Umami muualla Facebook

Julkaistu 26. 4. 2016 Teksti Umami Ei kommentteja Ruoka ja juoma

Taas leivoset ilmoissa leikkiä lyö…

Vappu on monille ennen kaikkea juhla, jolloin kohotetaan malja kevään kunniaksi ja syödään hyvin ystävien kanssa. Kevään odottaminen on tänä vuonna kestänyt pitkään, mutta nyt se on täällä ja nyt sitä juhlitaan!

Hyvä buffet käy vapputarjoiluna isommallekin vierasjoukolle. Kata pöytään salattien lisäksi esimerkiksi kuorellisia katkarapuja dippikastikkeineen, tsatsikikakkua ja silliä varhaisperunoiden kera. Vastapaistettu pakastepatonki maistuu salaattien kanssa. Hyviä salattipöydän viinejä löytyy vaikka Riesling- tai Sylvaner-rypäleistä valmistetuista valkoviineistä. Sillille voit varata kyytipojaksi olutta tai snapsia. Jälkiruokaa ei tarvita, kun leivot jälkiruokakahville mehevän kakun tai herkulliset minilimepait tai -munkit.

Näillä ohjeilla selviät loistavasti vapputarjoiluista. Katso myös linkit jutun lopusta, niistä löydät lisää ihania, toimivia ohjeitamme.

Viereinen kuva Mervi Melasniemi.

Cancia6

Vappumaljan voi kohottaa esimerkiksi roseella Canti Raboso Rosé Extra Dry -kuohuviinillä, joka on keskihapokas ja metsämarjainen, 8,98 €.

Kevätsilli

Kevätsilli maistuu saaristolaisleivän tai perunan kera vappuna. Ohje Mervi Melasniemi, kuva Satu Kemppainen.

Kastike

1 suurehko punasipuli
2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
2 tl hunajaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl rypsiöljyä

Lisäksi

2 pkt kevytsillifileitä
pala kurkkua
nippu tilliä
muutama kevätsipulinvarsi

Kuori sekä halkaise sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Sekoita muut kastikeainekset keskenään kulhossa ja lisää joukkoon sipuli. Tarkista kastikkeen maku ja mausta tarvittaessa lisää. Anna kastikkeen seistä noin 15 minuuttia, välillä sekoittaen, kunnes sipuli ovat pehmennyt. Leikkaa sillifileet annosviipaleiksi ja asettele matalaan astiaan. Kaada kastike sipuleineen sillinpalojen päälle. Peitä astia ja anna sillin marinoitua jääkaapissa tarjoiluun asti tai yön yli. Halkaise ja kuutioi tai viipaloi kurkku. Hienonna tilli ja viipaloi kevätsipulinvarret. Kerrostele sillipalat sekä punasipuli, kurkku, tilli ja kevätsipuli sopivan kokoiseen tarjoilukulhoon. Kaada päälle kastike.

Merenherkku-pastasalaatti

Juhlava simpukka-katkarapusalaatti maistuu vaativillekin herkkusuille. Kuva ja ohje Mervi Melasniemi.

4 annosta

300 g pastaa, esim. fusillia, penneä tms.
1/2 rs villirucolaa
2 rs savustettuja simpukoita
1 tlk (390/240 g) artisokansydämiä
200 g isoja katkaravunpyrstöjä
öljyä
valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kastike

3 rkl limettimehua
1-2 tl kalakastiketta (nam pla)
1 dl makeaa, keltaista Thai-chilikastiketta
noin 1/2 dl extra vergine oliiviöljyä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta lävikössä ja huuhdo nopeasti kylmällä vedellä, että pasta jäähtyy.  Huuhdo hyvin rucola ja anna valua tai linkoa kuivaksi. Perkaa simpukoista “parrat”, joissa voi olla kuorenpalasia. Valuta artisokansydämet ja halkaise ne pituussuuntaan. Paista nopeasti isot katkaravunpyrstot valkosipulilla maustetussa öljyssä. Sekoita kastike ja tarkista sen maku. Pane pasta kulhoon ja sekoita osa kastikkeesta pastan joukkoon sekä tarvittaessa hiukan suolaa. Levitä salaattivadille ensin rucolaa, sitten pastaa ja artisokansydämet  ja lisää rucolaa, simpukat ja päällimmäiseksi paistetut katkaravunpyrstöt. Kaada loppu kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

Feta-kasvissalaatti

4-6 annosta

Tämä mainio, ruokaisa salaatti sopii hyvin buffet-pöytään, ohje Mervi Melasniemi, kuva Satu Kemppainen.

4 isoa kelta- tai punajuurta
400 g vihreitä papuja
1 isohko punainen paprika
300 g Feta-juustoa kuutioituna
2 rkl kapriksia
tuoretta timjamia

Kastike

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä
1 punasipuli hienonnettuna

Keitä kelta- tai punajuuret suolalla maustetussa vedessä, jäähdytä, kuori ja leikkaa lohkoiksi. Keitä pavut suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä ja jäähdytä nopeasti juoksevalla, kylmällä vedellä. Perkaa paprikasta siemenet ja suikaloi hedelmäliha. Leikkaa juusto isohkoiksi kuutioiksi. Irrota timjaminoksista lehdet. Kerrostele ainekset salaattiastiaan. Sekoita kastike ja anna sipulin marinoitua siinä noin 15 minuuttia. Lisää kastike tasaisesti salaatille. Anna salaatin maustua peitettynä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua. Sekoita salaatti varovasti ennen tarjollevientiä.

Tsatsikikakku

Tsatsikikakku on raikas tarjottava salaattibuffetissa. Ohje ja kuva Tiia Koskimies.

1/2 l kreikkalaista jogurttia (jogurtissa saa mielellään olla rasvaa)
1 paketti Feta-juustoa (Mevgal esim.)
2 pientä tuoretta kurkkua (pienissä on vähemmän siemeniä)
(1 valkosipulinkynsi)
8 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
ruisleipäviipaleita (esim. Real)
koristeeksi minitomatteja, kurkkua ja lehtipersiljaa

Aloita vuoraamalla pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka tuorekelmulla. Leikkaa kakkupahvista vuoan pohjan kokoinen ja aseta vuokaan kelmun päälle. Kakkupahvi helpottaa siirtelyä. Leikkaa ruisleivästä kovat reunat pois ja peitä vuoan pohja leipäpaloilla. Raasta kurkku karkealla terällä ja pane siivilään valumaan. Lisää joukkoon hieman suolaa, jotta mehu alkaa irrota. Kaada jogurtti kulhoon ja raasta joukkoon myös Feta-juusto. Sekoita joukkoon kurkkuraaste ja purista mausteeksi valkosipulinkynsi halutessasi. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä, puristele niistä enin neste, ja sulata varovasti kattilassa. Valuta sula liivate seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos leipäviipaleiden päälle vuokaan. Hyydytä kakkua kylmässä vähintään 4 tuntia, tai yön yli. Koristele salaatilla, tomaateilla tai vaikkapa mansikoilla tarjolle tuotaessa. Pyöräytä tomaatteihin ensin makuja kulhossa, tilkka hyvää oliiviöljyä, ripaus suolaa ja pippuria, sekä sitruunamehua.

Pssst! Kakkuja valmistaessa pyöreät pahviset kakunpohjat ovat tosi käteviä käytössä. Niiden avulla hyytelökakkujen irrottaminen vuoasta sekä siirtely on helppoa. Kakkupahvien toinen puoli on kiiltävä ja tuote liukuu hyvin sitä pitkin.

Ravioli-parmankinkkusalaatti

4 annosta

Tämä keväinen ja ruokaisa salaatti tuskin voisi olla italialaisempi. Ohje Mervi Melasniemi, kuva Satu Kemppainen.

1 rs (250 g) tuoreravioleja, pinaatti-juustotäytteellä
1/2-1 rs kirsikkatomaatteja
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 rs /250 g) mozzarellapallosia
1 pak (100 g) parmankinkkua

Kastike

1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl juoksevaa hunajaa
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuumenna kattilassa runsaasti vettä (noin 2 l) ja mausta se esim. merisuolalla (2 rkl). Kun vesi kiehuu, vähennä lämpöä ja lisää raviolit hiljalleen kiehuvaan veteen, etteivät ne mene rikki. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta raviolit ja lisää niille hiukan öljyä, etteivät ne tartu toisiinsa. Levitä raviolit laakealle salaattivadille. Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne sekä herneet ravioleille. Valuta mozzarellarasiasta vesi ja lisää palloset salaattiin. Muotoile parmankinkkuviipaleista ruusukkeita ja lisää salaattiin. Mittaa kastikkeen ainekset esim. kannellliseen purkkiin ja ravistele purkkia, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada kastike salaatille.

Melonisalaatti

6 annosta

Melonisalaatti on mahdottoman hyvä sellaisenaan tai lisäkesalaattina. Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

1 iso lohko vesimelonia
1/2 cantaloupemelonia
1/2 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1/2 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
2 ruukkusalaattia
tuoretta basilikaa
1 1/2-2 dl oliiveja
1/2 dl kapriksia

Tarjoiluun

extra vergine oliiviölyä
vaaleaa balsamietikkaa
mustapippuria myllystä

Kuutioi melonit ja halkaise kirsikkatomaatit. Huuhdo salaatit esim. salaattilingossa, linkoa vesi pois ja revi salaatti. Revi isoimmat basilikanlehdet ja jätä pienemmät kokonaisiksi. Levitä revitty salaatti tarjoiluvadin pohjalle ja lisää päälle muut ainekset. Tarjoa salaatin kanssa neitsytoliiviöljyä, balsamietikkaa ja mustapippuria myllystä.

Parsasalaatti

Parsasesongin voi aloittaa jo vappuna. Ohje ja Kuva Mervi Melasniemi.

2 ruukkua salaattia
1 nippu vihreää parsaa
1 pkt (140 g) pekonia
3 keitettyä (8 min) munaa
100 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
valkoviinietikkaa
oliivi- tai rypsiöljyä

Huuhdo salaattilingossa salaatit ja linkoa niistä vesi pois. Leikkaa parsoista puisevat tyvet ja huuhdo parsat. Pane parsat kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen kypsymään 4 minuutiksi. Valuta keitinvesi pois ja jäähdytä parsat kylmässä vedessä. Suikaloi pekoniviipaleet ja pane ne kuumalle pannulle. Paista keskilämmöllä, kunnes pekonisuikaleet ovat paistuneet rapeiksi. Valuta pekonisuikaleet siivilässä tai talouspaperilla. Kuori keitetyt munat ja hienonna ne haarukalla. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen hienonnetut munat. Paloittele parsat. Revi salaatit. Tee annossalaatteja tai yksi iso salaatti. Levitä lautasille revittyä salaattia, parsapaloja, pekonia ja muna-voiseosta. Sirota päälle hiukan suolaa ja rouhi mustapippuria mausteeksi. Suihkuta tai pirskota salaateille vähän viinietikkaa ja öljyä. Tarjoa alkuruokana. Salaatti sopii myös lounasruoaksi hyvän leivän kanssa.

Katkarapuja ja dippikastiketta

Katkaravut ovat herkullista ja helppoa vierasruokaa. Yhdestä kilosta riittää monelle. Ohje ja kuva Tiia Koskimies.

Dippikastike

1 dl ranskankermaa
3 rkl majoneesia
3 rkl chiliketsuppia
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa ja sokeria
tilliä hienonnettuna

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tuo tarjolle. Varaa pöytään myös kosteuspyyhkeitä käsien puhdistamista varten.

Kinuski-tyrnikakku

noin 20 annosta

Pirteä tyrnihillo on hyvä vastakohta makealle kinuskille – tämä kakku on varma menestys juhlissasi. Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

Pohja

1 dl ohrakasta tai perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 isoa munaa
1 1/2 dl sokeria

Kostutus

1 1/2 dl appelsiinitäysmehua

Täyte

1 prk (310 g) tyrnihilloa, Meritalon
2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa

Kinuskikuorrute

2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl tummaa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl voita

Viimeistely

2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
kuorellisia mantelilastuja
mokkaströsseleitä

Valmista pohja. Pane uuni lämpenemään 175-asteiseksi. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sihtaa kuiva-aineseos vaahtoon ja sekoita taikina varoen tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota 2 litran kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia uunista riippuen, kokeile tikulla kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa kakku kolmeksi tasaiseksi levyksi. Kokoa kakku niin, että tasaisin levy eli pohjalevy tulee päällimmäiseksi.
Kostuta ja täytä kakku. Pane alimmaiseksi tuleva pohja tarjoiluvadille. Suojaa astian reunat leivinpaperisuikaleilla. Kostuta pohja. Levitä pohjalle vajaa puolet tyrnihillosta ja sen päälle toinen rahkapurkki. Nosta keskimmäinen pohja päälle ja tee kuten edellä. Nosta päällimmäinen pohja paikalleen ja kostuta se. Pane kakku vetäytymään yön yli jääkaappiin kevyen painon alle ja viimeistele kakku seuraavana päivänä.
Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kerma ja sokeri kattilaan. Sekoita, kunnes seos alkaa kiehua. Anna kinuskin kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes se on sakeutunut riittävästi. Kokeile pisaraa kakun päälle, jos se ei imeydy pohjaan, kinuski on valmista. Sekoita kinuskiin vaniljasokeri ja voi. Kaada kinuski keskelle kakkua ja levitä sitä veitsellä reunoja kohti. Anna kinuskin jäähtyä.
Viimeistely. Vatkaa kerma melko jämäkäksi vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Levitä vaahto pehmeästi kakun reunoille. Koristele kakun reunat kuorellisilla mantelilastuilla. Ripottele kakun päälle halutessasi mokkaströsseleitä. Säilytä kakku tarjoiluun asti kakkukuvun alla jääkaapissa.

Pienet limepait

12 kpl

Näihin vieraasi ihastuvat takuuvarmasti. Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

Pohja

1 1/2 levyä valmista murotaikinaa makeille piiraille, esim. Myllyn Paras

Limekiisseli

3 luomulimettiä, kuoriraaste ja mehu
1 dl vettä
1 dl sokeria
2 keltuaista
2 rkl perunajauhoja

Marenki

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Ota taikinalevyt sulamaan. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Leikkaa taikinalevyt sulaneina 12 neliöön (noin 1 1/2 taikinalevyä riittää). Painele taikinapalat silikonisen tartalettilevyn koloihin tai voideltuihin leivosvuokiin. Esipaista pohjia uunin keskiosassa 10 minuuttia. Nosta pohjat uunista ritilän kanssa. Valmista kiisseli. Pese limetit hyvin ja raasta kuori suoraan kattilaan. Purista mehu päälle ja lisää muut ainekset. Vatkaa seos tasaiseksi. Kuumenna kiehumispisteeseen, samalla sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Nosta kattila levyltä. Jaa kiisseli leivospohjille. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja ala lisätä sokeria pienissä erissä voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Jaa vaahto kahden lusikan avulla limekiisselin päälle ja levitä kuohkeasti pain reunoja kohti. Nosta pait takaisin uunin keskiosaan. Anna kypsyä 5-8 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniisti väriä. Tarkkaile marengin kypsymistä, koska uuneissa on eroa.

Ananaskakku

Jos vain mahdollista, käytä kakkuun tuoretta, kypsää ananasta. Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

Pohja

200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte

500 g maitorahkaa
2 limetin mehu
1 1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
3 dl kuohukermaa

Päälle

1 tlk ananaspaloja omassa mehussaan
2 liivatelehteä
1 rkl limettimehua
ripaus tai tippa keltaista karamelliväriä
2 rkl sokeria

Aseta leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjan päälle ja kiristä reunus pohjan ympärille. Leikkaa ylimääräinen paperi reunoilta pois. Hienonna keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Levitä seos vuoan pohjalle ja painele tiiviiksi. Sekoita maitorahkaan limettimehu ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista niistä liika vesi ja liuota ne kattilassa kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää vaahto kolmessa erässä rahkaseokseen. Kaada täyte pohjalle. Peitä vuoka ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Koristele kakku seuraavana päivänä. Kaada ananaspalat siivilään kulhon päälle ja ota mehu talteen. Leikkaa palat ohuemmiksi ja asettele vuoassa olevan kakun pinnalle. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista niistä vesi pois. Kumenna pieni määrä ananasmehua kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos lopun kylmän mehun joukkoon, ja lisää mehuun limettimehu, karamelliväri ja sokeri. Kaada seos kakulle. Peitä vuoka ja nosta jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt. Irrota kakku vetämällä veitsellä vuoan reunoja pitkin ja avaa vuoan reunus. Nosta kakku varovasti lastojen avulla tarjoiluastiaan.

Kuorrutettu suklaakakku

6-8 palaa

Tämä suklaaunelma vie seitsemänteen taivaaseen! Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl (5 rkl) tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa

Kuorrutus

1 levy (125 g) tummaa suklaata, kaakaopitoisuus 60-70 %
25 g voita huoneenlämpöisenä
1 rkl vaaleaa siirappia

Koristeluun

nonparelleja

Tarjoiluun

kermavaahtoa

Pane uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Mittaa kuivat aineet pieneen kulhoon ja sekoita ne hyvin keskenään. Sulata voi teräskattilassa. Ota kattila levyltä ja lisää sokeri. Sekoita hyvin. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti. Kaada jauhoseos siivilään ja sihtaa se kattilaan. Sekoita taikina hyvin. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 20-senttinen irtopohjavuoka. Voitele pohja ja reunat. Kaada taikina vuokaan ja nosta se ritilälle uunin alaosaan. Kypsennä 16-18 minuuttia. Nosta vuoka uunista. Anna kakun jäähtyä täysin, irrota se sitten vuoasta ja nosta sopivaan tarjoiluastiaan. Paloittele suklaa lämpöä kestävään kulhoon (esim. teräskulhoon). Kuumenna pienen kattilan pohjalla vettä ja nosta suklaakulho kattilan päälle. Vesi saa poreilla hiljalleen alhaisella lämmöllä. Kulhon pohja ei saa koskea veteen, eikä suklaan joukkoon saa joutua vettä. Kun suklaa on sulanut, nosta kulho pois ja sekoita suklaan joukkoon voi sekä siirappi. Kuorrutus saa jäähtyä, mutta sekoita sitä usein. Kun kuorrutus alkaa olla sopivan jähmeää, lusikoi se kakulle ja levitä pehmeästi kakun reunoille päin. Ripota päälle heti nonparelleja. Pidä kakkua tarjoiluun asti viileässä, esim. kakkukuvun alla tai peitä se väljästi alumiinifoliolla. Tarjoa kakun kanssa pehmeää kermavaahtoa, jota ei tarvitse makeuttaa.

Sima ja munkit1

Minimunkit

24 kpl

Somat minimunkit ovat helppotekoisia ja juuri sopivan kokoisia siman tai kahvin kanssa naposteltavaksi.

Pssst! Käytä aina leivontamittoja, silloin onnistut parhaiten.

4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummarouhetta
2 munaa
3/4 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 prk (200 g) sitruunarahkaa

Paistoon

1 l rypsiöljyä

Viimeistelyyn

hienoa taloussokeria

Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu voi rahkaan. Yhdista kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan seistä peitettynä 15 minuuttia, jotta jauhot turpoavat. Jaa taikina jauhotetulla alustalla ensin kolmeen osaan ja jokainen osa kahdeksaan palaan. Pyörittele palat jauhoisin käsin palloiksi. Kuumenna öljy ja kokeile sopivaa kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Kun pala ruskistuu, öljy on sopivan kuumaa munkkien paistamiseen. Lisää muutama munkkipallo kerrallaan rasvaan ja anna niiden ruskistua joka puolelta. Vähennä välillä lämpöä, ettei öljy kuumene liikaa. Nosta munkkipallot reikäkauhalla valumaan talouspaperille. Kääntele munkit kuumina sokerissa. Tarjoa siman kanssa.

Ohje ja kuva Mervi Melasniemi.

Kevät saa sydämen melkein pakahtumaan ilosta ja riemusta. Kuva Mervi Melasniemi.

Kevätsointuja

1. Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö,
Kevätvirsiä viidakko kaikaa.
Suli hanget ja nousi jo kukkien vyö.
Sinilaine jo lyö ja jo valkeni yö.
:,: Nyt on toivon ja lemmen aika. :,:

2. Nyt rinnass’ on lämpö, mi murtavi jään,
Joka huokuili henkeä hallan.
Ja se vaativi voittoa kirkkahan sään.
Elon onnea laulaa se enteillään,
:,: Kevättunteille tuottavi vallan. :,:

3. Nyt tunnen kuin sieluni siivet sais
Ja ma leivona nousta voisin.
Ja mun tahtoni talvesta ponnahtais
Ja mun riemuni oikean kaiun sais,
:,: Ja ma oikea laulaja oisin! :,:

[P.J. Hannikainen = Pekka Juhani Hannikainen, 1854-1924. Larin Kyösti = Kyösti Larson, 1873-1948.]

Hauskaa vappua Umami.fi:n ystäville!

Toivottelee Umami-tiimi

Täältä löydät lisää hyviä ohjeitamme, ole hyvä!
http://umami.fi/ruoka-juoma/paatoimittaja/umamin-mahtava-vappubuffet/
http://umami.fi/ruoka-juoma/uutuudet/tapastellaan-viikonloppuna/


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti