Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 1. 2010 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Vuoden kokki kisat lähestyvät

Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.3.2010 kisattavan Vuoden Kokki -kilpailun finalistit on valittu. Semifinaalivaiheen tuomaristo vieraili kokelaiden työpaikoilla arvioimassa kilpailumenut ja rankkasi kahdestatoista kilpailijasta kuusi jatkoon.

Vuoden Kokin finaalissa Gastro-messuilla kilpailevat Henri Kotkavuori (Ravintola Savoy), Antti Lepäntalo (Palace Gourmet), Heikki Liekola (Restaurant Lux), Mika Palonen (Bläk), Eric Räty (ravintola Chez Dominique) ja Toni Toivanen (Ravintola Nokka). Finaalissa vastakkain on sekä nuoruuden intoa että vankkaa kokemusta, sillä ikäeroa nuorimman ja vanhimman kilpailijan välillä on lähes 15 vuotta.

– Vuoden kokki kisat merkitsevät voittajalleen paljon. Huikealle uralle sitä kautta ovat ponnahtaneet mm. Aki Wahlman, Henrik Tikkanen, Petteri Luoto, Teemu Aura ja Peppi Aralehto.

Ryhmakuva_pieni

Semifinaalin tuomaristossa istuivat Markus Aremo, Tapio Laine ja Sampo Kantele. Myös Hans Välimäki kävi maistamassa annoksia ja antoi kilpailijoille vinkkejä finaalia varten. Finaalituomaristoon odotetaan kollegoita ulkomailta.

Voittajalle rahaa, mainetta ja kunniaa.

Finaalissa kilpailijoita odottaa kaksi tehtävää. ”Tulossa on kaksi vaativaa tehtävää. Toinen on ennalta määrätty kilpailumenu ja toisen kilpailutehtävän raaka-aineet kerrotaan kilpailijoille vasta edellisenä päivänä”, Aremo paljastaa.

Palkinnoksi tuleva Vuoden Kokki saa mainetta ja kunniaa sekä 6 000 euron rahapalkinnon. Kisan toinen saa suorituksestaan 3 000 ja kolmas

1 000 euroa. Rahapalkinnot lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Tulokset julkistetaan kisapaikalla samana päivänä pidettävässä juhlassa, joka alkaa kello 18.00.

www.vuodenkokki.fi
VuodenKokki


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti