Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 9. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Täytetty porsaansisäfilee, rusinakastike

Olen possunlihan ystävä. Kesällä tuli grillattua paljon kassleria. Se sisältää sen verran rasvaa, että pysyy mehevänä grillissä. Talvisin saatan ostaa kokonaisen kassler-paistin. Halkaisen sen ja täytän kuvatuilla hedelmillä ja omenalla sekä paistan uunissa.

Tällä kertaa ostin porsaan sisäfilettä. Se on niin vähärasvainen, että vaatii mielestäni täytteet ollakseen paistamisenkin jälkeen vielä mehevä. Edelliseltä päivältä oli jäänyt hieman kantarellikastiketta jäljelle, joten käytin sen täytteeseen.

Jos kastikejämiä ei ole, valmista sienikastike erikseen. Sieniksi sopivat kaikki metsäsienet. Kaupan sienet käyvät myös. Herkkusienet ja siitakkeet kannattaa muistaa. Kaupoissa on useita lajikkeita, joita voi käyttää ja yhdistellä. Sienet keitetään pannulla kokoon, lisätään kermaa, ehkä 1 rkl kasvislientä ja haudutetaan sakeaksi.

Täytetty porsaanssisäfilee
noin neljä annosta

1 kokonainen porsaansisäfilee, pakattu tai tuore lihatiskistä.
(Tuoreet ovat yleensä hieman isompia)
1 paketti italialaista tai saksalaista pekonia, ohuita, vähäsuolaisia!
suolaa, mustapippuria

Täyte:
Kantarellikastiketta (noin 2 dl)

Kastike:
4 dl vettä
3-4 rkl Bong lihafondia
1 dl pippurista Crea kermaa
1 dl rusinoita
2 tl hunajaa
1 rkl chiliketsuppia

Juuresmuusi:
1-2 isoa Rosamunda perunaa
1/4 juuriselleristä ( tai palsternakkaa)
parsakaalin varsiosat
suolaa, pippuria
voita,maitoa

Lisäke:
Parsakaalin kukintoja, timjaminoksia

Ota liha pois pakkauksesta. Leikkaa pois kalvot ja kuivaa pinta. Leikkaa filee kahteen palaan työskentelyn helpottamiseksi. Halkaise fileet pituussuunnassa. Ripottele pintaan suola ja pippuri. Levitä jääkaapissa tiivistynyt kantarellikastike lihalle. Taita liha takaisin fileen muotoon ja kääri ympärille pekoniviipaleet. Pane leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia paksuudesta riippuen.(sisälämpö 70 astetta) Valmista juuresmuusi. Kuori juurekset ja keitä parsakaalinvarsien kanssa kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Muhenna, ohenna maidolla ja mausta. Keitä fondia ja muita kastikeaineita paitsi kermaa reilusti kokoon, jotta maut tiivistyvät. Lisää kerma loppuvaiheessa ja jatka keittämistä. Maista ja lisää makuja tarvittaessa. Voit myös suurustaa kastikkeen esim.maissijauhoilla. Paista parsakaalin nuppuja pienessä vesitilkassa kasarissa kannen alla. Ripauta mausteeksi hitunen suolaa. Leikkaa liha, kun se on saanut paistamisen jälkeen hieman levätä folion sisällä. Koko annokset.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti