Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 7. 2015 Teksti Tiia Koskimies, kuvat / kuva Tiia Koskimies Yksi kommentti Ruoka ja juoma

Punajuurta ja suklaata

Bongasin tämän kakkuohjeen aikoinaan Me-lehdestä. Punajuuren ja suklaan yhdistelmä vaikutti niin mielenkiintoiselta, että päätin kokeilla kakkua. Ainesuhteet ovat juuri oikeat, kakkutaikinasta tuli kuohkeaa ja se nousi hyvin uunissa. Punajuurien keittäminen vie hieman aikaa, mutta suklaan ja punajuurien liitto kakussa tuntui kuitenkin niin houkuttelevalta, että päätin nähdä tämän pienen vaivan.

Odottelin kakun jäähtymistä malttamattomana. Sen kannattaa antaa vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jotta suklaa ehtii hieman kovettua ja maut tasaantua. Maku oli kerrassaan herkullinen ja kakku sai ansaitsemansa huomion myös kahvipöydässä.

Me-lehden Punajuuri-suklaakakku

250 g (3-4 kpl) punajuuria
vettä, ripaus suolaa
200 g taloussuklaata
150 g margariinia tai voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle
tomusokeria

Keitä punajuuret suolaripauksella maustetussa vedessä kypsiksi. Jäähdytä kylmällä, juoksevalla vedellä. Hienonna kuoritut punajuuret karkeaksi monitoimikoneessa, raasta ne karkeasti tai silppua ne veitsellä. Peitä irtopohjavuoan (24-26 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reuna margariinilla.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä liedellä tai mikrouunissa. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi, lisää munat yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita hyvin. Sekoita kaikki ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 25-30 minuuttia. Irrota vähän jäähtynyt kakku vuoasta ja siirrä se leivinpaperin kanssa tarjoiluvadille. Jäähdytä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä, siivilöi tomusokeria pinnalle.

www.ykkosbonus.com


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

  1. Nams, tätä pitää

    Nams, tätä pitää kokeilla ehdottomasti!

    Vastaa kommenttiin

    Kirjoittanut

    Liisa

    29. 10. 2011 18.59

Kirjoita kommentti