Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 12. 2019 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Punaviinisilliä

Punaviinisilli sopii joulun alkupalapöytään. Etikka ja punaviini antavat liemelle sopivasti hapokkuutta, sokeri pyöristää makua ja toimii hyvänä vastavoimana sillin suolaisuudelle. Tämä silli säilyy kuukausia jääkaapissa, jos se vain säilyy syömiseltä!

Omatekoisten marinoitujen sillien valmistaminen on helppoa. Sillit on käsitelty valmiiksi fileiksi ja niitä on siitä helppo jatkojalostaa. Pakkausliemi kannattaa huuhtoa pois ja suolaisuutta voi vähentää liottamalla silliä kylmässä vedessä tunnin pari. Suolaa voi vähentää liottamalla vaikka kuinka paljon, mutta tietty määrä sillissä pitää suolaa kuitenkin olla, jotta se olisi silliä! Silli sisältää runsaasti myös hyviä Omega 3 -rasvahappoja.

Punaviinisilli

3 pakettia kevytsuolattuja matjesfileitä
1 punasipuli

Marinadi:
2 1/2 dl punaviiniä
2 1/2 dl pehmeän makuista valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
muutamia neilikoita
muutamia maustepippureita, tai katajanmarjoja
1 rkl sinapinsiemeniä
pari laakerinlehteä
1 punasipuli renkaina tai viipaleina

Huuhtele sillifileet pakkausliemestä ja pane likoon kylmään veteen siksi aikaa kun valmistat liemen. Voit liottaa viipaleita pitempäänkin, jos haluat poistaa enemmän sulaisuutta. Keitä punaviiniä, etikkaa, sokeria ja mausteita noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon punasipuliviipaleet ja keitä vielä 2-3 minuuttia. Jäähdytä liemi hyvin. Siivilöi sipulit hetkeksi sivuun. Lado tölkkiin kerroksittain sipulia ja silliviipaleita. Kaada lopuksi liemi päälle. Silli on valmista syötäväksi parin päivän päästä. Se vain paranee päivien saatossa ja kestää pitkään jääkaapissa.

Silli vain paranee pitkässä säilytyksessä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti