Hei me leivotaan! kampanjan syyssatoa
Syksyllä kokoonnutaan tunnelmallisiin illanistujaisiin nauttimaan herkullisista leivonnaisista ja rattoisasta seurasta. Hei me leivotaan! -kampanjan kumppani, Unilever, opastaa valmistamaan herukkaisen juustokakun – melkein kuin kädestä pitäen.
Makean juustokakun vastapainoksi herkutellaan tomaattisilla sämpylöillä, jotka ovat monia suolaisia piirakoita kevyempää tarjottavaa.
Herukkainen juustokakku
12 annosta
1. Vaihe
Keksipohja
200 g keksejä ja/tai piparkakkuja
100 g Flora Leivontamargariinia
1/2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu rasva, fariinisokeri ja kaneli.
2. Vaihe
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksipohja kädellä napakasti vuoan pohjalle.
3. Vaihe
Täyte 1
2 1/2 dl Flora Vispiä
400 g Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl tomusokeria
2 rkl vanilliinisokeria
Vaahdota Flora Vispi, vatkaa joukkoon Crème Bonjour, tomusokeri ja vanilliinisokeri.
4. Vaihe
Täyte 2
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Purista kylmässä vedessä liotetut (vähintään 5 min) liivatelehdet ja sulata kuumaan sitruunamehuun.
5. Vaihe
Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
6. Vaihe
Kaada täyte vuokaan ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
7. Vaihe
Kakun kuorrutus/kiille
2 dl mustaherukkamehua
1 dl hyytelösokeria
7-8 dl viinimarjoja
Sekoita hyytelösokeri kiehuvaan mehuun, kiehauta ja jäähdytä hetki.
8. Vaihe
Levitä marjat juustokakun päälle ja kaada/lusikoi päälle hyytelösokeriliemi. Peitä vuoka tuorekelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään.
9. Vaihe
Irrota kakku vuoan reunoilta veitseä apuna käyttäen. Avaa vuoka ja siirrä kakku tarjoiluastiaan.
Tomaattiset sämpylät
24 annosta
50 g hiivaa
5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl sokeria
2 tl oreganoa
3 rkl tomaattipyreetä
140 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
11 dl vehnäjauhoja
3/4 dl Flora Culinessea
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, oregano ja tomaattipyree ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa valutetut aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Lisää jauhot (10-12 dl) vähän kerrallaan ja Flora Culinesse ennen viimeistä jauhoerää. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä vielä liinan alla. Paista 200 °C:n lämpötilassa 10-15 minuuttia.
Tiedot välitti
www.promode.fi
Molemmat ohjeet suorastaan
Molemmat ohjeet suorastaan maistuvat suussa, mutta ehkä kuitenkin pitäydyn vain sämpylöissä – helpompaa! Kuivatut tomaatit tuovat varmasti pikantin makulisäyksen..-
Laura
9. 10. 2009 14.54
Mä oon aina
Mä oon aina jotenkin karttanut noit Flora tuotteita, joskus vuosien takaa joku karmea makuelämys. Mut onko noi siis hyvän makuisia? Käykö flora ruoka paremmin ruokiin makunsa puolesta kuin ruokakerma 5% ? Ohjeet näyttävät kyllä maukkailta.
tinttinen
15. 10. 2009 9.26