Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 2. 2010 Teksti Tiia Koskimies, kuvat tiia koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Leivo laskiaiseksi helpot rieskat

Helpot piimärieskat paistat kätevästi ilman kohotuksia. Suoraan uunista otettuina ne maistuvat mainiolta välipaloina tai keittojen kanssa tarjottuna. Voit valmistaa levitteeksi hummusta. Se valmistuu myös nopeasti.

Tämäntyyppisiä rieskoja leivotaan mm. Turkissa ja Intiassa kasvisruokien lisäkkeeksi. Voit käyttää taikinan nesteenä myös luonnonjogurttia. Käyttämällä täysjyväjauhoja esim. spelttiä saat nostettua leipästen ravintoarvoa.

Yllätä ystäväsi lämpimillä tuliaisrieskoilla. Rieskat sopivat hyvin myös laskiaissunnuntain hernekeitto- tai linssikeittopöytään.

piimärieskat 2.s

Piimärieskat
8 kpl

3 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
2 1/2 dl piimää
3 rkl öljyä
sesaminsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja niihin piimä sekä öljy. Vaivaa kaikki tasaiseksi taikinaksi. Lisää hieman jauhoja jos taikina tarttuu käsiin. Leivo taikinasta pötkylä ja jaa se 8 osaan. Pyöritä palloiksi ja kauli edelleen rieskoiksi. Levitä rieskat pellille, voitele öljyllä ja ripottele pinnalle sesaminsiemeniä. Paista rieskoja 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
hummus 2.s

Hummuslevite

1 tlk kikherneitä
1 valkosipulinkynsi
1 dl pinjansiemeniä
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
ripaukset suolaa, pippuria, paprikaa

Valuta herneet liemestään, huuhtele vedellä ja pane tehosekoittimeen. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada ne ja kaikki muut aineet herneiden joukkoon ja jauha tasaiseksi levitteeksi. Maista seosta ja lisää makuja tarvittaessa, esim. suolaa ja sitruunamehua.
Tarjoa hummusta leipien levitteenä.

Umamia elämäänne!


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti