Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 4. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Porsaansisäfileetä ja uunijuureksia

Tämä ateria sopii hyvin viikonlopuksi. Meillä on tapana tehdä mieheni kanssa yhdessä ruokaa viikonloppuisin. Kahdelta tekijältä ateria valmistuu melko nopeasti, vaikka ohje voi tuntua kovin monipolviselta. Mieheni hoiti lihapuolen ja minä valmistelin juurekset ja kastikkeen.

Porsaansisäfileetä ja uunijuureksia

2 porsaansisäfileetä
rypsiöljyä ja voita
suolaa
mustapippurirouhetta
grillimaustetta, Santa Maria

Pane uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Viipaloi fileet ja pane ne erissä ruskistumaan pannulle. Sirottele viipaleille mausteita, käännä lihaviipaleet ja mausta paistettu puoli.

Käsittele samoin koko erä. Pane paistetut viipaleet vuokaan odottamaan lyhyttä jälkikypsennystä uunissa. Peitä vuoka alumiinifoliolla.

Juurekset

1 sipuli
puhtaaksi pestyjä perunoita
pala lanttua
puolikas palstermakka
muutama porkkana
(1 rasia pieniä luumutomaatteja)
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
yrttimaustetta maun mukaan, esim. timjamia
rypsiöljyä

Aseta leivinpaperi uunipannulle. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Leikkaa perunat veneperunalohkoiksi. Kuori ja suikaloi muut juurekset. Asettele ainekset pannulle riveittäin, pane sipulin päälle perunat. Jos haluat myös tomaatteja, halkaise ne ja laita pannulle omaksi raidakseen. Mausta ainekset ja suihkuta tai pirskota päälle lopuksi rypsiöljyä.

Kastike

1 sipuli hienonnettuna
rypsiöljyä
3 dl vettä
lihaliemifondia tai 2 lihaliemikuutiota
1 dl lihan paistinlientä
1/2 rkl timjamia
1/2 punaista paprikaa hienonnettuna
2 rkl makeaa chilikastiketta tai luumumarmeladia
1/2 prk ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja + vähän vettä
suolaa tai soijakastiketta
mustapippuria myllystä

Kuullota hienonnettu sipuli ja siirrä kastikekasariin. Lisää vesi ja kuumenna se. Lisää lihaliemifondia, paistinliemi, timjami ja paprika. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää makea chilikastike tai marmeladi sekä ruokakerma. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot kylmän veden kanssa ja lisää kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita sekä suolaa tai soijakastiketta ja rouhi mausteeksi mustapippuria.

Nosta uunipannu uunin yläosaan ja alumiinifoliolla peitetty lihavuoka ritilälle uunin alaosaan. Pidä lihavuokaa uunissa 8 minuuttia ja nosta vuoka uunista. Ota lihavuoasta lientä kastiketta varten. Pidä vuoka peitettynä, ettei liha jäähdy. Jatka juuresten kypsentämistä, kokeile kypsyyttä välillä haarukalla.

Aloita kastikkeen valmistus.

Tarjoa lisäksi vihreä salaatti.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti