Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 11. 2016 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Suomi ysi ysi

Kuplajuomien kausi on taas käsillä. Ensin juhlitaan itsenäisyyspäivää ja sen jälkeen ihanaa Joulua sekä Uutta Vuotta.

Kuohuviini on aina tervetullut tuliainen tai joululahja.Jääkaapissa pitäisikin aina olla pullollinen jäähtymässä kaiken varalta. Puolikkaat pullot sekä piccolokoot ovat myös käteviä käytössä. Isosta pullosta riittää 4-6:lle.

Olen jo vuosia lahjoittanut miniöilleni perinteiseksi joululahjaksi pullolliset kuohujuomaa Uudeksi Vuodeksi. Kuohuviinipullon voi sijoittaa myös lahjaksi annettavaan herkkukoriin. Aperitiiviksi ja suolapaloiksi sopivat hyvin suolaiset voitaikinaleivonnaiset ja esim. mädillä täyteyt sormipalat. Itse tarjoan usein kuohuviiniä läpi aterian, jos pöydässä on vaikka blinejä. Kuohuviinin kuplat sopivat hyvin rakeisen mädin kanssa. Kuuma ruoka ja kylmä viini sopivat nekin hyvin yhteen.

img_2295

Tässä kaksi mahtavaa Cavaa. Omaan käyttöön tai lahjaksi.

Pongrácz Brut
Klassisella metodilla tuotettu kuohuviini Etelä-Afrikasta.

Hyvä aperitiivi sekä tyylikäs valinta juhlajuomaksi. Väri vaaleankeltainen, tuoksu mineraalinen ja pirteä. Maussa on hedelmäisyyttä, paahteisuutta. Sitruunainen hapokkuus piristää kokonaisuutta ja jälkimaku on pitkä. Tämä viini on saanut viiniasiantuntijoilta hyvät arvostelut ”melkein samppanjaa”. Pullon hinta Alkossa 14,99 €

oodi-vapaudelle-jaume-serra-semi-seco

Katri Niskasen elegantit piirrokset kuvittavat Oodi Vapaudelle kuohuviiniviinipulloa.

Tyylikkääseen valkoiseen asuun verhoiltu Oodi Vapaudelle eteläafrikkalainen Cava Jaume Serra Semi Seco.

Oodi vapaudelle-viinit juhlistavat satavuotiasta Suomea ja suomalaista naista. Social Winesin kuohu- ja valkoviini saivat muotitaiteilija Katri Niskasen suunnitteleman ulkoasun. Molemmissa etiketeissä kerrotaan vahva tarina suomalaisesta naisesta ja tämän tiestä tasa-arvoon. Tarinoita on kuvittanut muotisuunnittelija Katri Niskasen elegantit muotipiirrokset, jotka ilmentävät niin tyylin, ajan hengen kuin naisen aseman muutosta.

1900-luku oli naisille uudenlainen aikakausi. Naiseuden ei tarvinnut olla enää kahlittu tiettyyn muottiin,vaan nainen saattoi ilmaista itseään ja toteuttaa unelmiaan vapaammin. ”Piirosteni naishahmot edustavat tätä muutosta”, Katri Niskanen määrittelee.

Viini on tasapainoinen, hedelmäinen, kuiva ja hapokas. Hinta 8,29 €. Valmistettu Espanjassa. Reilun kaupan tuote.

Kati Niskasen pukunäyttely on 6.12. asti ravintola Salutorgetissa Helsingissä. Pohjoisesplanadi 15.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti