Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 7. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Kesäinen pastalounas

Joskus saattaa olla onnekasta, että jääkaappi näyttää tosi tyhjältä eikä jaksa mennä kauppaan. Silloin tulee kurkattua kuivatavarakaappiin. Sieltä löytyi tällä kertaa pastaa ja purkillinen hyviä kokonaisia säilöttyjä italialaisia tomaatteja. Niistä syntyi tällä kertaa maittava pikalounas tosi helposti.

Jääkaapista löytyi tätä varten sittenkin aarteita, siellä oli pari kesäsipulia, valkosipulia ja rasia anjoviksia. Oli siellä onneksi vielä parmesaanijuustoakin pala. Sitä yritän ainan pitää käden ulottuvilla vastaavia tilanteita varten.

Yritän pitää aina varalla tiettyjä ruoka-aineita. Tomaattimurskaa, tomaattipyreetä, kasvislientä, erilaisia laatuja pastaa, kuivahiivaa, jauhoja, linssejä ja papuja tölkissä jne. Kastikkeita ja keittoja syntyy yllättävänkin vähistä aineksista.


Tomaattinen pastankastike

1 kesäsipuli varsineen
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
ripaus suolaa ja sokeria
2 anjovisfileetä
1 tölkki säilöttyjä tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
1/2 tölkillistä vettä
1 dl valkoviiniä
1 tl kasvisliemijauhetta ( tai puolet kuutiosta)

Tuoreyrttejä maun ja saatavuuden mukaan
Parmesaanijuustoa raastettuna

Penne-pastaa

Leikkaa sipulit pienemmiksi paloiksi ja kuullota öljyssä.Lisää tomaattipyree ja mausteet ja jatka kuullottamista. Lisää joukkoon anjovikset ja kuullota kunnes ne hajoavat. Lisää tomaatit,vesi ja viini sekä liemijauhe. Keitä hiljaisella tulella mahdollisimman pitkään. Vähintään puoli tuntia, jotta tomaatin maut tiivistyvät. Lisää loraus vettä tarvittaessa. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun se on al dente, siivilöi vesi pois ja kaada pasta kastikekattilaan. Sekoittele se hyvin kastikkeen joukkoon ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarjoa vastaraastetun parmesaanijuuston ja tuoreyrttien kanssa.

Umamia elämään!

t. Tiia :)


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti