Umami muualla Facebook

Julkaistu 6. 9. 2017 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Riistakäristystä viikonloppuna

Syksy on aromikkaiden riistaruokien aikaa. Viikonloppuna voi panna pitkääkin haudutusta vaativat hirvi-, villisika-, jänis-, peura yms. padat porisemaan. Riistakäristyksestä pääsee riistan makuun vähemmällä. Se syntyy pienellä vaivalla aloittelijaltakin.

Käristysliha valmistetaan yleensä porosta, sitä on tarjolla myös peurasta ja saksanhirvestä valmistettuna. Ellei poron- tai riistanlihaa ole omasta takaa, löydät sitä markettien pakastealtaasta tai voit ostaa sitä hallista.


Riistakäristys

600-700 g riistakäristystä (tai poronkäristyslihaa)
100 g voita
2 tl suolaa
3 dl lihalientä
10 kokonaista maustepippuria
1 dl punaviiniä tai vettä

Sulata käristyslihoja hieman. Pane voita uuninkestävään pataan ja paista lihoja siinä. Kaada joukkoon loput voista sekä liemet ja mausteet. Hauduta pataa 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja kurkun kanssa. Paras muusi tulee puikulaperunasta.

Viinin happo tekee hyvää padalle. Käytä siihen samaa viiniä, jota tarjota ruoan kanssa. Vaikka oheista argentiinalaista viiniä.

viini

Viiniehdotus riistaruoille, vaikka käristykselle.

Kirkkaan punainen, violettiin vivahtava. Moniulotteinen tuoksu, jossa luumua, karhunvatukkaa ja neilikkaa. Maku on lämmin, pyöreä. Puolukkaa, tryffeliä, kanelia ja vaniljaa.

Argentiinalainen Trapiche Malbec Bonards Oak Cask 2015
Hinta 9,78 €


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti