Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 5. 2012 Teksti Tiedotteet, kuvat Katja Kauppila Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ruokaneuvoista apua juhlajärjestelyihin

Mitä laittaa ylioppilasjuhlassa pöytään? Miten huomioida rippilapsen keliaakikko-serkku tai kuinka paljon varata tarjottavaa kesäjuhlien 150 vieraalle?

Kun juhlatarjoilu askarruttaa, apua saa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokaneuvot-palvelusta. Se on sähköpostipalvelu, josta saa vastauksia ruokaan, ruuanlaittoon ja leivontaan liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen ruokaneuvot@maajakotitalousnaiset.fi. Vastauksen saa omaan sähköpostiin usein jo samana, yleensä kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Kysymyksiin vastaavat ammattitaidolla Maa- ja kotitalousnaisten viisi kotitalousneuvojaa.

– Juhlien alla kysytään useimmin vinkkejä menun laatimiseen, arviota tarvittavista leivonnais- ja ruokamääristä sekä apua erityisruokavaliota noudattavien vieraiden huomioimiseen, tietää palvelua koordinoiva vt. kehityspäällikkö Niina Rantakari Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.
– Joskus on vanha tuttu reseptikin hukassa.

Kysymyksiä ja vastauksia on koottu myös Maa- ja kotitalousnaisten verkkosivuille www.maajakotitalousnaiset.fi » Kotitalous ja ruoka » Vinkit arkeen ja juhlaan. Katso tiedotteen lopusta myös ruokaneuvojien vinkit onnistuneeseen juhlaan sekä vuohenjuusto-lakkakakun ohje.


Ruokaneuvojien vinkit onnistuneeseen juhlaan

Muista myös: Varaa riittävä määrä kukkamaljakoita ja/tai laskutilaa lahjoille. Toimita kutsut ajoissa. Muista mahdolliset vastauspyynnöt: kenelle ja mihin mennessä. Tuntevatko vieraat juhlapaikan – olisiko kartasta ja ajo-ohjeesta apua? Miten mahdollisista lahjatoiveista viestitään? Muista kiittää vieraita jälkikäteen: henkilökohtaisesti, postitse vai lehti-ilmoituksella?

Vuohenjuusto-lakkakakku

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 – 2 dl  sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl  vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
1/4 – 1/2 dl jauhettua mantelia

Kostutus
n. 1 1/2 – 2 dl  lakkaliköörillä maustettua maitoa

Täyte
n. 2 dl  lakkahilloa
2 dl  kuohukermaa
n. 200 g  pehmeää vuohenmaitotuorejuustoa (esim. Chavroux)
200 g  vaniljarahkaa
n. 2 1/2 dl  (tai oman maun mukaan) lakkoja
sokeria tai lakkahilloa maun mukaan

Pinnalle
lakkahilloa
lakkoja

Reunoille
2 1/2 dl  vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g  sitruunarahkaa
100 g  maustamatonta tuorejuustoa

Vinkki: Kakku onnistuu myös ilman vuohenjuustoa. Juuston voi korvata tavallisella, maustamattomalla tuorejuustolla.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti