Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 5. 2020 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tee kaalista ihanaa salaattia

Varhaiskaali on makeaa ja rapeaa. Valmistan siitä usein salaatteja, jotka sopivat mainiosti erilaisten ruokien lisäkkeiksi. Grillatulle lihalle ja makkaralle kaalisalaatti on aivan ehdoton lisäke. Kaalisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään, jos kaikki ei tule kerralla syödyksi.

Kastikkeen voit tehdä esim. turkkilaisesta jogurtista tai pelkästään öljystä, viinietikasta, sitruunamehusta, tilkkasesta juoksevaa hunajaa. Mausta öljykastike vielä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Maistele salaattia kastikkeen lisäämisen jälkeen ja mausta tarvittaessa lisää makusi mukaan.


Kaalisalaatti

4 annosta

1/2-1 valkokaali
1 sipuli
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa
noin 1 tl mineraalisuolaa
15 sentin pala kurkkua
1 punainen paprika
2-3 porkkanaa
mustapippuria myllystä
2 dl turkkilaista jogurttia

Poista kaalista tarvittaessa uloimmat lehdet. Suikaloi kaali. Kuori, halkaise ja suikaloi sipuli. Pane kaali ja sipuli kulhoon ja lisää öljy, sitruunamehu, viinietikka, hunaja ja suola. Sekoita hyvin. Huuhdo ja kuivaa kaikki muut kasvikset ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Lisää ne kulhoon. Rouhi mausteeksi mustapippuria ja kaada päälle jogurtti. Sekoita salaatti hyvin ja tarkista maku. Siirrä salaatti tarjoilukulhoon.

Uuden sadon kaali ja porkkanat ovat  hyvää salaattiainesta. Sipuli tuo sopivaa särmää salaattiin, paprika ja kurkku lisäväriä.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti