Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 4. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Prokala ry Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Ahveniston uuniinajot

Herkullinen kalaruoka alkuviikoksi tai vaikka pääsiäispöytään.

Voit käyttää myös kuha- tai siikafileetä halutessasi. Huomaavainen ruoanlaittaja leikkaa tai nyppii kaloista kaikki ruodot tarkasti pois. Ahvenesta ja kuhasta ruotorivin saa pois vinoviillolla. Siian ruodot ovat hentoja, mutta ikäviä suussa, joten nekin kannattaa nyppiä pois.

Ahveniston uuniinajot

600 g ahvenfileitä
½ sitruunan mehu
suolaa
valkosipulipippuria
100 g (noin kourallinen) pinaatinlehtiä
(tai nokkosta kun se aika on)

Kastike

2 dl ruokakermaa tai alpro kevyt soijakermaa
1 dl vettä
2 rkl kalafondia
2 keltuaista
tilkka valkoviiniä
ripaus sahramia tai currya
(suolaa)

Lisäksi

savustuspussi

Mausta ruodottomat kalafileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Leikkaa pinaatinledistä kova kanta, huuhtele ja kiehauta tilkassa vettä parin minuutin ajan. Kaada vesi pois ja hakkaa pinaatti (tai nokkonen) veitsellä silpuksi. Levitä silppu kalafileille ja kääri rullalle alkaen leveämmästä päästä. Kiinnitä rullat hammas- tai coctailtikuilla. Lado rullat uunivuokaan. Työnnä vuoka savustuspussiin, sulje ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan noin ½ tuntia. Kaada kerma tai soijakerma, vesi, kalafondi ja keltuaiset kattilaan. Vatkaa ja kuumenna varovasti kunnes kastike sakenee. Mausta tilkalla valkoviiniä ja sahramilla tai currylla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa kalarullia perunoiden, salaatin ja kastikkeen kera.

Tietoja kalasta ja kalan käsittelystä

www.prokala.fi


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti