Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Pauligin palkitsemat kahvilat

Nautinnollinen kahvi ja lämmin tunnelma saavat asiakkaat palaamaan hyväksi havaittuun kahvipaikkaan kerta toisensa jälkeen. Kahvin valmistus ja tarjoilu vaativat vankkaa ammattitaitoa ja tinkimätöntä huolellisuutta.

Osaavia ammattilaisia kannustaakseen Paulig palkitsee vuoden 2009 parhaat kahvinautinnot. Kultakuppi-kunniamaininnan saa Kristiinankaupungissa sijaitseva Café & Shop Vinkel ja Kultagruppo-kunniamaininnan Café Kukko Hämeenlinnassa.

– Omassa suosikkikahvilassani on hyvän tuoreen ja puhtailla välineillä valmistetun kahvin lisäksi ystävällinen palvelu ja monipuolisesti tarjolla kahvileipää. Kahvilaan poikkeaminen sattuu usein välipala-aikaan, jolloin maistuisi myös pieni suolainen syötävä. Palkituissa kahviloissa näyttävät myös tarjottavat olevan kohdallaan.

_DSC1737

Suomessa nautitaan henkeä kohti eniten kahvia maailmassa. Suosituinta on edelleen perinteinen, suodatinmenetelmällä valmistettu kahvi, mutta myös espresso ja muut erikoiskahvit ovat yleistyneet. Kahvin tie viljelmältä kuluttajan kuppiin on monivaiheinen. Papujen valinta kahvisekoituksiin ja paahtaminen maukkaiksi kahvituotteiksi on vaativaa työtä. Aivan yhtä tärkeää on tinkimättömyys ja pitkäjänteisyys kahvijuoman valmistuksessa ja tarjoilussa.

Pauligin kahvipakkauksissa ja mainonnassa jo 40 vuoden ajan näkynyt Kultakuppi kuvaa nautinnollista kahvikupillista, joka syntyy, kun kahvin valmistamiseen paneudutaan tinkimättömästi, ja sen laadusta huolehditaan päivittäin. Kultagruppo kuvaa baristan kahvinvalmistustaitoa, joka kehittyy lahjakkuuden, opiskelun, uutteruuden ja harjoittelun kautta. Espressoammattilaisella on taito saada asiakas tuntemaan, että häntä on palveltu hyvin ja henkilökohtaisesti.
_DSC1973

Vuoden Kultakuppi- ja Vuoden Kultagruppo -ehdokkaaksi ilmoittautui itse tai pauligilaisten innostamana melkoinen joukko kahviloita, joista Pauligin edustajat seuloivat parhaimmat syksyllä 2009. Kunniamainintojen saajat valitsi raati, johon kuuluivat kansainvälisten FINE-lehtien päätoimittaja, sommelier Juha Lihtonen, Customer Relations Specialist Kari Rinne, Paulig Instituutin koulutuspäällikkö Harri Hytönen sekä koulutusasiantuntijat Outi Ruuskanen ja Emmi Hämäläinen.

Pauligin Paula luovutti Kultagruppo-palkinnon Café Kukon henkilökunnalle tiistaina 26.1. Hämeenlinnassa ja Kultakuppi-palkinnon Café & Shop Vinkelin henkilökunnalle 28.1.

www.paulig.fi

Uutisen ja kuvat välitti Cisionwire.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti