Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 6. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Raparperi-mansikkapiiras

Leivoin raparperipiiraan ja koristelin sen mansikoilla. Tarjoilin piiraan vaniljakastikkeen kera. Piiras maistui kesäiseltä päiväkahvilla aurinkoisella terassilla.










Raparperi-mansikkapiiras

Pohja

100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia

Täyte

1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1/2 l raparperipaloja

Viimeistelyyn

mansikoita
tomusokeria

Tarjoiluun

vaniljakastiketta

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi ja muodosta palloksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka. Kauli taikina jauhotetulla alustalla vuokaan sopivaksi, nosta taikina vuokaan ja painele taikinaa reunoille. Kaulimisen sijaan voit taputella taikinan vuokaan. Pistele pohja ja nosta uuniin 10 minuutiksi.
Valmista täyte. Vatkaa kulhossa maitorahka, maito, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä raparperipalat esipaistetulle pohjalle ja kaada rahkaseos vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä vuoka paistamisen aikana leivinpaperilla, ettei reunat pala.
Anna piiraan jäähtyä ja viipaloi sen päälle mansikoita. Sihtaa halutessasi pinnalle tomusokeria, ja varsinkin, jos mansikat ovat hapahkoja. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.

DSC_0026


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti