Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 4. 2016 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Atrian uutuuksia makutestissä

Kesän grillauskauden taas lähestyessä sain testattavakseni Atrian uutuustuotteita. Broilerin suosion lisääntyminen näkyy valikoimissa. Nyt on saatavana mm. broilerinlihasta tehtyä pekonia! Valmistuksen helpottamiseksi filee- ja koipipaloja on leikattu uudella tavalla. Valmiiksi maustetuissa tuotteissa ei mausteiden määrässä ole säästelty. Valkosipulibroilerissa on reilusti sipulin potkua niille, jotka siitä pitävät.

IMG_0873-2

Reisileikkeissä luu on poistettu, mutta nahka on jäljellä. Marinoin lihoja öljy-sinappi-soija-chilikastike-hunaja seoksessa pari tuntia. Paistoin 200 asteisessa uunissa ensin lihapuoli ylöspäin noin 20 minuuttia. Käänsin nahkapuolen päällepäin ja grillasin rapeaksi 5-8 minuuttia. On tärkeää, että nahasta tulee rapea. Silloin se on syötävää ja herkullista.

FullSizeRender-2

Valmissalaattiuutuuksia ovat rapea kaalivinaigrettesalaatti sekä perunasalaatti. Perunasalaatti on leikattu pieniksi kuutioiksi ja hyvä lisäke mille vain ruoalle. Annoskoot ovat toki varsin pienet. Nämä soveltuvatkin ehkä parhaiten pieniin talouksiin. Raavas mies syö koko annoksen kerralla :) Perunasalaattia voi myös tuunata ja lisätä joukkoon maun mukaan retiisiviipaleita, tuoretta kurkkua kuutioina tai vaikkapa kapriksia.

FullSizeRender

 

IMG_0872

 

FullSizeRender-2

Ribbsit maistuvat etenkin kesällä. Lämmitystä vaille valmiina ne helpottavat ruoanlaittoa. Pakkausissa olevat annoskoot ovat nekin melko pienet. Porsaanliharibbseille pisteitä. Maku oli todella erinomainen ja kypsyysaste herkullinen. Liha irtosi luusta, hajosi mukavasti haarukan alla, ja mikä parasta, marinadin maussa oli possulihan vaatimaa potkua. Naudanlihaversiosta en ollut aivan yhtä innoissani, possunliha on enemmän minun makuuni.

IMG_0874

Porsaanfileestä leikattu lankkuliha on myös kätevä kesäkeittiössä. Se on valmiiksi maustettu ja niin ohueksi leikattu, että kypsyy nopeasti grillissä sellaisenaan tai pihveiksi leikattuna. Tämä on varsin monipuolinen tuote. Sen voi paistaa sellaisenaan, tai pihveinä, leikata kypsän lihan edelleen salaattipaloiksi. Sen voi myös täyttää esim. punaisella pestolla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla, kääriä rullapaistiksi, sitaista paistinarulla ja paistaa rullapaistiksi.

 

 

 

Broileria sisältäviä tuotteita on uutuuksissa useita. Mielenkiintoa herätti erityisesti broileripekoni. Se paistui rapeaksi, ei ollut liian rasvainen eikä suolainen. Tätä pekonia suosittelen käytettäväksi tavallisen pekonin sijasta piirakoissa, lihojen kääreissä (esim.broilerpihville) sekä lisämausteena vaikka piirastäytteeseen. Paistoin pekonia aamiaiseksi kananmunan kanssa ja hyvää oli.

Savunmakuisesta broilerleikkeleestä pidin myös. Mieto savunaromi antaa muuten melko miedolle broilerinlihalle mukavaa lisävivahdetta.

IMG_0869

Broileria on käytetty myös Atrian uusissa runsaslihaisissa grillimakkaroissa. Lisämakuina feta-pinaatti tai 88% possunlihasta valmistettu currywurst.

IMG_0871

Nyt vaan grillailemaan! Kattamiseen kannattaa myös panostaa. Kauniista astioista tarjoiltuna ruoka maistuu aina paremmalta. Ehkä tulisi myös syötyä hitaammin ja vähemmänkin, kun asti-iloa on katettu myös silmille.

Lisätietoja Atrian uutuuksista ja ruokaohjeita: www.atria.fi

Kuvituksena käytettyä puolalaista keramiikkaa myy Helsingissä Hietalahden hallissa Pieni Astiakauppa.

FullSizeRender-3


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti