Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 12. 2011 Teksti Päätoimittajat 322 kommenttia Ruoka ja juoma

Umamin joulukalenteri 5-24

Pikkujoulu ja toinenkin adventti on jo vietetty. Monessa perheessä on tapana sytyttää adventtikynttilät. Niitä pannaan neljä riviin ja jokaisena adventtina sytytetään yksi kynttilä lisää palamaan pariksi tunniksi. Jouluna kaikki neljä kynttilää palavat sitten yhtä aikaa.

Kynttilöiden kanssa pitää olla varovainen. Niitä ei saa panna palamaan paikkoihin, joiden lähellä on jotain helposti syttyvää. Kynttilää ei saisi jättää yksin ja mieluusti vielä kynttilänjalankin tulisi olla sellainen, että se ei pala, tai siihen mahdollisesti asetettu mansettirengas ei pääse palamaan.
Kruunukynttilät palavat yllättävän nopeasti. Nykyisin on saatavana myös kynttilöitä, joiden sydänlanka loppuu jonkin verran ennen kuin kynttilä loppuu. Kynttilöitä polttaessa ei kannata olla kovin nuuka, jottei satu vahinkoa.

Päivän ruokavinkki

Joulun aika on kiireistä. Kaikesta kiireestä huolimatta olisi mukava tavata ystäviäkin. Helppo tapa tarjoilluun on kattaa pöytään juustoja. Sytytä kynttilät palamaan ja kata pöytään pari hyvää juustoa hyvän teen tai punaviinin kanssa. Kokeile vaihteeksi vaikka itävaltalaisia juustoja. Artikkelin Moosbacherista löydät Umamin juustoartikkelista.

Umamin joulukalenterin luukussa 5 on silitysrauta

Umamin kalenterinluukusta paljastuu tänään upea Electroluxin silitysrauta. Silittäminen voi olla rentouttavaa puuhaa kun välineet ovat kunnossa. Silitysraudoissa on uskomattoman paljon eroja. Tässä höyryraudassa on suuri vesisäiliö ja höyryä tulee reilusti, joten pellavasta ja puuvillastakin tulee nopeasti sileää. Tällä raudalla silittää niin frakkipaidan kuin juhlamekon vaikka Linnan juhliin.  Mitäpä jos ostaisit joululahjaksi silitysraudan, vaikka juuri kotoa muuttaneelle nuorelle! Lue lisää raudan ominaisuuksista Umamin artikkelista.

Kilpailu:

Kerro meille mikä tekee, tai mikä tekisi silittämisestä mukavaa? Miten suhtaudut silittämiseen? Kerro myös minkälaisia asioita pidit tärkeänä silitysrautaa viimeksi hankkiessasi? Eli minkälaisin perustein valitsit silitysraudan? Palkitsemme parhaan vastauksen uudella hienolla Electrolux-raudalla uuden vuoden jälkeen.

Voittajaksi valittiin ”Rae” nimimerkin kommentti:

Silittämisessä näkee heti tuloksen! Silitän kaikki paitani ja housuni. Olen tehnyt niin jo useiden vuosien ajan, enkä enää voisi pukea silittämätöntä vaatetta pälleni! Silitysraudan pitää olla tehokas ja sillä pitää saadaa sileää heti, ilman turhia hankaamisia. Nopesti! Höyryä saa tulla kunnolla. Kärki raudasa pitää olla tarpeeksi terävä, että sillä yltää laskosten pohjukoihin saakka. Rauta pitää olla myös kevyt ja hyvin käteen istuva. Vesisäiliön on oltava tilava, ettei vettä tarvitse jatkuvasti olla lisäämässä. Raudassa tarvitsee olla tarpeeksi säätöjä: tosi paljon höyryä farkuille ja miedompia lämpötiloja herkemmile teksiileille. Raudan nopeasti kuumenenminen on tärkeää. Tässäpä niitä kriteerejä tulikin! Tarvitsen laadukkaan ja kesätävä raudan. Käytän sitä joka viikko!

Takan kuvat Tiia Koskimies, stailaus Merja Kirjavainen ja Meimi Perttula.


Aiheet: , ,

322 kommenttia

 1. Silittämisestä tekisi mukavaa

  Silittämisestä tekisi mukavaa kunnon silitysrauta. Omistan vain pienen matkasilitysraudan, jolla ei tee juuri mitään.. Parempi rauta jäi erossa toiselle osapuolelle, en juurikaan oman rautani valintaan voinut vaikuttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piusku

  5. 12. 2011 6.08

 2. hyvä silitysrauta tekisi

  hyvä silitysrauta tekisi silittämisestä mukavaa. minulla ei edes ole silitysrautaa, niin en voi ikinä silittää vaatteitani

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  saki

  5. 12. 2011 6.33

 3. Silittämisestä ei tee

  Silittämisestä ei tee mukavaa yhtään mikään. Ehkä silitysrauta, joka ihan itse automaattisesti silittäisi ja viikkaisi pyykit. Oikeastaan saisi tehdä senkin ilman minun komennustani.
  Jos kuitenkin pysytään mahdollisuuksien rajoissa, se olisi myös hyvä, jos silitysraudasta ei joka kerta valkoista paitaa silittäessä tulisi höyryn mukana ruostetta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vermillion

  5. 12. 2011 6.40

 4. silittäminen ei ole

  silittäminen ei ole kivaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsti

  5. 12. 2011 6.41

 5. Silittäminen olisi kivaa,

  Silittäminen olisi kivaa, jos työtilaa olisi riittävästi ja silitetyt vaatteet saisi suoraan kaappiin..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piiae

  5. 12. 2011 6.44

 6. Silittämisestä on vaikea

  Silittämisestä on vaikea saada kivaa. Ehkä kunnon välineillä sen olisi ainakin helpompaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jukka

  5. 12. 2011 6.47

 7. Tykkään silittämisestä, koska

  Tykkään silittämisestä, koska vaatteet ja verhot näyttävät sitten paremmille, eivätkä pölyä niin paljon. Myös vaatteet säilyvät parempi kuntoisina.
  Silittäminen on mukavaa esim. musiikkia kuunnellessa. Mukavampaa se toki olisi jos omistaisin silityslaudan, eikä tarvitsisi pöydällä silittää vaatteita.
  Valitsin viimeksi silitysraudan pienen koon perusteella. Nyt kiinnittäisin myös tehoon huomiota.
  Jos voittaisin tämän, niin antaisin lahjaksi äidille. Hänen silitysrauta on rikki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttinen

  5. 12. 2011 6.54

 8. Silittäminen on rentouttavaa

  Silittäminen on rentouttavaa puuhaa. Saa hetken puuhastella yksinään, samalla vaatteet pysyvät hyvässä kunnossa. En voi katsella ryppyisiä vaatteita, tulee epäsiisti vaikutelma!
  Viimeksi valitsin silitysraudan ainoastaan halvan hinnan perusteella. Jos nyt ostaisin uuden, niin valintaan vaikuttaisi:
  -Hinta
  -Ulkonäkö
  -Koko
  -Tehokkuus
  -Tuotemerkki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  natsa

  5. 12. 2011 6.56

 9. Silittämisestä tekee mukavaa

  Silittämisestä tekee mukavaa kuitenkin se lopputulos.
  Kun on pesussa ollut ja sitten on rypistynyt. Niin tulee mukavan sileä ja varsinkin silityksen jälkeinen lämpö housuissa on mukava laittaa päälle.

  Eniten tykkää silitysraudassa, jos se on kuitenkin yksinkertainen vekoitin.
  Kun eihän sillä oikeastaan kuitenkaan tee mitään muuta kuin silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  5. 12. 2011 7.04

 10. Minulla on 30

  Minulla on 30 vuotta vanha silitysrauta. Kun muutin pois kotoa, niin silitin tunnollisesti kaikki liinavaatteet ym. Vuosien myötä silittäminen on jäänyt vähäisemmäksi. Onneksi miesystävä on innokas silittämään vaatteita. Aikanaan hankin vain halvimman silitysraudan miettimättä sen kummemmin, millainen sen pitäisi olla. Tyytyväinen olen ollut, kun näin kauan silitysrauta on kestänyt, hyvin on siis toiminut, on kevyt ja kaikin puolin ok. Nykyään varmaan silitysraudoissa on monenlaista lisätoimintoa. Uusi rauta voisi kyllä olla meikäläiselle tarpeen, joten jään odottamaan, miten arvonnassa käy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  5. 12. 2011 7.06

 11. en silitä

  en silitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tepa

  5. 12. 2011 7.09

 12. Äitini osti silitysraudan

  Äitini osti silitysraudan vuosia sitten Lidlistä. Hyvin on toiminut, aika vähän sitä on tarvinut. Nyt tuntuu, että ei silitä yhtä nopeasti ja tehokkaasti kuin ennen, joten varmaan uuden joudun hankkimaan. Sen pitää olla nopea ja tehokas!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rullapulla

  5. 12. 2011 7.10

 13. No minä en

  No minä en tiedä silittämisestä mitään kun en ole vielä hankkinut silitysrautaa,tosin asuessani viikot omassa huushollissa olisin sitä monasti tarvinutkin.
  Tuo voittorauta täyttää kaikki ne ominaisuudet mitä hyvältä siliysraudalta vaaditaankin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Samppaa

  5. 12. 2011 7.10

 14. Silittämisestä tekisi kivaa

  Silittämisestä tekisi kivaa jos olisi kunnon tilat, joissa voisi pitää silityslaudan ja -raudan ja muut tarpeelliset esillä ettei tarvitsisi joka kerta kaivella kaapeista. Tarvitsen siis kunnon kodinhoitohuoneen!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeeeow

  5. 12. 2011 7.10

 15. silittämisestä ei kyllä

  silittämisestä ei kyllä voi saada mukavaa..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elli

  5. 12. 2011 7.10

 16. En tykkää silittämisestä,mutta

  En tykkää silittämisestä,mutta en tykkää myöskään silittämättömistä vaatteista,joten silitän heti pois kun pyykki on kuivunut.Ostin juuri höyrysilitysraudan,joka osoittautui hyväksi hankinnaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Safira

  5. 12. 2011 7.14

 17. Oi joi kun

  Oi joi kun on monipuolinen ja hyvä rauta ja niin siistin oloinen kaikin puolin.
  Kyllä minä silittämisestä tykkään vaikka silittelenkin sellaisella hellalla lämmitettävällä luotiraudalla.
  Hyvähän tämäkin on kun on painava niin hyvin siliää ja kostean rievun lävitse silittäminen tekee niin terävät prässit housuihin ettei paremmista väliä.
  Tuollaisesta höyryraudasta ei minulla ole minkäänmoista käsitystä mutta kaippa se on hyvä kun on höyryominaisuudet ja kaikki ja ei tarttis kun töpsetin reikään tökätä olisi se helppoa silittämistä josta yästä unelmoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lyydia

  5. 12. 2011 7.14

 18. En pidä silittämsestä,

  En pidä silittämsestä, mutta mukavampaa se olisi kunnon työvälinein miellyttävässä ympäristössä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mari

  5. 12. 2011 7.17

 19. Äiti on toistaiseksi

  Äiti on toistaiseksi silitellyt vaatteeni mutta olen lähdössä toiselle paikkakunnalle opiskelemaan niin silitysrauta olisi ihan paikallaan.
  Tuohan näyttää ihan näppärältä raudalta joten enköhän tuolla oppisi minäkin vaatteeni silittelemään pakon edessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tåpias

  5. 12. 2011 7.18

 20. silittäminen ei ole

  silittäminen ei ole kivaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jomppe

  5. 12. 2011 7.18

 21. En ole vielä

  En ole vielä koskaan silitellyt meillä naispuoliset immeiset ovat hoidelleet silitykset mutta saattaa olla että yllättäisin paremman puoliskoni jos nuinkin näppärän silitysraudan sattuisin tällä kirjoituksellani huusholliimme kuittaamaan,siitähän se vain sädekehäni säihkyisi entistakin enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Isoisä

  5. 12. 2011 7.21

 22. Silittäminen ei ole

  Silittäminen ei ole mukavaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tonttuakka

  5. 12. 2011 7.28

 23. Katson silittäessäni tv:tä

  Katson silittäessäni tv:tä tai kuuntelen radiota. Silitysraudan laadusta en tingi, koska kunnon välineellä työ sujuu sutjakkaasti. Pidän huolta myös siitä että raudan lämpötila on oikea eli tarkistan aina silitettävän lämpötilasuosituksen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tere

  5. 12. 2011 7.28

 24. silitän ja haaveilen

  silitän ja haaveilen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  5. 12. 2011 7.31

 25. En tykkää hirveästi

  En tykkää hirveästi silittämisestä, koska silitysrautani on huono eikä tee sileää jälkeä. Muistan, miten lapsena aina katsoin, kun äitini silitti, tuoksui hyvälle ja ryppyiset vaatteet silisivät hetkessä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  5. 12. 2011 7.49

 26. silitän vain pakon

  silitän vain pakon edessä, jostain syystä inhoan sitä sähköjohtoa ja pelkään polttavani sen jollain tavalla raudalla. Ehkä langaton rauta olisi minulle se oikea. Viimeisintä rautaa ostaessa minulle oli tärkeää että se oli höyry malli

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  5. 12. 2011 7.55

 27. silittäminen on mukavaa,koska

  silittäminen on mukavaa,koska siinä näkee kauniin tuloksen,ilman vesipulloa(suihkua) ei silittämisestä tule mitään.Minä en osaa/halua silittää höyrysilitysraudalla koska mielestäni ”vanha”malli on paljon parempi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimi

  5. 12. 2011 8.14

 28. hyvä silitysrauta ja

  hyvä silitysrauta ja silityslauta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hane

  5. 12. 2011 8.15

 29. itse ainakin pidän

  itse ainakin pidän silittämisestä, käyn myös silittämässä vanhempieni tykönä. omaa silitysrautaa ei kyllä vielä ole

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  liinu

  5. 12. 2011 8.17

 30. Silitän aina vaatteet

  Silitän aina vaatteet kosteana heti koneesta ne otettuani. Musiikki päälle laulu ja silitysrauta soimaan…
  – teho
  – laatu
  – keveys
  – hinta
  Minulla pitää olla kunnon työvälineet ei pukkaa
  kiukkua tai stressiä työ sujuun näin loistavasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kepsu

  5. 12. 2011 8.19

 31. Pidän silittämisestä, se

  Pidän silittämisestä, se puhtaan pyykin tuoksu ja oman kätensä jäljen näkeminen tekee hyvää mielelle ja rauhoittaa jollain lailla. Vielä kun olisi niin paljon kaappitilaa että ne paidat kestäisivät sileinä…Raudan pitää olla käteen sopiva ja kevyt, mielellään pieni että vie vähän tilaa. Lauta on myös ehdoton, sellainen kunnon vanha omilla jaloillaan seisova ja tarpeeksi tilaa käyttää sitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  5. 12. 2011 8.39

 32. En pidä silittämisestä.

  En pidä silittämisestä. ehkä, jos silityskalusto olisi nykyaikaisempi, pitäisin työstä enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  moccamaniac

  5. 12. 2011 8.44

 33. Silttäminen ei ole

  Silttäminen ei ole mielipuuhiani. Jos rauta ja lauta olisivat helpommin saatavilla, ehkä tulisi silitettyä vaatteita useammin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaisa

  5. 12. 2011 8.46

 34. Tykkäsin jo pienenä

  Tykkäsin jo pienenä silittää vaatteita, haalin koko perheen vaatteet kasaan ja aloin silittämään niitä! :D Nyt kun olen asunut vuoden omassa asunnossani, minulla ei ole vieläkään silitysrautaa, hami :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minskudi

  5. 12. 2011 8.50

 35. Jos silittäminen olisi

  Jos silittäminen olisi rentouttavaa, eikä tarvitsisi tehdä kiireellä. En oikein tykkää silittämisestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  delphic

  5. 12. 2011 8.52

 36. En oikein pidä

  En oikein pidä silittämisestä mutta välillä sitä on kuitenkin pakko tehdä joten paremmat välineet varmasti auttaisivat hieman.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ajatar

  5. 12. 2011 8.54

 37. hyvä ja puhdas

  hyvä ja puhdas silitysrauta ja nyt jos koskaan sitä uutta tarvitaan, vanha ei toimi enää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elina

  5. 12. 2011 8.58

 38. en silitä juurikaan

  en silitä juurikaan kun joitain ”juhlavaatteita”,riittävän pitkä johto on ainakin yksi edellytys,pienehkö ja kevyt rauta on mukavin,mutta mukavaksi sitä hommaa ei saa silläkään,joskus on vaan pakko

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hele

  5. 12. 2011 9.00

 39. Tykkään silittämisestä, musiikki

  Tykkään silittämisestä, musiikki soi taustalla ja tulee kaunista sileää pintaa. Paitsi paitapuseroiden silitys on tuskaa….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Huli

  5. 12. 2011 9.04

 40. Ei niin mikään

  Ei niin mikään tee silittämisestä mukavaa. Punaviini ja hyvä leffa ehkä siedettävää…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elvi

  5. 12. 2011 9.13

 41. Silittämisessä on ihaninta

  Silittämisessä on ihaninta se tuoksu! Ja se että näkee, kuinka vaate, verhot tai liina siliää helposti sillä raudalla.
  Tällä hetkellä minulla on mummon vanha silitysrauta, ilman mitään hienouksia, mutta toimii kyllä paremmin kuin äitin uusi hieno höyryrauta.
  Jos nyt sattuisi tulemaan sellainen tilanne että uusi pittäis hommata, niin todennäköisesti halvimman ostaisin. Niin vähän tulee kuitenkin nykyään silitettyä mitään. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ven

  5. 12. 2011 9.14

 42. minusta silittäminen on

  minusta silittäminen on mukavaa, kunhan silitettävää ei ole liikaa. tarpeeksi kevyt ainakin tulee silitysraudan olla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jezebel

  5. 12. 2011 9.21

 43. hyvä silitysrauta

  hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tero

  5. 12. 2011 9.23

 44. Ei mikään

  Ei mikään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eila62

  5. 12. 2011 9.28

 45. Kunnollinen höyrysilitysrauta pitää

  Kunnollinen höyrysilitysrauta pitää olla. Ja riittävästi tilaa silittämiseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piabella

  5. 12. 2011 9.31

 46. silitän vain pakon

  silitän vain pakon edessä.silitysrautani olen voittanut jostain käsityölehden kilpailusta n 30v sitten. silloin se oli hieno, oikea höyryrauta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  5. 12. 2011 9.32

 47. musiikki

  musiikki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rr

  5. 12. 2011 9.34

 48. Hyvä silitysrauta

  Hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jarimv

  5. 12. 2011 9.34

 49. Se että joku

  Se että joku silittäisi puolestani. Silitän vain äärimmäisestä pakosta, ehkä kerran vuodessa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  5. 12. 2011 9.40

 50. Silitys on harvoin

  Silitys on harvoin mitään mukavaa puuhaa, mutta kunnon välineillä siitä voisi saada siedettävämmän. Kevyt, mutta silti kestävä silitysrauta oli passeli!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annna

  5. 12. 2011 9.42

 51. silittämisestä tekisi mukavan

  silittämisestä tekisi mukavan vain oma silittäjä, tai kyky sietää ryppyisiä vaatteita… mutta toki auttaisi asiaa, jos rauta ei tuuppisi kaiken aikaa vesiä ulos, niinkuin nykyinen tekee…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti66

  5. 12. 2011 9.42

 52. Positiivarien sanoin; asenne

  Positiivarien sanoin; asenne ratkaisee – aina. Ei se silittäminen nyt niin kamalaa ole, jos sille on fiksu paikka, josta vermeet saa helpolla esille ja jos laitteet toimii.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  5. 12. 2011 9.43

 53. Kunnon välineet tekevät

  Kunnon välineet tekevät silittämisestä ihan siedettävää..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tepi

  5. 12. 2011 9.52

 54. Silitän mahdollisimman vähän

  Silitän mahdollisimman vähän on erittäin ikävää työtä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  teippa

  5. 12. 2011 9.52

 55. Kunnon rauta ja

  Kunnon rauta ja hyvä taustamusiikki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nipsu

  5. 12. 2011 9.55

 56. Hyvä työskentelytila, kunnollinen

  Hyvä työskentelytila, kunnollinen silitysrauta sekä hyvää musiikkia taustalle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kalpa

  5. 12. 2011 9.56

 57. harvoin silitän

  harvoin silitän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mmmyy

  5. 12. 2011 9.57

 58. Tehokas, kevyt rauta

  Tehokas, kevyt rauta tekee silittämisestä mukavaa. Silitän kaiken pyykin ja katselen samalla digiboxilta nauhoituksia, joten silittämisestä saa iloa kaksinkertaisesti!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  syystakiton

  5. 12. 2011 9.58

 59. silitän omat paitani

  silitän omat paitani

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  5. 12. 2011 10.07

 60. silittämisestä tekee mukavaa

  silittämisestä tekee mukavaa helppous ja se että silitysrauta on omalla paikallaan eli ns. silityspisteellä. en silitä usein, mutta pidän siitä. tärkeänä silitysrautaa viimeksi hankkiessasi pidin keveyttä ja johdon pituutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ripe

  5. 12. 2011 10.07

 61. Jos silittäminen olisi

  Jos silittäminen olisi rentouttavaa, eikä tarvitsisi tehdä kiireellä. En oikein tykkää silittämisestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuke

  5. 12. 2011 10.10

 62. Silitän vain pakolliset

  Silitän vain pakolliset juhlavaatteet ja ommellessa mitä tarvitsee…. Mukavaa olisi jos olisi kunnollinen silitys paikka aina valmiina ettei tarvitsisi lautaa kasata ja poistaa silityksen jälkeen…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  amati

  5. 12. 2011 10.10

 63. Viimeisimmän silitysrautani olen

  Viimeisimmän silitysrautani olen voittanut juoksukilpailusta. Silitys on ihan mukavaa, kun ei ole kirettä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu

  5. 12. 2011 10.15

 64. Silittäminen ei kyllä

  Silittäminen ei kyllä koskaan ole hauskaa! Siedettäväksi sen tekee, jos voi katsoa samalla jotain sopivan kevyttä tv-ohjelmaa. Silitysraudassa pitää olla kunnon höyrytoiminto ja sen lisäksi vielä veden suihkutusmahdollisuus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Inna

  5. 12. 2011 10.17

 65. Juhliin silitetään aina

  Juhliin silitetään aina vaatteet, se sujuu hyvin, jos on kunnon rauta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  5. 12. 2011 10.20

 66. Silittäminen olisi kivaa

  Silittäminen olisi kivaa hyvällä raudalla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  5. 12. 2011 10.21

 67. En mie erityisest

  En mie erityisest tykkää silittämisest mut silleet vaatteet on siistit ja petivaatteet mukava tuntusii ihhoo vaste ku ei oo ryppyi. Hyvä rauta on sopiva kättee ja helppo käyttää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  5. 12. 2011 10.24

 68. Hyvä rauta ja

  Hyvä rauta ja ergonomia!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heli

  5. 12. 2011 10.27

 69. Ei siitä taida

  Ei siitä taida mikään tehdä mukavaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Irmeliina

  5. 12. 2011 10.31

 70. Silittämisestä hauskaa puuhaa

  Silittämisestä hauskaa puuhaa tekee toimivat välineet sekä hyvä työskentelytila. Tehokkuuden ja tarvittavien toimintojen perusteella tein ratkaisun edellisen silitysraudan hankinnassa. Palkintona olevan silitysraudan tyylikäs ulkonäkö lisäisi myö varmasti silitysnautintoa :) !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Teija

  5. 12. 2011 10.31

 71. Itselläni ei ole

  Itselläni ei ole ollenkaan silitysrautaa, kun lahjaksi saatu rauta lähti erossa entisen matkaan. Pidän silittämisestä, koska se rentouttaa (mikäli ei ole tarkoitus saada sitä vaatetta päällensä heti silityksen jälkeen). Mukavuutta lisäävät se, ettei johto mene heti solmuun, keveys ja höyrytys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimme

  5. 12. 2011 10.34

 72. En tykkää silittämisestä

  En tykkää silittämisestä laisinkaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  skeppo

  5. 12. 2011 10.36

 73. Hyvä silitysrauta. Kunnon

  Hyvä silitysrauta. Kunnon silitysraudalla silittäminen sujuu hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sonja

  5. 12. 2011 10.37

 74. ei ole silitysrautaa

  ei ole silitysrautaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  angel

  5. 12. 2011 10.42

 75. Televsision katselu samalla

  Televsision katselu samalla kun silittää, itse toivoisin myös enemmän tilaa kyseistä puuhaa varten ja että pistorasiat olisivat paikoissa, joissa voisi myös silitttää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  moni

  5. 12. 2011 10.42

 76. Huutava pula silitysraudalle

  Huutava pula silitysraudalle ja varsin noin monipuoliselle.
  Pakkohan sitä on ollut oppia silittelemään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonttum

  5. 12. 2011 10.42

 77. semmone hyvä silitys

  semmone hyvä silitys lauta ja tehokas rauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vaatetyttä

  5. 12. 2011 10.46

 78. Hyvä silitysrauta

  Hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippostiina

  5. 12. 2011 10.55

 79. Minulla on ollut

  Minulla on ollut jo monta pitkää vuotta hyvin vanha ja vaihtelevalla menestyksellä toimiva rauta. Siksi kävelenkin tuolla ulkomaailmassa samoissa vaatteissa, koska ne hienoimmat ovat aina rypyssä ja tämä rautani tekee niihin polttojälkiä. Valitsisin rautani ulkonäön perusteella, koska luotan että kaupasta ostetut voittavat kuitenkin minun rautani 100-0.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nansku

  5. 12. 2011 10.55

 80. Silittäminen olisi kivaa

  Silittäminen olisi kivaa jos olisi kunnon rauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjuu

  5. 12. 2011 10.58

 81. Silittämisestä tekisi mukavampaa,

  Silittämisestä tekisi mukavampaa, jos silityslautaa ei joka kerta tarviisi raahata ja kasata paikoilleen. Tällä hetkellä silittäminen on melko pakkopullaa enkä harrasta sitä kovinkaan usein. Silitysraudan pitäisi omata suhkoht pitkä johto ja olla ominaisuuksiltaan etenkin helppokäyttöinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tatti

  5. 12. 2011 11.04

 82. vaimo hoitaa kaiken

  vaimo hoitaa kaiken sen puolen todella hyvin ja lauleskellen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mievain

  5. 12. 2011 11.08

 83. Silittäminen on ihan

  Silittäminen on ihan mukavaa välillä. Hyvä silitysrauta on helppokäyttöinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  5. 12. 2011 11.12

 84. Silitys olisi mukavampaa,

  Silitys olisi mukavampaa, jos ei silityksen aloitus vaatisi niin paljon vaivaa. Rauta kaapista, vettä säiliöön, lauta kaapin perältä, kasaus, jatkojohto…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maigu

  5. 12. 2011 11.12

 85. Silityjsestä tekee mukavaa

  Silityjsestä tekee mukavaa hyvä taustamusiikki. Toki toimivilla välineilläkin on oma osuutensa asiaan. Hyvän silityslaudan olen jo hankkinut, mutta rauta on saatu lahjaksi ja voisi olla parempikin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  5. 12. 2011 11.14

 86. hyvä rauta ja

  hyvä rauta ja keikkumaton silityslauta ;D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sar i

  5. 12. 2011 11.28

 87. Silittämisestä tekee siedettävää

  Silittämisestä tekee siedettävää se, että taustalla soi lempimusiikkia ja tiedossa on kiva matka, jota varten hommaa tekee. Raudan ostoon vaikuttaa hinta, merkki, ulkonäkä ja ominaisuudet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nasu

  5. 12. 2011 11.30

 88. Itse kuuntelen aina

  Itse kuuntelen aina hyvää musiikkia silittäessäni, silittäminen on minulle lähinnä pakkopullaa,mutta hyvän musiikin tahdissa menee huomaamatta.
  Edellisestä silitysrautaostoksesta on ainakin 10 vuotta aikaa ja silloin tärkein kriteeri oli se että löytyy höyryominaisuus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  xxxs

  5. 12. 2011 11.32

 89. En voi sietää

  En voi sietää silittämistä ja teen sen vain äärimmäisessä pakkotilanteessa. Viimeiksi ostin silitysraudan, kun vanha meni rikki juuri ennen juhlamekon silitystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  henna

  5. 12. 2011 11.35

 90. hyvä silitysalusta, ja

  hyvä silitysalusta, ja helppo silitettävä vaate tai verho

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minde

  5. 12. 2011 11.35

 91. Silittämisestä tekee mukavampaa

  Silittämisestä tekee mukavampaa hyvä taustamusiikki ja se, että silittää vain muutaman vaatteen kerrallaan eikä anna vaatekasaa kertymään valtavaksi. Rautaa valitessani ratkaisevat eniten hinta, teho ja ergonomia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joku

  5. 12. 2011 11.45

 92. Kunnon silitysrauta ja

  Kunnon silitysrauta ja -lauta ja jotain hömppää katsottavaksi siinä sivussa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  5. 12. 2011 11.49

 93. SIlittämiseen tarvitaan kunnon

  SIlittämiseen tarvitaan kunnon rauta jossa on tehoa ja kosteuttakin tarvittaessa. Samoin silityslauta jonka korkeutta voi säädellä oikeaan kohtaa. Hyvin usein katson televisiota kun silitän.Silittäessä näkee työn tuloksen heti. varsinkin jos on oikein ryppynen joku vaate niin tulos on sitä selkeämpi. Mielestäni myös puhtaan pyykin tuoksu ikäänkuin korostuu kun vaatteen vielä silittää..sellainen ihana raikas tuoksu jota ei saa muutoin vaatteeseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marita

  5. 12. 2011 12.00

 94. SILITTÄMINEN HYVÄLLÄ RAUDALLA

  SILITTÄMINEN HYVÄLLÄ RAUDALLA ON MUKAVAA

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  EMMI

  5. 12. 2011 12.02

 95. Valitsin silitysraudan hinnan

  Valitsin silitysraudan hinnan mukaan, eikä olisi pitänyt. Ei oikene vaatteet millään :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  5. 12. 2011 12.03

 96. en tykkää silittämisestä

  en tykkää silittämisestä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jpio

  5. 12. 2011 12.07

 97. Ainakin "höyrytin", eli

  Ainakin ”höyrytin”, eli että tulee höyryä, toimii! Minulla oli joskus sellainen, mistä tuli vaan vettä, ei höyryä :D Se helpottaisi suunnattomasti silittämistä. Silittäminen on mukavaa, kun on sopiva rauta ja lauta. Raudassa tarvitsisi olla sopiva paino ja hyvä höyrytin. Yleensä en silitä vaatteitani, kun se on niin vaikeaa ja työlästä. Silitysraudassa tärkeintä on käyttömukavuus (paino, kädensija), eikä mahdollinen johto saa kokoajan tunkea tielle. Ja silityslaudan pitää olla sopivan tasainen ja vakaa. Myös ulkonäkö on tietysti plussaa, ei tarvi aina olla tylsän valkoinen :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  naaaaaaa

  5. 12. 2011 12.20

 98. hyvä silitysrauta ja

  hyvä silitysrauta ja podcastien samanaikainen kuuntelu ipodista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  johanna

  5. 12. 2011 12.20

 99. eipä meillä pahemmi

  eipä meillä pahemmi silitetä, ehkä joku paita kerran vuodessa. kannattaa hankkia vaatteita mitä ei tartte silittää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  5. 12. 2011 12.28

 100. En tykkää, silitän

  En tykkää, silitän vain välttämättömimmät eli kauluspaidat. Höyrytoiminto oli varmaan tärkeä valintaperuste mutta on tuolla talouden raudalla jo ikää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  5. 12. 2011 12.30

 101. Silittäminen ei ole

  Silittäminen ei ole se mieluisin homma, ennemmin vaikkapa tiskaan. Raudan pitää olla höyrysellainen, tarpeeksi painoa ja kunnon tasapaino pystyssä pysymiseen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  koovee

  5. 12. 2011 12.38

 102. En ole ikinä

  En ole ikinä omistanut omaa silitysrautaa, pakko myöntää. Joko poikaystävien tai äidin rautaa lainailtu, harvemmin ollut tarve. Ehkä nyt 23-vuotiaana voisi jo oman saada?! Ainakin silitetyt lakanat ovat IHANAT :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sara

  5. 12. 2011 12.39

 103. Kunnon välineet on

  Kunnon välineet on kaiken a ja o ja silittäminen on rentouttavaa puuhaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  5. 12. 2011 12.40

 104. Nautin silittämisestä kun

  Nautin silittämisestä kun saan hyvää musiikkia samalla. Tärkeintä hyvässä silitysraudassa vesisäiliö kostutuksella ja raudan kevyt liukuvuus kankaalla sekä tarpeeksi pitkä johto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarla

  5. 12. 2011 12.41

 105. Silittäminen on joskus

  Silittäminen on joskus kivaa, tosin ekan kerran silitin sormieni yli… Silitysraudassa olisi hyvä olla automaattinen virrankatkaisu, niin ei tarvitse koskaan miettiä että jäikö rauta päälle, kun on jo matkalla jonnekin. Ja myöskin siinä tapauksessa että sattuu vastamaan vaikka puhelimeen kesken silityksen oisi tuo automaattinen virrankatkaisu hyvä juttu, ettei vahingossa parhaseen miehen paitaan pala uutta korstetta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaiju

  5. 12. 2011 12.46

 106. Olisi kiva silittää

  Olisi kiva silittää jos olisi hyvä rauta ja lauta. Tykkään silittää ja silitetyissä lakanoissa on luksusta nukkua! Edellistä silitysrautaa en itse valinnut, vaan se tuli miehen mummolta perintönä meille, samoin kuin lauta, todella kuluneet ja vaivalloista silittää. Jos itse valitsisin, keveys olisi tärkeintä. Myös lämpenemisnopeus pitäisi tarkistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marimiu

  5. 12. 2011 12.49

 107. Silittäminen on ihan

  Silittäminen on ihan kivaa, kun ei sitä niin usein tarvitse tehdä. Silittäminen olisi mukavampaa, jos olisi uudemmat laitteet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aa

  5. 12. 2011 12.53

 108. hyvä silitysrauta ja

  hyvä silitysrauta ja taustalla hyvää musiikkia tai hyvä tv-ohjelma!
  vertailen kodinkoneiden ominaisuuksia mm. netissä ja sen perusteella ostan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eevis

  5. 12. 2011 12.53

 109. Välineistö niin että

  Välineistö niin että on vaivatonta aloittaa, silittäminen sinänsä on rentouttavaa, mukavaakin, silloin kun ei ole kiire.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aakoo

  5. 12. 2011 12.57

 110. Silittäminen on mukavaa

  Silittäminen on mukavaa kun on hyvät välineet ja rento tunnelma. Hyvä silitysrauta on kevyt ja kunnolla höyryävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lea

  5. 12. 2011 13.02

 111. Ergonominen rauta

  Ergonominen rauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  5. 12. 2011 13.05

 112. Kevyt jossa ei

  Kevyt jossa ei ole palamisen vaaraa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jokke

  5. 12. 2011 13.06

 113. Helppo käytettävyys.

  Helppo käytettävyys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kippo

  5. 12. 2011 13.07

 114. Hyvät ominaisuudet, keveys

  Hyvät ominaisuudet, keveys ja pinta, johon ei tartu eikä pala vaate

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  5. 12. 2011 13.07

 115. Silittämisestä tekee, mukavaa

  Silittämisestä tekee, mukavaa lopputulos joka saa hyvälle tuulelle. Samoin suhtaudun puhtaaseen pyykkiin ja pyykkipäivähän on aina juhlapäivä. Silitysrautoja löytyi kaapinpohjalta kaksi. Valitsin sen toimivan.
  Mikäs on herran silitellessä kun ilmakin on kuin morsian!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirKoleavaimo

  5. 12. 2011 13.08

 116. Silittäminen on mukavaa,

  Silittäminen on mukavaa, jos on hyvä silitysrauta. Nautin siitä, että kaikki kodin tekstiilit ovat siististi kaappiin viikattuina ja silitettyinä.
  Pyykkejä silittäessä sallin itseni samalla katsoa tv:tä. Muulloin en televisiota joudakaan katsomaan.
  Silitysrautani kaipaisi jo päivitystä :/

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  satu

  5. 12. 2011 13.20

 117. Tällä hetkellä en

  Tällä hetkellä en omista silitysrautaa ollenkaan. Pelkän laudan! :D
  Ostin pöydälle laitettavan laudan, jotta ei tarvitse olla kumarassa silittäessä. Se on pitkä miinus ja katson asiaa tarkkaan. Eli se vaikuttaa eniten silittäessä, joutuuko olemaan kumarassa. Selkä kipeytyy silloin turhaan.
  Silittäisin erityisesti lakanat, pussilakanat ja tyynyliinat. En omista pahemmin vaatteita joita täytyy silittää. Olen kyllä kuullut ihmisistä jotka silittävät sukista ja alushousuista lähtien kaikki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenna Tamminen

  5. 12. 2011 13.21

 118. Silittäminen on mukavaa

  Silittäminen on mukavaa kun ei ole mihinkään kiire ja voi vaikka samalla kuunnella radiota tai katsoa televisiota. Joidenkin vaatteiden silittämisestä olen luopunut kokonaan esimerkiksi vuodevaatteiden. Silitysraudassa täytyy olla höyryominaisuus ja veden suihkutusmahdollisuus. Hyvällä silitysraudalla silityshommat sujuvat nopsaan :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Heini

  5. 12. 2011 13.23

 119. Silitän päivittäin vaatteita,

  Silitän päivittäin vaatteita, sillä niin ne näyttävät siistimmiltä. En ole huomannut silitysraudoissa suurempia eroja halvimmasta kalliimpaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ekis

  5. 12. 2011 13.25

 120. Höyryrauta pitää olla.

  Höyryrauta pitää olla. En silitä päivittäin, mutta silloin kun silitän, hoidan ison kasan. Se on rentouttavaa, kun käden jäljen näkee heti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaneli30

  5. 12. 2011 13.32

 121. Kun silitän, katson

  Kun silitän, katson televisiota samalla, homma menee ihan huomaamatta, silitysrauta on hyvä, kun höyry tulee tasaisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tapu

  5. 12. 2011 13.35

 122. silittäminen ? mitä

  silittäminen ? mitä se on ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pekk rauma pläkä

  5. 12. 2011 13.37

 123. Silittäminen on ihan

  Silittäminen on ihan kivaa, mutta laudan esille laittaminen ei.Hihalauta pitäisi ostaa. Pidän sellaisesta höyryraudasta, jonka saa laittaa myös höyryttömään tilaan, koska aina ei sitä höyryäkään tarvitse.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bemy

  5. 12. 2011 13.38

 124. No silitys on

  No silitys on niin vanhanaikasta,mutta se ärsyttää ku sitä tarvii silti tehä :-D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mk

  5. 12. 2011 13.40

 125. En silitä koskaan.

  En silitä koskaan. Jos olisi todella hieno rauta, voisi hetkeksi innostua…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Neparinen

  5. 12. 2011 14.00

 126. Silittäminen olisi mukavampaa,

  Silittäminen olisi mukavampaa, kun se ei olisi aina niin vaikean takana: Ensin silityslauta esiin ja sitten etsit sille sopivan paikan, missä yltää silitysraudan piuha seinään eikä muksut viskaa lautaa nurin. Sitten etsi suihkupullo, millä kostuttaa. Ja kun pääset silittämään, on jo otsa hiessä…
  Aikanaan taisin saada silitysraudan kylkiäisinä jostain Elloksen tilauksesta. On siihen nähden asiansa ajanut, mutta nyt voisi olla aika uudistaa, kun on tullut enemmän tarvetta – verhot, lakanat sun muut kaipaa silittämistä eikä sovi väheksyä talon pienen miehen silityshelmitaiteilua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pietu80

  5. 12. 2011 14.03

 127. ei mikään saa

  ei mikään saa silittämisestä mukavaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  arzka

  5. 12. 2011 14.07

 128. Silittäminen on oikeastaan

  Silittäminen on oikeastaan ihan kivaa kotipuuhaa, johon vain ei tahdo löytyä aikaa. Silittäessä on kiva kuunnella radiota tai hyvää musiikkia. Eniten työn sujuvuuteen vaikuttaa kyllä hyvä rauta, viimeksi ostin pelkän halvan hinnan mukaan raudan enkä ole siihen tyytyväinen. Nyt hakisin enemmän laatua ja ominaisuuksia kuin halpaa hintaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Martina

  5. 12. 2011 14.10

 129. Jos höyry tulisi

  Jos höyry tulisi tasaisesti, se ois kiva

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  henna73

  5. 12. 2011 14.13

 130. Silittäminen on ihan

  Silittäminen on ihan ok hommaa, harvemmin sitä tosin tulee tehtyä. Silityslaudan esiin kaivaminen ja sen säilytystilan löytäminen ovat hankalimpia asioita. Sain nykyisen silitysrautani lahjaksi, joten en sitä itse valinnut. En oikein edes tiedä, mihin raudan valinnassa tulisi kiinnittää huomiota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJ

  5. 12. 2011 14.19

 131. Hyvä silitysrauta ja

  Hyvä silitysrauta ja sopivaa musiikkia taustalle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eeva

  5. 12. 2011 14.25

 132. hyvällä raudalla silityskin

  hyvällä raudalla silityskin on kivaa, musiikki taustalla tahdittaa hommaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  so

  5. 12. 2011 14.28

 133. Tykkään silittämisestä, vaikka

  Tykkään silittämisestä, vaikka nykyinen silitysrautani onkin joku kehno (vettä välillä ruikkiva;) kaupanpäällinen. Raudassa tärkeänä pidän hyvää liukuvuutta, kunnon höyryä, riittävää johtoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  NtiQ

  5. 12. 2011 14.28

 134. En pidä silittämisestä.

  En pidä silittämisestä. Mutta silitystä helpottaa ja tekee mukavammaksi jos vaatteet/tekstiilit ovat sopivan nihkeitä. Silitysraudan valinta perusteet olivat, että se istui hyvin käteen, kevyehkö, johto ”liikkui” käännellessä helposti, vesisäiliön täytön helppous….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maikki

  5. 12. 2011 14.32

 135. kunnon välineet ja

  kunnon välineet ja riittävä aika

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mv

  5. 12. 2011 14.34

 136. hyvä silitysrauta ja

  hyvä silitysrauta ja laulellen työ sujuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummeli

  5. 12. 2011 14.40

 137. Unelmana olisi silitysraudalle

  Unelmana olisi silitysraudalle ja -laudalle oma kaappi, josta lauta olisi helppo ottaa esille ja kaikki muukin olisi käden ulottuvilla helposti. Tykkään silittää kaikkea helppoa… :) Silitysraudalta vaadin höyrytoimintoa, helppoa täyttöä ja puhtaanapitoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  5. 12. 2011 14.41

 138. Silittäminen on todella

  Silittäminen on todella epämukavaa hommaa, etenkin kun meillä on ikivanha veljeltä peritty silitysrauta. Siinä ei ole mitään höyrytoimintoja tai muutakaan nykyaikaista.
  Toivon todella voittavani tämän, sillä tarvetta olisi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piaS

  5. 12. 2011 14.42

 139. Silittämisestä mukavaa tekisi

  Silittämisestä mukavaa tekisi rauta, joka oikeasti silittäisi rypyttömäksi tekstiilit. Kevyt käsitellä ja kerralla sileäksi lopputulos.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Wirpukka

  5. 12. 2011 14.44

 140. Kunnon rauta ja

  Kunnon rauta ja laadukas vaate, niin silittäminen on kivaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sipu

  5. 12. 2011 14.51

 141. mukavaa siit ei

  mukavaa siit ei taida saada mitenkään,,muuten kuin et joku toinen silittää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  city3

  5. 12. 2011 14.56

 142. En erityisemmin tykkää

  En erityisemmin tykkää silittämisestä, joten silitän vain todella ryppyisiä vaatteita. Pyrin välttämään silittämisen tarvetta ripustamalla pyykit mahdollisimman tasaisina kuivumaan… Edellisen silitysraudan olen ostanut noin viisitoista vuotta sitten, kun halusin höyrysilitysraudan äidiltä perityn sormienpolttajan tilalle. Nykyisen raudan heikkoutena ovat höyryn toimimattomuus matalammilla lämpötiloilla (vesi tulee tipoittain, höyrystä ei tietoakaan) ja johdon eteen tunkeminen, vaikka sitä kuinka yrittäisi asettaa sivulle. Voi olla, että nämä huonot kokemukset ovat muokanneet mielipidettäni silittämisestä negatiiviseen suuntaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sumi

  5. 12. 2011 14.59

 143. Enpä ole juurikaan

  Enpä ole juurikaan silitellyt mitään, koska silitysrautani on ihan onneton vanha romu. Tuollaisella uudella höyryraudalla silittäminen alkaisi olla mukavaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merja

  5. 12. 2011 15.00

 144. En pidä silittämisestä,

  En pidä silittämisestä, pyrin ostamaan sellaisia vaatteita ettei niitä tarvitse silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Oulutar

  5. 12. 2011 15.00

 145. Silittäminen sujuisi varmasti

  Silittäminen sujuisi varmasti jouhevasti kuuntelemalla äänikirjaa tai musiikkia. Tai kielenopetus-CD:tä!

  Minä yritän vältellä silittämistä ja hyvin se on onnistunutkin, koska minulla ei ole tällä hetkellä silitysrautaa. Välillä joitakin vaatteita on pakko silittää, joten silitysrauta olisi kyllä tarpeellinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marikki

  5. 12. 2011 15.03

 146. Silittäminen ei kyllä

  Silittäminen ei kyllä ole yhtään kivaa, kun on painava ja luistamaton silitysrauta. Ehkä silittäminen ei olisi niin tuskallista, jos oppisin oikea tekniikan, tuntuu että silittämisen jäljiltä on enemmän ryppyjä kuin aloittaessani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vinkka

  5. 12. 2011 15.11

 147. Silittäminen on jo

  Silittäminen on jo mukavaa, olen hiukan omituinen ja olen aina pitänyt silittämisestä. Olohuoneessa on kiva katsoa telkkaria ja silittää ja etsiä aina vaan lisää silitettävää. Minulla on jonkunlainen punainen ”vamma” ja olen katsonut uutta silitysrautaa, mutta sellaista jossa on punaista. Mutta olisin kyllä valmis luopumaan punaisesta unelmasta ja siirtymään siistiin siniseen, jossa riittää höyryä ja ei ole liian painava aina kipeille käsilleni. Automaattinen virrankatkaisu on ominaisuus joka olisi tarpeen, sillä kissani haluaa jakaa kaikki kotityöt kanssani ja silitysrautakin ottaa joskus kyytiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PurpleRaspberry

  5. 12. 2011 15.12

 148. hyvä silitysrauta

  hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  5. 12. 2011 15.35

 149. Käytännölliset silitysolosuhteet; välineet

  Käytännölliset silitysolosuhteet; välineet helposti saatavilla ja helppokäyttöisiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Temppu

  5. 12. 2011 15.37

 150. En tykkää silittämisestä

  En tykkää silittämisestä ja silitän tosi harvoin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piitu

  5. 12. 2011 15.38

 151. kunnon silitysrauta

  kunnon silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miksa78

  5. 12. 2011 15.42

 152. Rauhallinen työpiste, hyvä

  Rauhallinen työpiste, hyvä lauta, hyvä rauta ja hyvä taustamusiikki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  taiina

  5. 12. 2011 15.44

 153. Pitää olla hyvin

  Pitää olla hyvin tilaa silittää ja silitysraudassa ei tarvisisi olla sähköjohtoa ollenkaan kun se tarttuu aina johonkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sepi 2

  5. 12. 2011 15.47

 154. Ei mikään tekisi

  Ei mikään tekisi silittämisestä mukavaa. suhtaudun silittämiseen välinpitämättömästi. silitysraudan ostin hinnan perusteella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mikko

  5. 12. 2011 15.49

 155. Silittäminen on kaikista

  Silittäminen on kaikista ikävintä puuhaa, sellaista rautaa en vielä ole löytänyt, mikä tekisi siitä viihtyisää, ja monia olen testannut, koska jo työnikin takia joudun useita kertoja viikossa raudan esiin kaivamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m2len2

  5. 12. 2011 16.07

 156. Hyvä silityslauta

  Hyvä silityslauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tre

  5. 12. 2011 16.24

 157. inhoan silittämistä, varmaan

  inhoan silittämistä, varmaan parhaat mahdolliset välineet tekisivät silittämisestä siedettävää!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Taati83

  5. 12. 2011 16.26

 158. silittäminen on tosi

  silittäminen on tosi tympeää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miisu

  5. 12. 2011 16.26

 159. Hyvä silitysrauta ja

  Hyvä silitysrauta ja myös hyvä silityslauta tekevät silittämisen hauskemmaksi ja tietysti kivaa musiikkia on mukava kuunnella samalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  justus

  5. 12. 2011 16.28

 160. Nykyisin silitän tosi

  Nykyisin silitän tosi harvoin vaatteita. Yleensä vain kun on parempi meno tai juhla. Silittämisestä saisi hauskempaa hyvällä seuralla, musiikilla ja kunnon välineillä.
  Kissan silittelyssä olenkin ollut ahkerampi;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  amac

  5. 12. 2011 16.35

 161. inhoan silittämistä, vaikeimmaksi

  inhoan silittämistä, vaikeimmaksi sen tekee slitysraudan ja laudan kaivaminen kaapista. mutta hyvä musiikki soimaan niin kyllä se siitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mutku

  5. 12. 2011 16.38

 162. Silitän jopa lakanat,

  Silitän jopa lakanat, näin ne pysyvät siisteinä. Pyrin hoitamaan silittämisen esim. televisiota katsoessani, jotta saan hoidettua kaksi hommaa yhtä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  manta

  5. 12. 2011 16.46

 163. silittäminen ei voi

  silittäminen ei voi olla mukavaa, mutta kunnon välineillä edes jotenkuten siedettävää..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benkku

  5. 12. 2011 16.48

 164. Jos vaikka voisi

  Jos vaikka voisi katsella televisiota samalla tai kuunnella vaikka kirjaa….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiiu

  5. 12. 2011 16.50

 165. Inhoan silittämistä ehkä

  Inhoan silittämistä ehkä eniten kaikista kotitöistä. Uusi, toimiva, pirteä silitysrauta auttaa mutta ei silti niin paljon että hommasta alkaisi pitää..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nikoladeus

  5. 12. 2011 16.51

 166. En ole koskaan

  En ole koskaan rakastanut silittämistä.
  Viimeksi ole sitä tehnyt, kun lasten kanssa askarteltiin hamahelmistä.
  No syykin voi olla siinä, sama silitysrauta on ollut jo lähes 20 vuotta. Joten ajasta jäänyt jälkeen. Voipi olla, että jos sais uuden ja ajanmukaisen raudan. Tämä äiti voisi innostua jo vihdoin silittää. Rakastua silittämiseen. Mitä jotku oikeasti tekee sitä nytkin, suurella rakkaudella ja intohimona.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ssss

  5. 12. 2011 16.52

 167. Silitän mielelläni, kun

  Silitän mielelläni, kun on hyvä silityslauta ja -rauta sekä hyvä valaistus. Mukava nähdä vaatteet puhtaina silitettyinä kaapissa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  oupe

  5. 12. 2011 16.52

 168. No ei kyllä

  No ei kyllä mikään – kamalaa puuhaa! =D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Koda

  5. 12. 2011 16.54

 169. mä tykkäisin silittämisestä

  mä tykkäisin silittämisestä jos ois kunnon silitysrauta ja lauta mut en kauheen usein:))

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jag73

  5. 12. 2011 16.57

 170. Silityksestä voi tehdä

  Silityksestä voi tehdä mukavan rentouttavan hetken: mielimusiikki soimaan, hyvä lauta ja hyvä rauta. Kiirettä ei saa olla eikä tuskailla sen kanssa kuinka paljon on vielä silitettävää. Ja ainahan se on niin että uusi ”vekotin” antaa hommaan kuin hommaan uutta potkua. Electroluxissa näyttäisi toteutuvan edellytykset hyvälle silitykselle :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mustatsukat

  5. 12. 2011 16.58

 171. Näkee heti kättensä

  Näkee heti kättensä jäljen. Silitys on kivaa puuhaa silloin, kun saa rauhassa silitellä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirde

  5. 12. 2011 16.59

 172. silittämisen jälkeen vaatteiden

  silittämisen jälkeen vaatteiden pinta tuntuu mukavalta iholla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  5. 12. 2011 17.14

 173. tykkään silittää ja

  tykkään silittää ja pakkohan se on kun muutin pois kotoa tosin ei milla noin hienoa ja monipuolista rautaa kyllä ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janita K

  5. 12. 2011 17.15

 174. Minä sain silitykssen

  Minä sain silitykssen esimakua ollessani 14-15v kunnanlääkärillä kotiapulaisena. Lääkärin valkeita takkeja ja lääkintävoimistelija vaimon valkeita työtakkeja sai silittää tavantakaa ja sileää piti olla ei yhtään ryppyä missään.
  Upea tuo voittorauta ja tykästyin kun kerrottiin että on iso vesisäiliö omassa raudassani on niin turkasen pikkuinen että saa alinomaa olla täyttelemässä sitä.
  Niin näppärän oloinen on tuo rauta että sillä silittäminen sujuísi oletettavasti kuin leikki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirpana

  5. 12. 2011 17.19

 175. Silitysraudan täytyy olla

  Silitysraudan täytyy olla kevyt, koska silitän kerralla paljon. Raudan täytyy olla myös helposti säädettävä ja vesisäiliön tarpeeksi tilavan, ettei tarvitse kokoaajan sitä täyttää.Ranne joutuu aika koville, jos rauta on painava.Pidän silittämisestä, kun katselen televisiota tai kuuntelen radioaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keiju

  5. 12. 2011 17.21

 176. silittämisestä tekee mukavaa

  silittämisestä tekee mukavaa että siinä näkee heti kättensä jäljen.
  hyvä silitysrauta on ehdoton, itse valitsin uusimman rautani sillä perusteella miten se sopii käteen ja miten hyvä sitä on liikutella myös suuri vesisäiliö on plussaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hansu

  5. 12. 2011 17.27

 177. silittämisestä tekisi mukavaa

  silittämisestä tekisi mukavaa vain oma palvelija, joka hoitaisi silittämsien

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  speedy

  5. 12. 2011 17.29

 178. Olen joskus toivonut

  Olen joskus toivonut jotta silitysraudassa olisi mukavaa musiikkia. Silloin silitys olisi kuin tanssia ja hiukanvalssia vaikeimmilla kohdilla mut hauskaa kumminkin. Laatua sen olla pitää, muuten siihen hommaan tulee vain harmaita hiuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pito

  5. 12. 2011 17.36

 179. Omien tekstiilien silitys

  Omien tekstiilien silitys on TYYYLLsää,mutta kun silittelee aikamiespojan tai mummun pyykit,niin jo on toinen ääni kellossa.Vielä siihen jouluiset musiikit taustalle,ja silityskin on ihan siistiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Airi Salama

  5. 12. 2011 17.44

 180. jos joku muu

  jos joku muu tekisi sen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ritu

  5. 12. 2011 17.47

 181. Ensimmäinen silitysrauta tuli

  Ensimmäinen silitysrauta tuli ostettua hinnan vuoksi eli mahdollisimman halpa. Silittämisen tekee mukavammaksi kun on tv tai radio päällä sekä hyvä rauta millä silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  E N

  5. 12. 2011 17.48

 182. Olen aina nauttinut

  Olen aina nauttinut silittämisestä, jo lapsena halusin aina silittää kaikki pöytäliinat, nykyisin kun menen hyvän ystävättäreni luokse kylään, niin hänellä on pino silitettävää pyykkiä odottamassa……Kuten kaikki työt niin silittäminenkin on asenteesta kiinni ja lisäksi vielä tarvitaan hyvä rauta ja silitysalusta, niin kaikki sujuu leikiten…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  5. 12. 2011 17.58

 183. Silitysrauta saisi olla

  Silitysrauta saisi olla täysin automaattinen, sillä inhoan silittämistä yli kaiken.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hemppa

  5. 12. 2011 17.59

 184. SILITTÄMINEN ON HAUSKEMPAA

  SILITTÄMINEN ON HAUSKEMPAA KUN KUUNTELEE SAMALLA HYVÄÄ MUSAA.SILITYS RAUDAN TULEE OLLA HYVÄ ETTÄ TULEE HYVÄÄ JÄLKEÄ NOPEASTI.
  VIIMEKSI OSTETTU RAUTANI ON HÖYRY SILITYS RAUTA JOLLA ON KIVA SILITTÄÄ.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VIENO HAJU

  5. 12. 2011 18.00

 185. Jos silitysrauta soittaisi

  Jos silitysrauta soittaisi joululauluja niin siinä olisi ilo ylimmillään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SaKoz

  5. 12. 2011 18.03

 186. johdoton malli olisi

  johdoton malli olisi hyvä, ja kun voisi silittää niin, että verhot olisi ikkunoissa ja siitä vaan sileeks!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  5. 12. 2011 18.09

 187. Silittäminen on in.

  Silittäminen on in.
  kunnon höyry.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton1

  5. 12. 2011 18.11

 188. Silittämisen tekee miellyttäväksi

  Silittämisen tekee miellyttäväksi kunnollinen silitysrauta – ja lauta. Itselläni on jo hankittuna Sinituoteen höyrysilityslauta Marimekon Unikkokankaalla päällystettynä ja sen pariksi sopisi upouusi silitysrauta.
  :) Sillä silittäjä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  roimari

  5. 12. 2011 18.22

 189. Silittäminen on todella

  Silittäminen on todella vastenmielistä perfektionistille. Paitojen kanssa saa taistella, kun aina tulee vekki johonkin kohtaan. Oma silitysrautani on huono ja ei toimi kunnolla, joten senkin takia uusi silitysrauta toisi silittämiseen edes jollain lailla hohtoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kertte

  5. 12. 2011 18.27

 190. pidän silittämisestä.raudan pitää

  pidän silittämisestä.raudan pitää olla tarpeeksi painava,jotta sillä on hyvä silittää ja tietenkin höyry

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  karpalo

  5. 12. 2011 18.28

 191. vaatteen silityksestä- teen

  vaatteen silityksestä- teen kyllä pakolliset suoristukset- nyt olisi toiveen saada silitysrauta pojalleni 20v., hän muutti juuri omaan kotiin ja silitysrautaa ei vielä hänellä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pirre-pipari

  5. 12. 2011 18.37

 192. Riippuu päivästä tai

  Riippuu päivästä tai mielialasta, silitys on kuitenkin aina hikistä puuhaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iines

  5. 12. 2011 18.51

 193. Oon ehkä maailman

  Oon ehkä maailman laiskin silittämään, enkä pidä siitä yhtään!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenna

  5. 12. 2011 18.55

 194. Silittämisestä tekee mukavan,

  Silittämisestä tekee mukavan, kun joku muu tekee sen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emtsei

  5. 12. 2011 18.55

 195. Laiska...

  Laiska…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kissa

  5. 12. 2011 19.00

 196. Silittäminen.... no selkeästi

  Silittäminen…. no selkeästi hyvä seura olisi tarpeen ja sopiva paikka silittää usein tulee selkä kipeäksi silittämisestä se on epämukavaa. viime silityrautaa en ostanutkaa itse vaan sain sen jouluna lahjaksi äidiltä oli mukava yllätys joo itse en olisi osannut valita parempaa KIITOS äiti! No se oli varmaan enemmänkin hienovarainen vinkki kuin lahja :D.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  supsa

  5. 12. 2011 19.00

 197. Helppous; silitysrauta näkösällä.

  Helppous; silitysrauta näkösällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nanna

  5. 12. 2011 19.02

 198. Silittämisessä mukavinta on

  Silittämisessä mukavinta on nähdä konkreettisesti oman työn jälki: ryppyisestä vaatemytystä syntyy sileitä vaatepinoja. Jotta silityksestä voisi nauttia kunnolla, on omistettava hyvä ja tehokas silitysrauta, jossa on yksinkertaiset säädöt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sikurina

  5. 12. 2011 19.04

 199. silitän päivittäin ylle

  silitän päivittäin ylle laitettavat vaatteet, sekä omani että lasten. silitän myös työpukua. minulla on pian parhaat päivänsä nähnyt rauta kotona.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttupastilli

  5. 12. 2011 19.07

 200. Silittäminen on mukavaa,

  Silittäminen on mukavaa, jos joku toinen tekee sen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nyyrikki

  5. 12. 2011 19.07

 201. joskus on vaan

  joskus on vaan pakko silittää.. hyvä rautani meni rikki enkä ole löytänyt tilalle yhtä hyvää.. ärsyttää.. :(

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SATU

  5. 12. 2011 19.10

 202. Hyvä silitysrauta ja

  Hyvä silitysrauta ja kiireetön rentouttava asenne tekee silittämisestä lähes tulkoon mukavaa. Hyvää musiikkia taustalle ja ajatus saa kulkea omia polkujaan. Omaa aikaa ilman huonoa omaa tunoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mellu

  5. 12. 2011 19.11

 203. Silitän mahdollisimman vähän.

  Silitän mahdollisimman vähän.
  Silittämistä helpottaisi mm. hyvin toimivat höyry- ja vesisuutintoiminnot, selkeät kangasmateriaaleihin sopivuusmerkinnät tms, pohjan luistavuus ja helppo puhdistettavuus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  5. 12. 2011 19.13

 204. silittämisestä tekisi mukaavaa

  silittämisestä tekisi mukaavaa hyvä rauta jossa ei ois sitä mutkalle kietoutuvaa johtoa :( helpot merkinnät ja toimivat suuttimet, ku omassa vissiin tukossa. Tämä rauta on ollut jo 10v ja ostin merkin vuoksi ja oli höyryominaisuus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tallu

  5. 12. 2011 19.24

 205. Aloittaminen on aina

  Aloittaminen on aina hankalaa mutta kun pääsee vauhtiin tulee hyvä mieli kun työ palkitsee tekijäänsä. Silitetyt vaatteet päällä on varma olo ja päivästä tulee parempi siitä hetkestä kun päälle laittaa silitetyn vaatteen. Tärkkäämällä saa oloon vielä extraluksusta.

  Hyvä silitysrauta on ergonomisesti käteen sopiva, esteettisesti kaunis ja funktionaalinen, selkeät symbolit ja sulavalinjainen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pii

  5. 12. 2011 19.25

 206. Lopputulos ja hyvä

  Lopputulos ja hyvä silitysrauta ovat silittämisen a ja o. Rautani hankintaan vaikuttivat sen ominaisuudet (liukuu hyvin, sopivasti painoa, saa silitettyä nappien välit, käteen käyvä kahva, veden saa otettua kraanasta suoraan) sekä hinta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mandariini

  5. 12. 2011 19.32

 207. Rakastan silittämistä (ja

  Rakastan silittämistä (ja siivousta). Hyvin liukuva pohja ja tasainen höyry tekee hyvää jälkeä ja silittäminen luistaa kuin tyhjää vaan. Laitan jonkun hyvän ohjelman tai vanhan kotimaisen elokuvan tulemaan, lauta viritetään hyvään paikkaan ja elokuva/silitysnautinto on valmis.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sehirvi

  5. 12. 2011 19.37

 208. silittäminen on silloin

  silittäminen on silloin mukavaa kun on hyvä silitysrauta ja -lauta, paljon silitystilaa ympärillä ja aikaa rauhassa silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  5. 12. 2011 19.40

 209. Ei se ole

  Ei se ole mitenkään mahdollista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Black Dog

  5. 12. 2011 19.42

 210. Silittäminen sujuu hyvällä

  Silittäminen sujuu hyvällä raudalla ja laudalla, on kiva silittää pestyjä vaatteita, sillä ne tuoksuvat niin raikkaalle. Raudan valintaani vaikutti, että virta katkeaa tietyn ajan kuluttua, kun sitä ei käytetä, siis turvallisuus ennen kaikkea.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Adele

  5. 12. 2011 19.43

 211. Sileä lopputulos on

  Sileä lopputulos on vaivan arvoinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hese

  5. 12. 2011 19.45

 212. Silittäminen on todella

  Silittäminen on todella tylsää puuhaa mielestäni ja silloin kun silitän saa laitteet kyllä olla kunnossa, eli uusi silitysrauta olisi mieluinen yllätys!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pilvi

  5. 12. 2011 19.48

 213. silittäminen on mukavaa,

  silittäminen on mukavaa, jos vaan raudassa on tarpeeksi pitkä johto ja se on helposti liikuteltava

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimma

  5. 12. 2011 19.50

 214. silittäminen ei ole

  silittäminen ei ole kivaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jape

  5. 12. 2011 19.51

 215. silittäminen on kivaa

  silittäminen on kivaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nanna

  5. 12. 2011 19.52

 216. tykkään silittää

  tykkään silittää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  julius

  5. 12. 2011 19.52

 217. Pakosta silitän kauluspaidan,

  Pakosta silitän kauluspaidan, en muuta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kelso

  5. 12. 2011 19.54

 218. Silittäessä laitan yleensä

  Silittäessä laitan yleensä kasettikirjan soimaan, kirjastoista löytyy. Höyry helpottaa silitystä eikä rauta saisi olla kovin raskas.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  raima

  5. 12. 2011 19.56

 219. Silittämistä helpottaisi johdoton

  Silittämistä helpottaisi johdoton silitysrauta. Tuntuu, että johto on aina tiellä. Höyryrauta ja tuntuu hyvältä kädessä. siinä minun kriteerit.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minttuli

  5. 12. 2011 20.01

 220. silitän tosi harvoin,

  silitän tosi harvoin, silloin kun on pakko, en tykkää siitä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  5. 12. 2011 20.12

 221. Minulla on tällä

  Minulla on tällä hetkellä johdoton silitysrauta (lämpenee telineessään) sillä vähän kivempi silittää mitä tavallisella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  misa

  5. 12. 2011 20.18

 222. Silittäminen on rentouttavaa

  Silittäminen on rentouttavaa ja rauhoittavaa puuhaa, varsinkin kun on kunnollinen silitysrauta. Olen siitä omituinen ilmestys ystävä piirissäni että nautin silittämisestä. Silittäessä näkee nopeasti oman työnsä tuloksen ja vähän nukkaisemmastakin vaatteesta saa paremman näköisen silittämällä :) Viimeksi kun ostin raudan (vuosia sitten) kiinnitin huomiota höryyn, säiliön täyttämiseen, painoon ja hintaan. Hyvää musiikkia ja ei kun silittämään!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjut

  5. 12. 2011 20.25

 223. johdoton ja tehokas

  johdoton ja tehokas silitys rauta on hyvä.silitysraudassa pitää olla höyrysilitys mahdollisuus.,helppo käyttöohje.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pola

  5. 12. 2011 20.26

 224. Silitän useimmiten niin,

  Silitän useimmiten niin, että samalla ”katselen” telkkarista jotain. Höyryrauta pitää olla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutka

  5. 12. 2011 20.27

 225. höyrysilitysrauta pitää olla.mutta

  höyrysilitysrauta pitää olla.mutta silittäminen ei kuulu lempiasioihin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ice

  5. 12. 2011 20.29

 226. Tykkään silittämisestä.

  Tykkään silittämisestä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  5. 12. 2011 20.34

 227. Eipä tule juuri

  Eipä tule juuri siliteltyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dugu

  5. 12. 2011 20.40

 228. tykkään kyllä

  tykkään kyllä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pex

  5. 12. 2011 20.41

 229. hyvä silityslauta

  hyvä silityslauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maisa

  5. 12. 2011 20.41

 230. En tykkää silittämisestä,

  En tykkää silittämisestä, se on pakkopullaa. Voisi sujua mukavammin paremmalla raudalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Gretchen

  5. 12. 2011 20.41

 231. Ei se mukavaa

  Ei se mukavaa ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TP

  5. 12. 2011 20.42

 232. Silitän vain lakanat,

  Silitän vain lakanat, muu on mielestäni turhaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Meeri

  5. 12. 2011 20.48

 233. Silittäminen on mukavaa

  Silittäminen on mukavaa ”aivot narikkaan” -puuhaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJJ

  5. 12. 2011 20.49

 234. Silitän todella harvoin,

  Silitän todella harvoin, joskus jotakin kauluspaitoja juhlia varten ainoastaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mmm

  5. 12. 2011 20.49

 235. Jestas ... täällä

  Jestas … täällä yksi silitysvastainen ihminen.

  En keksi mitään syytä, mikä tekisi just silittämisen mukavaksi. No, ehkä joku pinkin värinen silitysrauta ja muu kiva väri. Tällä hetkellä minulla on toimiva ja tehokas valkoinen silitysrauta, mutta kun ei natsaa niin sitten ei. Onko minunkaan pakko tykätä kaikista kotitöistä. No, suoraan sanottuna ei. Ja sitäpaitsi minua on siunattu aviomiehellä, joka onneksi silittää omat vaatteensa.
  Lapsetkin osaavat jo silittää ; )
  Toivoisin silti saavani uuden raudan – se menisi nuorisolle, kiitos.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lumi-Marja

  5. 12. 2011 20.51

 236. Silitys-yökyökyök! Jo lapsena

  Silitys-yökyökyök! Jo lapsena sanoin, että haluan sellaisen miehen, joka itse silittää paitansa. Kun itse silitän, jää paitoihin yms. myttyjä, rainoja jne. Onneksi nyt olen löytänyt sellaisen miehen :D:D! Silitän korkeintaan verhoja, tyynyliinoja jne. helppoja silitettäviä, hankalammat jäävät miehekkeelle ;) Silityksestä tuli vähän mukavampaa, kun taloon tehtiin kodinhoitohuone ja ostettiin silityslauta…uutta rautaa vielä uupuisi :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Haitula

  5. 12. 2011 20.55

 237. Mukavaa on lopputulos,

  Mukavaa on lopputulos, mutta silittäminen ei kuulu kyllä suosikkipuuhiini

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mrs kelso

  5. 12. 2011 21.01

 238. Olen todella huono

  Olen todella huono silittämään, enkä edes tiedä missä nykyinen silitysrautani tai -lautani sijaitsee sotkuisessa, liian pienessä asunnossamme. Ensi vuonna pääsemme muuttamaan isompaan taloon, ja silloin pidän huolen siitä, että löydän aina siivousvälineet (myös silitys-), ettei siivous tai silittäminen jää enää välineistä kiinni!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annu

  5. 12. 2011 21.11

 239. Silittäminen on kaikkea

  Silittäminen on kaikkea muuta kuin mukavaa.Kaivan silitysraudan esiin vain kun on pakko!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu78

  5. 12. 2011 21.18

 240. Upee rauta kyllä

  Upee rauta kyllä minä tuollaisella komeudella ja sulavalla soukkuudella silittelisin päivät pääksytysten.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janttu

  5. 12. 2011 21.23

 241. Hyvä musa ja

  Hyvä musa ja iloinen mieli silloin kannattaa alkaa silittään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru.k

  5. 12. 2011 21.36

 242. Silittäminen huonolla raudalla

  Silittäminen huonolla raudalla on todella ikävää puuhaa.
  Hyvä silitysrauta on kevyt, käteen sopiva ja siinä on vaihtoehtoja erilaisten kangastyyppien silittämiseen. Höyrytystoiminto on ihan pakollinen ja pohjan pitää liukua helposti. Hyvä rauta on kestävä ja siinä on pitkä takuuaika. Automaattinen virrankatkaisu on melko järkevä toiminto myös ainakin kaltaiselleni lahopäälle. Kohtuullinen hinta on aina plussaa, samoin kaunis väri.

  Silityshetkestä voi tehdä itselleen mukavamman, kun reippaalla asenteella. Hyvä työn jälki palkitsee. Musiikkia soimaan ja laulu raikaamaan ja silitys sujuu ihan huomaamatta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jorkki

  5. 12. 2011 21.46

 243. Silittämisessä näkee heti

  Silittämisessä näkee heti tuloksen! Silitän kaikki paitani ja housuni. Olen tehnyt niin jo useiden vuosien ajan, enkä enää voisi pukea silittämätöntä vaatetta päälleni!
  Silitys raudan pitää olla tehokas ja sillä pitää saada sileää heti, ilman turhia hankaamisia. Npoeasti! Höyryä saa tulla kunnolla. Kärki raudassa pitää olla tarpeeksi terävä, että sillä yltää laskosten pohjukoihin saakka.
  Rauta pitää plla myös kevyt ja hyvin käteen istuva. Vesisäiliön oltava tilava, ettei vettä tarvitse jatkuvasti olla lisäämässä.
  Raudassa tarvitsee olla tarpeeksi säätöjä: tosi kuumaa ja paljon höyryä farkuille ja miedompia lämptiloja herkemmille tekstiileille. Raudan nopeasti kuumeneminen tärkeää.
  Tässäpä niitä kriteerejä tulikin! Tarvitsen laadukkaan ja kestävän raudan. Käytän sitä joka viikko!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rae

  5. 12. 2011 21.49

 244. hyvä rauta ja

  hyvä rauta ja musiikkia tekee silittämisestä mukavampaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsikka

  5. 12. 2011 21.56

 245. Oman esikoisen pienien

  Oman esikoisen pienien vauvanvaatteiden silittäminen on ilo. Vaatteet ovat niin suloisia, niitä silittäessä silmä lepää ja näin ne saa ihanan pehmeiksi. Silitysraudassa tärkeintä on hyvä hinta-laatusuhde ja tunnettu merkki.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  5. 12. 2011 21.58

 246. En todellakaan tykkää

  En todellakaan tykkää silittämisestä! Onneksi meillä mies silittää:)
  Ehkä jos se silityslaudan taso vois olla oikealla korkeudella, ettei sattus selkään ja hyvä silitysrauta myös auttaisivat pitämään siitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Helena1204

  5. 12. 2011 21.59

 247. hyvä silitysrauta

  hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  =)

  5. 12. 2011 21.59

 248. Ei oikein jaksa

  Ei oikein jaksa silittää, mutta hyvät laitteet auttaa tuskaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LadyW

  5. 12. 2011 22.23

 249. kunnollinen silitysrauta on

  kunnollinen silitysrauta on kaiken a ja o ja kun vielä olis kodinhoitohuone,missä rauta ja lauta olisivat aina esillä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tuikku

  5. 12. 2011 22.25

 250. Kauluapaitojen silittäminen ei

  Kauluapaitojen silittäminen ei ole kivaa.Varsinkin hankalat hihat tuottaa ongelmia.Siihen kun löytyisi apuja niin silitys ei olisi niin vastenmielistä niiden osalta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiaS

  5. 12. 2011 22.29

 251. Silittäminen on jees.

  Silittäminen on jees. Tislattua vettä sen ollapitää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kiukas

  5. 12. 2011 22.55

 252. Nautin silittämisestä, kun

  Nautin silittämisestä,
  kun rauta liikkuu keveästi
  kuin käsi pitkin silkkilakanoita.

  kun kaikki siliää helposti
  kuin meri silittää jalanjäljet rantahietikolla.

  Tunnen ylpeyttä
  esiintyessäni frakissa
  kun talutan morsiammen alttarille

  pitäessäni puheen
  rypyttömässä ja valkoisessa paidassani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Takoja

  5. 12. 2011 22.56

 253. siitä ei tee

  siitä ei tee mikään mukavaa….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jontey

  5. 12. 2011 22.56

 254. Silittämisestä tekee mukavaa

  Silittämisestä tekee mukavaa se, että vaimo hoitaa sen, kun itse olen niin köpelö.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juha

  5. 12. 2011 22.57

 255. itsesiliävät vaatteet

  itsesiliävät vaatteet

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marita

  5. 12. 2011 23.17

 256. hyvä silityslauta ja

  hyvä silityslauta ja rauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jk

  5. 12. 2011 23.25

 257. mukavaa silittä

  mukavaa silittä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tv

  5. 12. 2011 23.33

 258. Kunnon silitysrauta pitää

  Kunnon silitysrauta pitää olla, hyvä ja liukuva, ei liian kevyt!
  Tykkään silittämisestä;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sipale

  5. 12. 2011 23.45

 259. Silittämistä tulee välttää

  Silittämistä tulee välttää kaikin mahdollisin keinoin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Temmis

  5. 12. 2011 23.46

 260. Tärkeää on tukeva

  Tärkeää on tukeva alusta missä silittää, silitysraudean tulee olla nopeasti lämpiävä, helppokäyttöinen ja turvallinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Adelie

  5. 12. 2011 23.50

 261. Silittäminen on välttämätön

  Silittäminen on välttämätön paha, valitettavasti joudun silittämään tämän tästä vaikka en siitä erityisesti pidä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kaneliomena

  5. 12. 2011 23.54

 262. Silitän jotkut tietyt

  Silitän jotkut tietyt paidat ja pöytäliinat juhlatilaisuuksia varten. Muuten silittäminen on minulta jäänyt ja johtuu varmasti kun en omista kunnon silitysrautaa vaan omistan äidin vanhan silitysraudan.
  Ominaisuuksia joita kaipaisin on nopea lämpeneminen, höyrytoiminta ja suihkiva vesi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Supu

  5. 12. 2011 23.55

 263. Silittäminen on mukavaa

  Silittäminen on mukavaa kun on kunnon välineet ja ne on helppo ottaa esille. Omilla vanhoilla välineilläni silitän vain silloin kun en sitä mitenkään pysty välttämään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marie

  6. 12. 2011 0.06

 264. Silittämisen aikana ajatus

  Silittämisen aikana ajatus lepää eli pidän siitä ja silitän koko perheen vaatteet. Ostaessa rautaa höyrytoiminto on ehdoton, isolla vesisäiliöllä .Kapeahko kärki,auttaa monissa silittämisen kohdissa,solakka muoto raudalla. Muotokieliki muutenkin saisi olla kaunis.Johdon pituus pitkä ja kierivä ettei jumitu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lex

  6. 12. 2011 0.09

 265. Meillä oli työpaikalla

  Meillä oli työpaikalla juhlat, ja talon puolesta henkilöstö sai uudet valkoiset kauluspaidat. Silitin vanhalla työpaikan raudalla valkoista paitaa ja poltin hihaan ison reiän. Paita oli viimeinen kokoani ja juhlat olivat jo alkamassa, joten minun oli pakko pukea se päälleni. Jouduin pitämään koko juhlien ajan hihoja käärittyinä, jotta hihassa oleva reikä ei näy. Pomoni vielä vitsaili monta kertaa, että zägä se poltti hihansa. Tämän kokemuksen aiheuttamien traumojen pohjilta totean, että silittämisen tekee mukavaksi ehdottomasti nykyaikaiset välineet. Viimeksi valitsinkin raudan sen perusteella, että se on höyrysilitysrauta ja että se on pätevän näköinen. Silittämiseen en suhtaudu mitenkään suuremmalla intohimolla. Hihojani en ole sentään tuon koommin polttanut ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zägä

  6. 12. 2011 1.11

 266. Tom Jones on

  Tom Jones on ratkaisu. Sex Bomb lautaselle niin silittäminenkin on yhtä juhlaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Uranus

  6. 12. 2011 1.41

 267. Vaatten käyttötarkoitus, sillä

  Vaatten käyttötarkoitus, sillä aivan ryttyisessä ei halua lähteä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  6. 12. 2011 2.06

 268. Silittämisestä tekee mukavan,

  Silittämisestä tekee mukavan, kun tietää miten hyvältä tuntuu hypätä silitettyjen lakanoiden väliin. Vaatii kyllä kunnon raudan että paksu valkoinen lakanakangas siliää.
  Pidän vaihtelevasti silittämisestä, joskus oikeenkin kivaa.
  Ostin halvimman vaihtoehdon budjetin takia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piijuli

  6. 12. 2011 3.46

 269. Ei tarvi miettiä

  Ei tarvi miettiä mitään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  6. 12. 2011 4.14

 270. Hyvät vehkeet ovat

  Hyvät vehkeet ovat tärkeitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eki

  6. 12. 2011 4.15

 271. Harvoin silitän

  Harvoin silitän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  6. 12. 2011 4.16

 272. En pidä silittämistä

  En pidä silittämistä kovin tarpeellisena, pikemminkin vain työläänä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkävijä

  6. 12. 2011 4.17

 273. Kunnollinen silitysalusta pitää

  Kunnollinen silitysalusta pitää olla. Riittävästi tilaa silittää. Raudassa tulee olla mahdollisimman pitkä johto, jotta silittäminen olisi helppoa. Hihalauta olisi hyvä olla olemassa. Ahtaat kohdat, kuten hihat, on hankala silittää. Vekkien silittäminen on työlästä. En ylimalkaan pidä silittämisestä, siksi suosinkin vaatteita, joita ei tarvitse silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Murmeli

  6. 12. 2011 5.03

 274. hyvä silitysrauta

  hyvä silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tepi

  6. 12. 2011 5.34

 275. Kunnon silitysrauta

  Kunnon silitysrauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkka

  6. 12. 2011 5.38

 276. silittäminen ei kuulu

  silittäminen ei kuulu lainkaan lempiharrastuksiini. Ehkä hyvällä raudalla on mukavampi silittää kuin vanhalla tahmeasti kulkevalla painavalla mötikällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sari

  6. 12. 2011 8.34

 277. Silittäminen on ihan

  Silittäminen on ihan ok, etenkin kun on vilu! Raudan ostin värin takia (musta). Lisäksi hinta vaikutti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piritamäkinen

  6. 12. 2011 10.06

 278. Kunnon paikka missä

  Kunnon paikka missä voi silittää, on tarpeen. Itse kun on tosi ahdas paikka missä silitän, on ahdistavaa kun ei saa silitettyjä vaatteita millekään tasolle kun ovat valmiit. Lisäksi kunnollinen rauta sekä oikean korkuinen taso tälläiselle selkävammaiselle on tarpeen.

  PArasta vielä olisi se kun saisi silitys urakan jälkeen jonkun palkinnon itse…eli lasin kolaa tai muuta jolloin urakka olisi kivempi saada valmiiksi =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henuli

  6. 12. 2011 10.39

 279. Entinen silitysrauta hajosi

  Entinen silitysrauta hajosi ja pitäisi käydä uusi vaikka en kyl silitä muita kuin kauluspaidat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tytsy83

  6. 12. 2011 11.11

 280. Tosi vähän tulee

  Tosi vähän tulee silitettyä vaatteita. Verhot ja pöytäliinat yleensä ja juhlavaatteet tarvittaessa. Ei ole ollenkaan hauskaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hepa

  6. 12. 2011 11.38

 281. Silittäminen on mukavin

  Silittäminen on mukavin työ kotitöistä. Aikaa vievää hommaa, mutta on kiva kun saa pehmeitä ja sileitä vaatteita siistiin pinoon vaatekomeroon. Silitysraudan on oltava tehokas ja mielellään johdoton eli sellainen mikä laitetaan latautumaan ja silitys onnistuu ilman johtoa. Viimeksi ostin raudan näillä periaatteilla. Raudan hintakin vaikutti hieman asiaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pamina

  6. 12. 2011 14.07

 282. Hyvät välineet ja

  Hyvät välineet ja sopiva määrä vaatteita takaavat silityksen onnistumisen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sa

  6. 12. 2011 14.45

 283. Silittämisessä on se

  Silittämisessä on se mukavaa, että saat olla hetken rauhassa omien ajatustesi kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  6. 12. 2011 14.52

 284. Silittäminen on mukavaa

  Silittäminen on mukavaa ja rentouttavaa puuhaa. Silitän todella paljon, lakanoista alkaen. Siinä näkee työnsä tuloksen heti. Jouduin juuri ostamaan uuden raudan, kun vanha sanoi työehtosopimuksen irti. Uusi rauta ei ole ollenkaan niin hyvä kuin vanha, se kulkee kankaalla paljon raskaammin. Nyt silittäminen tuntuukin hieman tylsemmältä, vaikka tämä uusi kyllä puskee höyryä vanhaa enemmän. Harmittaa, vaikka valitsin kalliimman tuotteen jonka piti olla niin tehokas. Mutta keveys ja liukuvuus puuttuvat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  "suomalainen nainen"

  6. 12. 2011 15.32

 285. Silitän harvoin. Lakanatkin

  Silitän harvoin. Lakanatkin mankeloin. Hyvä silitysrauta olisi helppokäyttöinen ja turvallinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nediam

  6. 12. 2011 17.03

 286. Silittämisestä tekee siedettävää

  Silittämisestä tekee siedettävää kunnon varusteet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giglio

  6. 12. 2011 17.31

 287. Silittäminen palkitsee aina

  Silittäminen palkitsee aina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton1

  6. 12. 2011 18.12

 288. Jos silityslauta olisi

  Jos silityslauta olisi helposti saatavilla esiin, jos silitysrauta ei falskaisi vettä silitettävään tekstiiliin ja jos paidat olisi helpommin silitettävissä eikä niiden saumat ”kiertäisi”. Aikaa saisi olla myös hieman enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  cjs

  7. 12. 2011 8.07

 289. Hyvä rauta ja

  Hyvä rauta ja tukeva lauta ovat tärkeimmät. En pidä silittämisestä, varsinkin kauluspaidat ovat painajaiseni.

  Silitysraudassa tulee olla terävä kärki, jolla pienetkin yksityiskohdat saa silitettyä helposti. Samoin jotenkin pitäisi helpottaa tytön vaatteissa olevien bling-bligien ja helmien kiertämistä.

  Myös kunnon höyrytoiminto on tarpeen silitettäessä verhoja, pöytäliinoja ja lasten karatepukuja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  7. 12. 2011 9.49

 290. Silittäminen on yksi

  Silittäminen on yksi inhokkikotitöistä. Silitän vain pakosta. Syynä tähän on se, että remontin yhteydessä halusin ”kätevän” kaappiin itegroidun silityslaudan, joka ei sitten käytössä ollutkaan kätevä! Silitys on turhauttavaa puuhaa kun kaapista esiintyöntyvä lauta ottaa kiinni kaapinoveen…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Outi

  7. 12. 2011 9.57

 291. Silttäminen on mukavaa

  Silttäminen on mukavaa voi mietiskellä kaikkea ja ideoitakin tulee.Mutta raudan on oltava hyvä eli iso vesisäiliö saa kunnon höyryn,terää kohden kapenee tarpeeksi että saa pikkukulmia hyvin . Johtoa tarpeeksi ja pyörivä systeemi siinä ettei mene venkuralle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ch

  7. 12. 2011 11.59

 292. Se on oikein

  Se on oikein rentouttavaa. Riittävästi pitää tulla höyryä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piiku58

  7. 12. 2011 12.03

 293. Raudan pitää olla

  Raudan pitää olla pohjasta liukas ja kevyt käsitellä. Höyryä pittää tulla riittävästi jotta tulla sileää jälkeä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttara

  7. 12. 2011 12.28

 294. Tykkään silittämisestä! Hyvällä

  Tykkään silittämisestä! Hyvällä höyryraudalla silittäminen onnistuu, rauta liukuu kevyesti ja höyry tulee tasaisesti. Aikoinaan ensimmäiseen omaan kotiini ostin tavallisen säätöraudan, vasta vuosien päästä ostin ensimmäisen höyryraudan: ero on kuin yöllä ja päivällä. Sen vuoksi olen halunnut, että omilla lapsillani olisi heti kunnon höyrysilitysrauta alusta pitäen, vaikka se sitten maksaisi vähän enemmän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PKi

  8. 12. 2011 0.06

 295. Ei silittämisestä voi

  Ei silittämisestä voi kukaan tykätä ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  teippa

  8. 12. 2011 11.56

 296. Sehän ei nyt

  Sehän ei nyt herkkua ole, mutta mukavamman siitä saa kun on kunnon rauta, ja lauta. Lisäksi radion kuuntelu tekee siitä leppoisampaa. Viimeksi ostinkin raudan 14 v sitten, olen haaveillut uudesta , mutten ole malttanut ostaa…
  vaalea se olla saisi, kuten edellinenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tee

  8. 12. 2011 13.16

 297. hyvä rauta

  hyvä rauta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piia24

  9. 12. 2011 14.24

 298. En silitä ikinä,

  En silitä ikinä, inhoan silittämistä. Ostan vaatteet aina sen mukaan, etteivät ne rypisty…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  9. 12. 2011 18.52

 299. Silittämisestä tulis mukavaa,

  Silittämisestä tulis mukavaa, kun kerralla sais sileäksi. On työlästä silittää aina uudelleen ja sittenkään ei ole tyytyväinen. Onkohan silitysrautaa,jolla sais sileää?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sisko

  10. 12. 2011 12.57

 300. SILITTÄMINEN ON KIVAA

  SILITTÄMINEN ON KIVAA

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VESA

  10. 12. 2011 14.01

 301. Arvostan, jos joku

  Arvostan, jos joku muu silittää puolestani, koska inhoan sitä yli kaiken.

  Silitysraudan valinnassa kiinnitän huomiota raudan ympäristöystävällisyyteen, designiin ja painoon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Soil

  12. 12. 2011 10.20

 302. Telkkaria katsellessa silittäminenkin

  Telkkaria katsellessa silittäminenkin on mukavaa. Ostin halvimman silitysraudan minkä löysin, koska opiskelijalla oli rahat tiukassa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Reeta

  12. 12. 2011 14.20

 303. Minä en juuri

  Minä en juuri perusta silittämisestä, mukavinta siitä tekeekin sen, että mies tekee sen ja minä saan seurata toimintaa sohvalta :P

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Usram

  12. 12. 2011 15.45

 304. Silittäminen on meditatiivista

  Silittäminen on meditatiivista hommaa. Minulla on silitysrauta joka on vanhempi kuin minä ja taatusti hyvää jälkeä tulee. Minulla on höyrysilitysrautakin mutta tämä ”museokapistus” on aarre!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nöyvei

  13. 12. 2011 13.10

 305. Silitän mielelläni hyvällä

  Silitän mielelläni hyvällä raudalla. Hyvä silitysrauta on käteen sopiva ja muutenkin toimii hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hytsi

  13. 12. 2011 19.14

 306. Hyvä silitysrauta ja

  Hyvä silitysrauta ja silityslauta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PetriJohannes

  13. 12. 2011 20.31

 307. Upea Electroluxin silitysrauta

  Upea Electroluxin silitysrauta tekisi silittämisestä posittivisen jutun , muutoin ilman kunnon silitysrautaa se on pakkopullaa jolta ei voi välttyä.
  Unelmoin jo silittäväni tuolla linjakkaalla ja virtaviivaisella raudalla miesten kaulunpaitoja jota muuten ovat niitä tympeimpiä silitettäviä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minun jouluni

  16. 12. 2011 23.32

 308. Laadukas silitysrauta tekisi

  Laadukas silitysrauta tekisi silittämisestä ainakin vähemmän epämiellyttävää. Omistan exän vanhemmilta saadun matkasilitysraudan vuodelta hiekka ja kivi. Kyseisessä vempaimessa ei ole edes paikkaa vedelle. Tahtoisin kevyen, hyvännäköisen, laadukkaan ja tehokkaan silitysraudan. Eikä silityskaverikaan olisi pahitteeksi ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Riikka19

  18. 12. 2011 0.38

 309. Vanhahan tuo minun

  Vanhahan tuo minun silitysrautani on ei tule höyryä muutoin kuin märän rievun läpi silittäen tai prässäten.
  Pidän silittämisestä on niin mukavaa nähdä kuinka ryppyinen vaate muuttaa muotoaan totaalisesti silityksessä.
  Ihana tuoksukin tulee kun silittää juuri ulkoa narulta tuodun pyykin sileäksi.
  Kyllä silittäminen on luovaa taidetta sekin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pikkutytönrukous

  25. 12. 2011 18.55

 310. Kyllähän minä joskus

  Kyllähän minä joskus silittelen mutta tuo rauta on kyllä aika kylsy ja huono.
  Toista se olisi uudella upealla virtaviivaisella höyryraudalla pitäisi päästä kokeilemaan sellaista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kalle

  25. 12. 2011 19.16

 311. Silitysraudan tulisi olla

  Silitysraudan tulisi olla näppärä ja sulavalinjainen varustettuna suurella vesisäiliöllä.
  Raudan tulisi mukautua miehiseen käteen niin hyvin että minusta ja silitysraudastani tulisi eroittamattomat kaverit.
  Äiti ja mummo silittelee nyt vaatteeni joten olisi korkea aika jo luoda rikkumaton kaveruus tulevaan silitysrautaani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tåpias

  26. 12. 2011 6.29

 312. kyllähän minä itse

  kyllähän minä itse pyykkini silittelen muttei mulla noin komeeta rautaa ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SamppaT

  26. 12. 2011 20.04

 313. Siis vielä kysyt

  Siis vielä kysyt ilman muuta tuo upea voittorauta minähän silittelisin yötä päivää ei olis enää meillä ryppyisiä miesten paitoja joita mummo kävis silittelemässä, päästettäis mummokin jo vapaalle tästä touhusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Oskari

  26. 12. 2011 21.39

 314. Mukavaa vai ei

  Mukavaa vai ei se siltä tunnu vesisäiliö on aina tyhjä ja lämpötilaa on hankala säätää siis mieluummin pyydän kotiväeltä silitysapuja.
  Voi olla että jos noinkin näppärä silitysrauta olisi voisin oppia pitämään silityksestä itsekin.
  Tuo näyttää ainakin melko sulavalinjaiselta yksilöltä.
  Pääsenkö kokeilemaan sitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mikael

  26. 12. 2011 22.56

 315. Tuo rauta ilman

  Tuo rauta ilman mutta.
  En kyllä rakasta silittämistä kyllä se on sellaista pakkopullaa,

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janit

  27. 12. 2011 0.32

 316. Oi, silityksen henki

  Oi, silityksen henki mua tässä auta!
  Viime vuosituhannelta on mun lauta sekä rauta.
  Nuorena sitä halpaa ja helppoa kaupasta hakee,
  eritoten jos väri on vielä makee…
  Vanhemmiten mitään pois ei raaskii heittää,
  vaikka laite kuinka pinnaa keittää.
  Nyt arvostaa osaisi myös laatua,
  eritoten lahjaksi saatua…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tilli

  27. 12. 2011 9.27

 317. Mukavaahan silittäminen on

  Mukavaahan silittäminen on rentouttaa ja siinähän näkee heti välittömästi kätensä jäljen.
  Ainot rassaava tekijä on siinä että vesisäiliöt ovat yleensä liian pieniä vettä saa olla lisäämässä tavantakaa.
  Oma vanha rautani on juuri tällainen lisäksi se on leveä ja hyvin kömpelö kädessä.
  Electrolux-rauta näyttää kyllä melkoisen sulavalinjaiselta sillä olisi ilo silitellä niitä miestenpaitojakin joita saan silitellä viiden miehen edestä joten silittämistä kyllä riittää.
  Tuollainen upea rautahan voisi innostaa nuo miehetkin silityspuuhiin kaikki uusi tekniikkahan heitä tuntuu niin kiinnostavan.
  Kyllä se niin on että suuri merkitys on työvälineillä jos ne ovat hyvät sujuu työkin kitkatta ja lopputulos on siloisen siliä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joulutähti

  27. 12. 2011 12.28

 318. Silittämisestä tekisi mukavaa,jos

  Silittämisestä tekisi mukavaa,jos olisi kodinhoitohuone jossa voisi säilyttää kaikki tarvittavat laitteet ja silitettävät pyykit.
  Raudan pitäisi olla tarpeeksi tehokas ja yksinkertainen käyttää sekä siinä tulisi olla helposti täytettävä/tyhjennettävä vesisäiliö.
  Viimeksi ostin äidilleni lahjaksi raudan ja silloin helppokäyttöisyys nousi tärkeimmäksi ominaisuudeksi.
  Itse silitän harvemmin,sillä kuosittelen pyykit kosteana ja silloin silittäminen on tarpeetonta,mutta mikäli aikaa on ja tilaa,niin kyllä silittäminen on ihan mielekästä puuhaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  meibi

  28. 12. 2011 19.19

 319. Silitin nyt joulun

  Silitin nyt joulun alla joululiinoja ja verhot sekä muutamia paitoja. Silityslautani oli erittäin vino, silitysrauta oli rikki, ei tullut höryä..oli aivan mahdotonta silittää joten nyt laudan ostoon nopeasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aikku10

  29. 12. 2011 11.16

 320. Katselen samalla Salattuja

  Katselen samalla Salattuja Elämiä kun silitän tai juttelen ystävän kanssa puhelimessa, käytän ainakin kerran viikossa yhden illan ihan vaan silittämiseen, vauvapyykkiä tulee paljon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nuorikko

  29. 12. 2011 11.18

 321. Saat olla varma

  Saat olla varma että tuo voitto rauta takakaisi että
  silittäminen olisi pelkkää viihdettä.
  Tyylipuhdas rauta takaa sen lopputuloksen niin ainutlaatuisen.
  Jos rauta tuo minulla ois en lähtisi silityslaudan luota pois.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lydian

  29. 12. 2011 19.40

 322. Silitän kun vaimo

  Silitän kun vaimo sanoo: Otapa rauta ja ala silittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PP

  2. 1. 2012 6.35

Kirjoita kommentti