Raparperi-mansikkapiiras
Leivoin raparperipiiraan ja koristelin sen mansikoilla. Tarjoilin piiraan vaniljakastikkeen kera. Piiras maistui kesäiseltä päiväkahvilla aurinkoisella terassilla.
Raparperi-mansikkapiiras
Pohja
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
Täyte
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1/2 l raparperipaloja
Viimeistelyyn
mansikoita
tomusokeria
Tarjoiluun
vaniljakastiketta
Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Mittaa pohjan ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi ja muodosta palloksi. Voitele halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka. Kauli taikina jauhotetulla alustalla vuokaan sopivaksi, nosta taikina vuokaan ja painele taikinaa reunoille. Kaulimisen sijaan voit taputella taikinan vuokaan. Pistele pohja ja nosta uuniin 10 minuutiksi.
Valmista täyte. Vatkaa kulhossa maitorahka, maito, munat, sokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi seokseksi. Levitä raparperipalat esipaistetulle pohjalle ja kaada rahkaseos vuokaan. Nosta vuoka ritilälle uunin alaosaan. Paista noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä vuoka paistamisen aikana leivinpaperilla, ettei reunat pala.
Anna piiraan jäähtyä ja viipaloi sen päälle mansikoita. Sihtaa halutessasi pinnalle tomusokeria, ja varsinkin, jos mansikat ovat hapahkoja. Tarjoa piiraan kanssa vaniljakastiketta.