Jauhemaksapihvit – rautaista ruokaa
Voit torjua kevät-tai syysväsymystä nauttimalla herkullisia jauhemaksapihvejä, joissa on aimo annos rautaa. Rauta imeytyy hyvin, kun aterialla on myös C-vitamiinipitoisia aineksia, kuten höyrytettyä parsakaalia ja porkkanaraastetta, johon on lisätty appelsiininpaloja.
Jauhemaksapihvien lisäkkeenä maistuvat myös kuullotetut sipulirenkaat, pakastepuolukat tai puolukkahillo ja itse tehty perunasose.
Jauhemaksapihvit
4 raakaa perunaa
1 sipuli
(tilkka öljyä)
400 g jauhettua naudanmaksaa
1 muna
1 tl suolaa
1 tl kuivattua meiramia
ripaus rouhittua musta- tai valkopippuria
Paistamiseen
voita ja/tai öljyä
Lisäksi
2–3 sipulia
öljyä
Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Voit myös kuoria ja raastaa sipulin tai hienontaa sen ja kuullottaa öljyssä pehmeäksi.
Sekoita perunaraaste, sipuli, jauhettu maksa ja muna keskenään. Mausta taikina suolalla, meiramilla ja pippurilla.
Kuumenna ohukaispannussa voita tai öljyä tai niiden seosta. Lisää taikinaa lusikalla pannuun ja paista pihvejä miedolla lämmöllä muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ne ovat sisältä kypsiä ja pinnalta kauniin ruskeita.
Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna paistinpannussa öljyä, lisää sipulirenkaat ja paista niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen, kunnes ne ovat kauniin vaaleanruskeita ja pehmeitä.