Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 5. 2013 Teksti Umami, kuvat YesDeli Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Karppaajan täytekakku ja raparperijuoma

Loistelias täytekakku syntyy helposti ilman sokeria ja vehnäjauhoja, siksi hiilihydraattiakin on vain nimeksi. Kuitenkin se on maultaan aivan yhtä hyvä kuin perinteinen täytekakku, makea, maukas ja mehevä. Se on myös helppo tehdä. Tee kakku edellisenä päivänä, kuorruta ja koristele tarjoilupäivänä. Kakku säilyy ja maistuu parhaiten jääkaappikylmänä.

Raikas raparperijuoma ei sisällä lainkaan lisättyä sokeria ja hiilihydraattiakin vain nimeksi. Ohjeen mukaan tehtynä juomapohja on maultaan raikkaan hapokas, ei liian makea, joten se sopii hyvin myös suolapalan painikkeeksi. Jos haluat esim. drinkeistä makeampia lisää karppisokeria mielesi mukaan. Juoma on helppo tehdä ja se maistuu parhaiten jääkylmänä.

Sokeriton ja viljaton vadelmatäytekakku

(gluteeniton)

Täytekakkupohja

(24 cm:n vuoassa / 12 palaa, sokeria 0 g, hiilaria alle 1 g / annospala)

1 1/2 dl YesDeli leivontamantelijauhetta
1 dl BakePro leivontaproteiinia
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl YesDeli Karppisokeria
5 munaa

Vaniljakreemitäyte

(sokeria 0 g, hiilaria 0 g / annospala)

4 keltuaista
1 dl YesDeli Karppisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
125 g voita (vähäsuolainen)

Pane uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Voitele irtopohjavuoka voilla ja jauhota vuoka mantelijauholla. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Jauha Karppisokeri tomuksi (sauvasekoittimella 5 sekuntia). Vatkaa munat ja Karppisokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää kuiva-aineseos varovasti nostellen vaahdon joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15 minuuttia. Valmista täyte. Lämmitä kaikki aineet paitsi voi kattilassa sekoittaen. Kuumenna kunnes seos sakenee – älä anna kiehua. Sulata voi joukkoon nokare kerrallaan samalla vatkaten. Jäähdytä seos (lopuksi jääkaapissa) välillä sekoittaen. Kokoa kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (kostutusta ei tarvita). Levitä puolet kreemistä ja vadelmia ensimmäiseen kerrosväliin. Täytä toinen kerrosväli samaan tapaan. Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele vadelmilla ja kakun reunat paahdetuilla mantelilastuilla.

Pssst! Käytä ainoastaan kotimaisia pakastevadelmia, vadelma-aikaan tuoreita vadelmia. Tuoreet mansikat sopivat kakkuun yhtä hyvin.

Raparperijuoma ja -drinkit

1 pussi (430 g) YesDeli Karppisokeria
1 kilo raparperia
2 litraa vettä
1 sitruuna paloiteltuna
1 tl sitruunahappoa (maustehyllystä tai apteekista)

Valmista mehutiiviste. Jauha Karppisokeri tomuksi, jotta se liukenee helpommin (sauvasekoittimella 5 sek.) Paloittele raparperi ja lisää se ja vesi kattilaan. Leikkaa terävällä veitsellä sitruunan kuori hedelmälihaan asti pois ja paloittele hedelmäliha. Lisää sitruunapalat ja sitruunahappo kattilaan. Kiehauta vesi ja jätä mehu tekeytymään kattilaan tai muuhun suljettavaan astiaan seuraavaan päivään. Pullota ja säilytä jääkaapissa. Laimenna käytettäessä. Raparperijuoma on lähes sokeriton, raparperissa on hieman luontaista sokeria.

Raparperidrinkit

Käytä 1 osa mehua ja 1 osa vettä, maista ja laimenna lisää tarvittaessa. Drinkki on sellaisenaan raikkaan hapokasta, mutta lisää halutessasi karppisokeria. Voit lisätä juomiin esim. tuoreen sitruunamelissan tai mintun lehtiä. Kesäisiä drikkejä aikuiseen makuun saat lisäämällä vaaleaa rommia tai mansikkalikööriä drinkkeihin. Tarjoile jääkaappikylmänä tai jääpalojen kera.

Ohjeet ja kuvat YesDeli.

yesdeli.fi/tuotteet/vahahiilihydraattinen-leivonta


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti