Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 10. 2016 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punaviiniä ilman päänsärkyä?

Oletko kokenut ikävän yllätyksen punaviinin juonnin jälkeen? Joillakin tanniinille ja histamiinille herkistyneillä ihmisillä päänsärky ja muita allergisia oireita saattaa tulla jo pienestäkin lasillisesta viiniä.

Viinintuottajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota tähän ja ryhtyneet valmistamaan vähemmän ikäviä oireita aiheuttavia punaviinejä. Yksi näistä on barbera rypäleestä valmistettu italialainen La Piazza Barbera.

img_2105

La Piazza Barbera on väriltään tumma, maultaan keskitäyteläinen, mehukkaan hedelmäinen ja hapokas. Aistin tuoksussa karamellimäisyyttä ja maussa pihlajanmarjaa! Viini sopii ”all round” viiniksi seurustelusta ja aperitiiveistä ruokaviiniksi moniin makuihin. Tietysti italialaisiin makuihin, mutta uskon sen toimivan hyvin myös useiden erilaisten makujen buffet-pöydissä.

Helpot tarjoilut syntyvät italialaiseen tapaan foccaccia-leivästä ja antipasto-tuotteista. Kata pöytään oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia, pestoa, parmesaanijuustoa, ilmakuivattua kinkkua, salamia ja makkaroita. Tai vaikkapa pizza Margueritaa, jossa mozzarellaa ja tomaattiviipaleita.

Kohtuullinen alkoholinkäyttö estää tietysti vaivoja ja päänsärkyjen tulemista. Itse olen huomannut, että usein aterioiden tai juhlien alussa olen janoinen. Paras onkin ensin sammuttaa jano vedellä ja vasta sitten ryhtyä maistelemaan viinejä. Vettä kannattaa juoda pitkin iltaa.

La Piazza Barberaa on saatavilla noin 30 Alkossa, joten saatavuus kannattaa varmistaa. Viinin voi tilata maksuttomasti verkosta haluamaansa Alkoon. Tilatut viinit toimitetaan viikon sisällä tilauksesta.
Hinta 9,99 €, hanapakkaus (3 l) 32,90 € Alkon tuotenumero 919857
www.lapiazza.fi

www./facebook.com/lapiazzaviini
Maahantuoja Vinum Import Oy


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti