Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 10. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Kuva Sari Spåra/Readme.fi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Soppaa ja leipää

Sari Spåran hiljattain ilmestynyt hurmaava keittokirja on nimeltään Soppakirja. Moninaisten ohjeiden joukkoon mahtuu sekä alku-, pää- että jälkiruokakeittojen ohjeita. Lisäksi kirjassa on runsaasti keittojen kanssa syötävien leipien ja sämpylöiden ohjeita. Hyvä kirja jokaisen ruokaa tekevän keittiöön! Myös silmää hivelevät kuvat ovat Spåran ottamia.

Sari Spåra pitää suosittua Sweet Food O’ Mine -blogia.

Sari Spåra sanoo kirjansa johdannossa, että keitoissa häntä viehättää se, että koko ateria valmistuu yhdessä astiassa, joko kattilassa tai padassa. Siitä olen hänen kanssaan aivan samaa mieltä. Yleensä arkikeiton valmistaminen on helppoa ja nopeaa, varsinkin, kun pakasteena löytyy runsaasti hyviä vihannessekoituksia ja valmiiksi pilkottuja juureksia. Keitoissa on hyvää myös niiden edullisuus. Juhlavammat keitot voivat maksaa vähän enemmän. Maustaminen on keiton teossakin a ja o. Maun tekee ruoan tuoksu, suutuntuma ja ulkonäkö. Spåran kirjassa sosekeittojen pinnalle lisätään aina jotakin purtavaa lisäkettä, mikä tekee annoksesta paitsi kauniin, antaa ruoalle myös hyvän suutuntuman. Lisäkettä voisi tehdä sen verran enemmän, että sitä olisi otettavissa lisääkin.

Ihastuin Soppakirjaan ensimmäisellä selailulla. Mehän syömme myös silmillämme, joten ruokakuvilla on suuri merkitys siinä, minkä mielikuvan ruoista saamme. Soppakirjassa käyteään mm. Le Creuset’n astioita, mikä sekin luo kuvitukseen kauniin yhtenäisen ilmeen.

Kirjan tiedot

Sari Spåra
Soppakirja
Kuvat Sari Spåra
Taitto Hellapoliisi Oy
Kustantaja Readme.fi
Julkaistu 9/2018
Sivuja 256
Hinta 35,00 €
ISBN 9789523216938
Kovakantinen, sidottu tai koteloitu


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti