Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 10. 2016 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Glögin ja kynttilöiden aika

Blossa julkistaa joka vuosi uuden glögin. Tänä vuonna pullo on aivan erityisen viehättävä, vihreä ja metsäinen. Maussa ja tuoksussa maistuu variksenmarja. Pullossa tanssivat hirvi, ahma ja karhu.

Pohjoisen pakkaset tekevät jo tuloaan. Reippaan ulkoilun jälkeen sytytetään kynttilät ja maistellaan lämmintä glögiä. Tänä vuonna maussa ja tuoksussa aistii suomalaisen syysmetsän parhaimmillaan.

Blossa tiedottaa:
Makumatkaa maailman ympäri tekevä vuosikerta-BLOSSA on tänä vuonna saanut inspiraationsa Ruotsin Norrlannista. Jo lähes unohdettu variksenmarja on nyt löydetty uudelleen ja nostettu päärooliin. BLOSSA 16 Variksenmarja -glögissä klassiset glögimausteet yhdistyvät variksenmarjaan, koivunmahlan makeuteen sekä kevyeen savuisuuteen.

BLOSSA tekee vuosittain makumatkan eri puolille maailmaa. Aiempina vuosina BLOSSA on käynyt mm. Englannissa (2015), El Salvadorissa (2011) ja Japanissa (2012). Tänä vuonna on vuorossa ’kotimaanmatka’ Ruotsiin, Norrlannin laajojen metsien kätkemään ruoka-aittaan.

-BLOSSA 16 –glögillä halusin luoda maku- ja tuoksumielikuvan metsäretkestä joka päättyy illansuussa nuotiotulen ääreen, Blossan Chief Blender Åsa Orsvärn kuvailee. Pääroolissa oleva variksenmarja on todellinen supermarja, joka on aikojen saatossa lähes täysin unohdettu.

Myös lempinimeltään tunturimustikka Suomessa tunnettu variksenmarja sisältää runsaasti vitamiineja ja kuituja, ja sen flavonoidimäärä on suurempi kuin millään muulla pohjoisella marjalla mustikkaa lukuun ottamatta. Pohjoisen kansoille variksenmarja on ollut kautta aikojen tärkeä C-vitamiinin (11 mg/100 g) lähde ja mauste.

-Saimme marjasta upean aineosan glögiimme. Variksenmarjan ohella koivun mahlasta tehty koivusiirappi tuo glögiin makeutta, ja kuin muistumana leirinuotiosta on glögissä kevyttä savuisuutta. Yhdessä perinteisten glögimausteiden ja laadukkaan valkoviinipohjan ansiosta olemme onnistuneet tekemään glögin, josta olemme todella ylpeitä, Orsvärn sanoo.

BLOSSA’16 Variksenmarja

Luonnehdinta: Punainen, makea, variksenmarjainen, kevyen mustikkainen, joulumausteinen, hennon savuinen

Alkoholi-%: 15 %
Vmh: 13,99 €
Alkon nro: 359837
Saatavilla Alkosta: 10.10. alkaen


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti