Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 11. 2010 Teksti Tiedotteet, kuvat Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tutkimus: Italialainen ruoka parasta Euroopassa

Italialainen ruoka on valittu kansainvälisessä tutkimuksessa selvästi parhaaksi. Matkailuarvostelusivusto Zooverin kyselyyn osallistui yli 10 000 vastaajaa.

Sivuston kävijöitä pyydettiin äänestämään omaa suosikkimaataan ruokakulttuurin suhteen. Italialainen ruoka sai eniten ääniä, kun taas Englannin ruokatarjonnassa oli paljon parantamisen varaa.

Italialainen ruoka oli vastaajien mielestä kaikkein maukkainta Lähes neljännes kaikista äänestäneistä mainitsi Italian selväksi suosikikseen. Sen ruokakulttuurille on ominaista eri vuodenaikoihin liittyvä erilaisten ruokien suuri tarjonta.

Espanja tapas-ruokineen oli vähän alle 15 prosentin äänimäärällä tuloksissa hieman Italiasta jäljessä. Ranska ja sen ”haute cuisine” oli mukana kärkikolmikossa kolmannella sijalla.

Tyypillisen englantilaisen ruoan arvostus oli erittäin heikkoa, se sai vain alle 3 prosenttia äänistä.

Välimeren alueen ruoka suosituinta

Tutkimustulokset osoittavat välimerellisten ruokien olevan erittäin pidettyjä. Kaikki neljä ruokakulttuuriltaan suosituimmaksi äänestettyä maata sijaitsevat Välimeren äärellä. Välimeren alueen ruokien pääraaka-aineet ovat aina tuoreita ja ne tuotetaan lähiseudulla. Tuloksena on suuri määrä paikallisia erikoisuuksia ja jokaisella alueella on omat tyypilliset ruokansa ainutlaatuisine aromeineen ja makuineen.

Suomalaiset noudattavat muun Euroopan linjaa

Myös suomalaiset matkailijat suosivat lomillaan Välimeren alueen tarjoamia antimia. Tyypillinen skandinaavinen ja keskieurooppalainen ruoka, kuten lihapullat, makkara, hapankaali  ja perunamuusi saa suomalaisilta vain vähän arvostusta.

Majoitusten tarjoilupalvelun arviointi

Zooverin matkailuarvostelusivuston kävijät voivat antaa oman arvionsa käyttämiensä majoitusten tarjoilun laadusta. Sen arvostelu tehdään erillään paikallisen ruokatarjonnan arvostelusta. Itävaltalaiset majoituskohteet tarjoavat pisteytyksen mukaan maukkainta ruokaa, lähes samoihin pisteisiin pääsevät belgialaiset ja saksalaiset majoitukset. Tuloksissa on erityisen huomiota herättävää se, kuinka alhainen sijoitus paikallisen ruoan osalta tutkimuksissa korkeasti arvostetuilla mailla on. Ne eivät yllä edes kärkisijoihin.

http://www.zoover.co.uk/

Tiedon välitti Zeist.Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti