Umami muualla Facebook

Julkaistu 7. 1. 2020 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Jauhemaksapihvit

Tulen valmistaneeksi maksaruokia melko harvoin. Näin Hakaniemen hallissa valmiiksi jauhettua maksaa ja innostuin pitkästä aikaa jauhemaksapihveistä.

Edesmennyt anoppini rakasti maksapihvejä ja paistoin niitä hänelle aina silloin tällöin. Pihvien paistamisessa on tärkeää, että ei paista niitä aivan läpikypsiksi, silloin ne muuttuvat koviksi ja sitkeiksi. Jauhemaksapihvit antavat hieman enemmän helpotusta paistamiseen. Kaapissani oli bataatti ja arvelin sen makeuden sopivan hyvin maksan makuun yhdistettäväksi. Niin kävikin. Maksa pitää makeista mauista, mutta chilijauheen tulisuuskin sopii hyvin, etenkin maksapihveihin.

Jauhemaksapihvit sopivat myös vaikka eväsleipien täytteisiin. Kokoa leivät vaikka Reissumies-leipiin. Lisää mausteeksi puolukkahilloa ja voissa kuullotettua sipulia. Meirami on perinteinen suomalainen maksan mauste, mutta kaneliakin voisi kokeilla!

Jauhemaksapihvit Tiian tapaan

400 g jauhettua maksaa
3 dl raastettua bataattia
1 pieni sipuli hienonnettuna
voita
2 tl meiramia
1 tl valkopippuria
2 tl suolaa
2 kananmunaa
(1 rkl perunajauhoja)
voita paistamiseen

Lisäkkeet
puolukoita
( Reissumies-leipää/ bataatti-perunamuusia ja paistettua sipulia)

Raasta bataatti ja hienonna sipuli. Kuullota ne voissa pehmeiksi ja jäähdytä. Sekoita kaikki mausteet ja muut aineet jauhetun maksan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Paista pihvejä kolmen kappaleen ryhmissä pannulla tai lettupannulla miedolla tulella voissa. Jauhemaksapihvien kumppaniksi sopii hyvin bataattti-perunamuusi ja voissa kullanruskeaksi kuullotetut sipulirenkaan puolikkaat. Syö sellaisenaan, tarjoa muusin kera tai kokoa hampurilaisiksi.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti