Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 5. 2020 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Tsatsikikakku keväisiin ja kesäisiin juhliin

Tsatsikikakku sopii hyvin keväiseksi ja kesäiseksi alkuruoaksi ja voileipäpöydissä raikkaan salaatin kanssa tarjottavaksi.

Tsatsiki on mielestäni loistava kesäinen lisäke perunoille, leivän päällä tarjottavaksi ja sopii vaikka hiillostettujen kalojen kumppaniksi. Kesäisissä auringonlämmittämissä kurkuissa on paljon aromia, joten valmistin tsatsikista tällä kertaa kakkua.







Tsatsikikakku

ruisleipäviipaleita (esim. Real)
2 pientä tuoretta kurkkua (pienissä on vähemmän siemeniä)
vähän suolaa
1/2 l kreikkalaista jogurttia (jogurtissa saa mielellään olla rasvaa)
1 paketti Feta-juustoa (Mevgal esim.)
(1 valkosipulinkynsi)
8 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
koristeeksi minitomaatteja, kurkkua ja lehtipersiljaa

Aloita vuoraamalla pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka tuorekelmulla. Leikkaa kakkupahvista* vuoan pohjan kokoinen ja aseta vuokaan kelmun päälle. Kakkupahvi helpottaa siirtelyä. Leikkaa ruisleivästä kovat reunat pois ja peitä vuoan pohja leipäpaloilla. Raasta kurkku karkealla terällä ja pane siivilään valumaan. Lisää joukkoon hieman suolaa, jotta mehu alkaa irrota. Kaada jogurtti kulhoon ja murenna joukkoon Feta-juusto. Sekoita joukkoon kurkkuraaste ja purista mausteeksi valkosipulinkynsi, jos haluat. Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia, puristele niistä enin neste, ja sulata ne kiehuvan kuumassa sitruunamehussa kattilassa. Valuta sula liivate seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan. Hyydytä kakkua kylmässä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Koristele salaatilla, tomaateilla tai vaikkapa mansikoilla tarjolle tuotaessa. Pyöräytä tomaatteihin ensin makuja kulhossa, tilkka hyvää oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria, sekä sitruunamehua.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti