Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 4. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Helposti Herkusta

Stockmann tavaratalojen herkkuosastoa ei turhaan kutsuta Herkuksi. Valikoimaa riittää vaikka minkälaisen ruoan valmistamiseen.

Herkkua rakennetaan ja varustetaan suurella sydämellä. Kaikesta näkee, että asialla ovat ruokaa ja ruoanlaittoa sekä ruokakulttuurin kehittämistä rakastavat ihmiset.

Helsingin keskustan uusi Herkku on täysin valmistuttuaan ainutlaatuinen ruokamaailma jopa Pohjoismaissa. Herkkuun ei pitäisi mennä nälkäisenä, niin monta houkutusta siellä on. Toisaalta on kiva tulla kotiin monenmoisten heräteostoksien, hyvältä tuoksuvien pussien ja kääreiden kanssa ja yllättää läheiset.

lohitaskuts

Kuvan herkullinen ja vähähiilihydraattinen ateria valmistuu nopeasti. Osta Herkusta valmiiksi juustolla ja rosépippureilla täytettyjä lohitaskuja. Paista ne kypsäksi 200 asteisessa uunissa tai grillivastuksen alla. Mielestäni tämäntyyppisessä annoksessa lohi saa olla täysin kypsää, kuumaa ja pinnaltaan jopa rapea, (hieman ruskeampi kuin kuvassa) silloin se on raikkaan salaatin kanssa herkullisimmillaan. Suolan kanssa ollaan nykyisin liiankin maltillisia. Kala-aterioissa sitä pitää mielestäni olla juuri sopiva määrä ja se pitää ripotella pintaan ennen kypsentämistä, jotta se imeytyy kunnolla. Täyte antaa makua, mutta  murensin kalan pinnalle kuitenkin hieman kiteistä Maldon-merisuolaa, jossa on hyvin pehmeä maku.

Valmis salaattipussi, tai mikä vaan valmis salaattipussi on mielestäni kätevä. Hintaa on, mutta jos vertaa, että ostaisi kotiin kaikki samat salaattilajikkeet, puhdistaisi jne.. on hävikki kuitenkin sitä luokkaa, että valmiit salaattisekoitukset puolustavat hyvin paikkaansa.

Herkussa riittää kaikentasoisille kokeille ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille valinnavaraa. Viikonloppukokkailijat  voivat heittäytyä harrastuksensa pariin tuntikausiksi hyvien raaka-aineiden kanssa. Yksinelävät saavat palvelua ja voivat ostaa mitä vain leikkelettä vaikka yhden viipaleen niin halutessaan. Erilaisia ruokavalioita noudattaville on monipuolista ja kansainvälistä valikoimaa. Lisäksi jos haluat ostaa koko aterian vain lämmitystä vaille valmiina sekin onnistuu. Tai jos haluat itse tuunata ja jättää oman kädenjälkesi annokseen löytyy siihenkin vaihtoehtoja. Mealsista voi poimia mukaansa täysin valmiita lounaita, välipaloja, piknikeväitä, yllätysvieraiden tarjoilutarjottimia jne. jne.

Ja mitä vielä! Herkun juhlapalvelu hoitelee hommat kotiinkuljetusta myöten niin halutessa. Eikö tämä ole juuri sitä, mitä nälkäinen ihminen itselleen kaipaa! Itse olen keskustassa asuessani ollut ”poispilattu” saadessani nauttia näistä valikoimista ja palveluista milloin vain.

Jos kestät hulinaa ja pulinaa sekä kaipaat edullisia ostoksia, on niiden aika juuri nyt. Hullut Päivät alkavat keskiviikkona 14.4 klo 8.00.

Stockmannin sivuilta löydät myös ruokaohjeita!

http://www.stockmann.fi/portal/

Umamia elämäänne!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti