Raparperimurupiiras ruotsalaiseen tapaan
Tämän helpommin raparperipiirasta tuskin voi tehdä. Sain nauttia kahvipöydässä tätä piirasta Ruotsissa käydessäni, siellä sitä kutsutaan smulpajksi eli murupiiraaksi. Maistui hyvältä meidänkin terassikahveilla.
Raparperimurupiiras
2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
raparperia ohuina viipaleina
Päälle
100 g voita
1 1/2-2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
Pane kiertoilmauuni kuumenemaan 175-asteiseksi.
Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi, lisää sulatettu voi ja jatkaa vatkaamista. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan. Lisää pinnalle tasaisesti raparperiviipaleet. Nypi sormin viileään voihin piiraan päälle tuleva muruseos ja ripottele se piiraalle. Pane piiras uunin keskiosaan ja paista 30-35 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu taikinaa. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.