Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 10. 2011 Teksti Umami Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Herkullisen pehmeät risotot

Risotto on ruoka, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Sen tekee jo puolessa tunnissa, mutta rakkaudella ja antaumuksella valmistettu risotto maistuu taivaalliselta. Ruoanlaitto voi olla myös rentouttavaa ja aistillista. Maxine Clarkin Risotto-kirjaan (Gummerus) on koottu yli 50 reseptiä italialaisten rakkaimmasta klassikkoruoasta.

Risottoon voi lisätä melkein mitä tahansa – metsäsieniä, äyriäisiä, juustoja, lihaa, vihanneksia tai vaikkapa makkaraa. Maukkainta risotosta tulee, jos liemen keittää itse. Kirjassa annetaan ohjeet liha-, kasvis-, kana-, kala- ja äyriäisliemen valmistukseen. Risottoon on aina käytettävä italialaista risottoriisiä, joka keitetään al dente. Viinitilkka ja hienoksi raastettu parmesanjuusto kruunaavat maun.

Risotto-kirja neuvoo vaihe vaiheelta, kuinka maustamaton perusrisotto valmistetaan. Ohje toimii pohjana myös kaikille muille kirjan resepteille. Muun muassa vuohenjuusto-valkosipulirisoton, artisokka-pecorinorisoton, metsämiehen jänisrisoton ja kylmäsavulohirisoton reseptit herkullisine valokuvineen saavat veden herahtamaan kielelle. Tuttujen risottojen lisäksi kirjassa on muutamia mielenkiintoisia variaatioita, kuten tummalla suklaalla maustettu risotto, riso nero di Pasqua, joka on vanha sisilialainen pääsiäisherkku.

Maxine Clark, Risotto
alkuteos Risotto
suomentanut Kirsi Tuittu
valokuvat Martin Brigdale
143 sivua
Ovh. 37,50 €

Tiedotteen välitti Gummerus/ Cisonwire.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti