Umami muualla Facebook

Julkaistu 12. 5. 2014 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Viiniä kevään juhliin ja mökille

Taas on koittanut kevään valmistujaisjuhlien aika. Toivottavasti  juhlia saadaan viettää hyvässä säässä, mieluiten vaikka omalla pihamaalla. Kun väkeä tulee paljon, on kätevää tarjota viini hanapakkauksista. Silloin välttyy painavien pullojen raahaamiselta, tyhjien palautukselta, kiliseviltä kasseilta ja lasiroskalta.

Pakko myöntää, että vanhana viiniharrastajana koin hanapakkaukset aluksi lähestulkoon viinien häväistyksenä. Miten huolella valmistettua ja hartaasti kypsytettyä viiniä voitaisiin pakata foliopussiin ja pahvilaatikkoon? Vierastin aluksi myös kierrekorkilla varustettuja viinipulloja. Nyt olen tottunut molempiin ja todennut, että kierrekorkki on erityisen hyvä, ja hanasta voi lasiinsa laskea nykyisin jo tosi laadukkaita viinejä.

Pasqua Sanzeno Cabernet Sauvignon Merlot– viiniä kuvaillaan maultaan pehmeän täyteläiseksi, hedelmäiseksi ja mausteiseksi. Tanniinit ovat pyöreät ja pehmeät. Viini sopii erityisesti noutopöydän moniin makuihin. Hyviä kumppaneita ovat etenkin pastasalaatit ja pizzapalat, mutta viini sopii myös juuri grillistä lautaselle nostetun tihisevän lihapalan ja salaatin kupeeseen. Tämä on myös viiniä, jota tarjoilen mielelläni, kun ystävätär piipahtaa naapurimökiltä kylään vaihtamaan kuulumisia ja parantamaan maailmaa. Tarjoaisin tätä viiniä mieluiten kevyesti viilennettynä.

Maahantuojan tiedote: Pasqua yhdistää tominnassaan perinteet ja innovaation. Koko viinitila on edelleenkin kuin perhe, joka jo sukupolvien ajan on dynaamisesti ja sydämestä lähtevällä innolla viljellyt rypäleitä ja valmistanut viiniä. Perinteitä vaalitaan, mutta samalla nuorempia polvia kannustetaan tutkimaan ja löytämään uutta. Sosiaalinen vastuu ja ympäristön kunnioittaminen ovat Pasquan toiminnan kulmakiviä.

Alko 005384
Hinta 28,50/3 l

 

 

462558

Tarapacá Cabernet Sauvignon Merlot. Chileläinen punaviini sai uuden ulkoasun.

Erittäin hedelmäisen makunsa vuoksi tämä viini on hyvä valinta lihaisten grilliruokien kumppaniksi. Hyvä kumppani myös pataruoille ja koville juustoille.

Maahantuojan tiedote: Chilen johtaviin viinintuottajiin kuuluva Vina Tarapacá on vuonna 1874 perustettu viinitila Chilen sydämessä, Maipo Valleyn Isla de Maipossa, joka on Chilen pienin ja kuuluisin viljelysalue. Vina Tarapacá tekee viiniä hyödyntämällä yli satavuotiasta kokemustaan ja käyttämällä myös uusinta viininvalmistusteknologiaa parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi.

Myös tätä punaviiniä suosittelen tarjottavaksi mieluummin hieman viileänä kuin kesäauringon lämpöisenä.

Alko 462558
Hinta 29,90

 

HUOM! Umamin reseptiarkistosta löydät runsaasti ideoita kesäisiin juhlapöytiin ja mökille.  Käytä hyväksesi!

Maahantuoja ja lisätiedot:
www.wennerco.fi

 

Tiia7-100x100

Tiia on opiskellut viestintää ja toiminut mm. TV-käsikirjoittajana ja ohjaajana. MTV 3:n Bon Appétitruokaohjelmasarja oli hänelle mahtava ruokakulttuurin korkeakoulu. Nykyisellään Tiia toimittaa, tuottaa, kuvaa ja kirjoittaa keittokirjoja.

“Mukavaa saada kommentteja juttuihin ja käydä vuorovaikutusta lukijoiden kanssa”.

 

Kuva: Sari Tammikari.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti