytä letut jauheliha-juuressekoituksella, kääri letut rullalle ja asettele ne uunivuokaan.
Lisää pinnalle juustoraastetta ja kuumenna ja kuorruta 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Pssst!Jos taikinaa jää (kuten minulla), kun täyte loppuu, säilytä se jääkaapissa seuraavaan päivään ja paista esim. pieniä lettuja lettupannussa. Tarjoa välipalaksi puolukkahillon kanssa.


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti