Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 1. 2015 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vähemmän on enemmän

Moni on taas viettänyt tipatonta tammikuuta. Itse olen sitä mieltä, että kaiken jouluisen ihanan herkuttelun jälkeen ei pitäisi heti rangaista itseään täydellisellä asketismilla. Laskiainen olisi mielestäni ajallisesti parempi hetki erilaisten paastojen aloittamiseen. Paastota voi monesta muustakin asiasta kuin viinistä ja ruoasta. Voi tutkia onko itsellä joitakin muita addiktioita, joita haluaisi vähentää ja pitää paastoa sitten niistä.

Tuleeko television ääressä vietettyä liikaa aikaa? Täydellinen parin viikon TV-paasto voisi tehdä hyvää! Sen ajan voisi käyttää liikuntaan,lukemiseen tai vaikka live-kulttuuritapahtuumiin mielen mukaan. Puolen tunnin kävely raikkaassa ilmassa juuri ennen nukkumaanmenoa poistaa työstressiä ja auttaa unentuloon paremmin kuin uutiset!

Valitsin esiteltäviksi viineiksi laatua määrän sijaan. Puolikas pullo on riittävä kerta-annokseksi kahdelle henkilölle. Arkenakin voi nauttia hyvästä viinistä, mutta kohtuullisesti, jotta yöunet eivät häiriintyisi ja töihin lähteminen olisi helppoa. Tätä neuvoa kannattaa noudattaa ympäri vuoden!

Viini on ihana nautintoaine, jonka monet hyvää tekevät vaikutukset kannattaa käyttää hyväksi. Se on kuitenkin samalla vahvaa lääkettä, jonka teho liikaa käytettynä kääntyy itseään vastaan.

Otsikkokuvan klassikkoviinille sopii seuralaiseksi klassiset italialaiset arkiherkut, kuten sienirisotto, pasta bolognese ja prosciutto-kinkku sekä erilaiset antipastit.

Upean punainen Ruffino Riserva Ducale on myös upea riistaviini! Kokeile vaikka poronkäristyksen kanssa.

Tämän runsaan viinin lämpimästä ja hedelmäisestä mausta on aistittavissa karpaloa, kirsikkaa ja hieman suklaata. Hyvä ja ryhdikäs happorakenne kantaa makua pitkälle.

Ruffino Riserva Ducale

0,375
Hinta 9,68 €

 

Ogier_Gentilhomme

Ogier Côtes du Rhône Gentilhomme

0,375
Hinta 6,29 €

Tämä on laadukas viini erilaisille liharuoille, pihville ja paistille. Se sopii myös itämaisten ruokien kumppaniksi. Tuoksu on hennon mausteinen ja kirsikkainen. Maku on keskitäyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, hennon luumuinen ja mausteinen. Jälkimaku on yrttinen.

Borgo_maragliano_La_Caliera

La Caliera Moscato D´asti

0,375
7,66 €

Tämä on upea jälkiruokaviini erilaisille kakuille, vanukkaille ja marjaherkuille. Tarjoile viini hyvin viilennettynä kuohuviinilasista. Tätä tarjoaisin kylään piipahtavalle ystävälle ihan sellaisenaan, vaikka ystävänpäivänä. Ei kuitenkaan makeaa mahan täydeltä, joten tässäkin pikkupullo on paikallaan.
Viini on herkullisen vihertävän keltainen. Tuoksu on upean hedelmäinen ja intensiivinen. Maku, makea, pirskahteleva, pirteähappoinen, aprikoosinen, keltaluumuinen, ja kukkea.

Viinien maahantuoja Wennerco.


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti