Umami muualla Facebook

Julkaistu 23. 7. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Grilliruokien lisäkkeet

Tomaattiaika on parhaimmillaan. Tänä kesänä ne ovat saaneet riittävästi auringonvaloa ja maistuvat yhtä makeilta kuin Italiassa ja Espanjassa. Nyt tomaatteja kannattaa syödä sellaisenaan salaateissa ja leivän päällä, ja toki valmistaa myös kastikkeiksi.

Löysin kaupasta suuria tomaatteja ja päätin täyttää ne grilliruoan lisäkkeeksi.

Täytetyt tomaatit

(yksi annos)

1 iso tomaatti ruokailijaa kohti
2-3 rkl kuutioitua Fetajuustoa
2 rkl basilika-tomaatti tuorejuustoa
2 rkl silputtua tuoreyrttiä, rakuunaa tai timjamia
mustapippuria ja suolaa
(valkosipulia)

Leikkaa tomaatin kantaosa veitsellä ja koverra siemenet pois lusikalla, jätä lihaosa paikoilleen. Sekoita täytteen aineet keskenään ja lusikoi tomaatin sisälle. Tarjoa tomaati sellaisenaan tai kypsennä varovasti grillissä, tai 200 asteisessa uunissa grilliruokien lisäkkeeksi. Uunissa paahtaen, pintaan saa mukavan värin.

(Kuvan annos on vasta menossa grilliin)

Pssst!

Jos haluat käyttää täytteessä valkosipulia, viipaloi se ensin ouhelti ja kuullota kevyesti tuoreiden timjaminlehtien kanssa oliiviöljyssä. Näin siitä tulee pehmeämmän makuista kuin raakana käytettynä.


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti