Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 9. 2011 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kotileipurin apurit Dr. Oetkerilta

Uusi helppokäyttöinen Dr. Oetker Kakkumousse sopii erinomaisesti kakkujen, torttujen ja leivonnaisten täyttämiseen ja kuorruttamiseen ja esimerkiksi kääretortun sisälle. Kakkumoussea on saatavana kolmea eri makua: vanilja, mansikka ja suklaa.

Dr. Oetker Kakkumoussen avulla loihditaan kuohkeat kakut ja suussa sulavat jälkiruuat entistä helpommin. Ilmava ja kuohkea kakkumousse valmistuu käden käänteessä: pussin sisältöön lisätään vain maito. Dr. Oetkerin herkullisella kakkumousse-reseptillä onnistuvat niin mestarileipurien kuin noviisien leivonnaiset!

Untuvan pehmeä, suussa sulava Dr. Oetker Kakkumousse vie kielen mennessään. Saatavana on kolme eri makua: viettelevä vanilja, kesältä maistuva mansikka sekä samettinen suklaa.

Pussin sisältö vaahdotetaan 2,5 desilitraan kylmää maitoa. Täyteläisempi mousse valmistuu vaahdottamalla pussin sisältö 2 desilitraan maitoa, minkä jälkeen vaahdotetaan vielä 1,5 dl kermaa ja sekoitetaan se valmiiseen mousseen.

Ravintosisällöt/100 g kakkumoussea*:

Dr Oetker Kakkumousse vanilja         Dr. Oetker Kakkumousse mansikka     Dr. Oetker Kakkumousse suklaa

Energiaa               702 kJ / 168 kcal               691 kJ / 165 kcal                    702 kJ/168 kcal

Proteiinia               4,5 g                                         5 g                                         4,5 g

Hiilihydraattia        21 g                                       23 g                                          21 g

Rasvaa                 7,4 g                                       6 g                                            7,4 g

*Valmistettuna kevytmaitoon (rasvaa 1,5 %)

Dr. Oetker Kakkumousse –pakkaus maksaa noin 1,70 euroa.

Dr. Oetker  – laatu on paras resepti!

Ihana täytekakku

Pohja

4 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 rkl Dr. Oetker Vaniljasokeria

2 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta

Täyte ja koristelu

1 pussi Dr. Oetker Kakkumousseaineksia suklaa

1 pussi Dr. Oetker Kakkumousseaineksia mansikka

5 dl kevytmaitoa

2,5 dl helposti vatkautuvaa vispikermaa

2 pkt (500g) Dr. Oetker sokerimassaa

Vapaavalintaisia kakunkoristelutuotteita

1. Vatkaa munat ja sokeri ilmavaksi.

2. Sekoita muut kuiva-ainekset keskenään (seulo ne mielellään) ja lisää ne taikinaan.

3. Kaada taikina voideltuun noin 28 cm halkaisijaltaan olevaan leivontavuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175°C:ssa noin 40 min.

4. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä

5. Jaa pohja kolmeen osaan

Täyte

1. Vatkaa molemmat kakkumousset maidon kanssa pakkauksessa olevan ohjeen mukaan

2. Levitä mansikkakakkumousse kakkupohjalle ja peitä se toisella kakkupohjalla.

3. Levitä suklaakakkumousse edellisen pohjan päälle.

4. Peitä viimeisellä pohjalla ja levitä ohut kerros vatkattua kermaa koko kakun päälle.

5. Kauli sokerimassa sopivan kokoiseksi pyöreäksi levyksi kakun peittämistä varten. Käytä vähän perunajauhoja tai tomusokeria helpottamaan kaulimista. Asettele sokerimassa kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset osat pois.

6. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

www.oetker.fi

Tiedotteen välitti Harkonsalovesa.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti