Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 5. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tatti-papukermakastike spagetille

Pakastimessani on vielä viime syksyn sienisatoa, joten tein niistä ja pavuista maukkaan kastikkeen spagetille. Jos teet tätä kastiketta, voit käyttää siihen pakastamiasi sieniä, myös suppilovahverot käyvät hyvin. Ellei sinulla ole itse poimittuja sieniä pakastimessa, käytä marketeista saatavia viljeltyjä sieniä. Pavut lisäävät kastikkeeseen ruokaisuutta ja volyymiä.






Tatti-papukermakastike spagetille

4 annosta

200-300 g pakastettuja tatteja tai
1 rasia herkku- tai siitakesieniä
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
rypsiöljyä
1 tetra (380/230 g) luomupapusekoitusta, Bio Mixed Beans
1 tlk (2 !/2 dl) juustoruokakermaa
noin 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
noin 1/2 tl timjamia
noin 1 rkl soijakastiketta
ruohosipulia hienonnettuna

Pane spagetin keitinvesi kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen reilusti suolaa ja lisää spagetti. Sekoita spagettia kiehumisen alkupuolella muutaman kerran. Valmista kastike. Pane pannulle pakastetatit tai puhdistetut ja viipaloidut muut sienet. Lisää sipulit ja rypsiöljyä. Paista sekoitellen kunnes sipulisilput ovat pehmenneet. Huuhdo ja valuta pavut lävikössä ja lisää pannulle. Kaada pannulle ruokakerma, huuhdo vesitilkalla kermapurkki ja lisää pannulle. Kun kastike alkaa kiehua, mausta se. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Lisää kastikkeeseen ruohosipuli. Valuta valmis spagetti ja tarjoa kastikkeen kanssa. Jos haluat, voit raastaa spagettiannoksille parmesaania.


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti