Umami muualla Facebook

Julkaistu 31. 1. 2018 Teksti Artikkelit Ei kommentteja Sisustus

Inspiroidu sisustustrendeistä Tukholmassa

Arkiston aarre vuodelta 2016: Ruotsalainen sisustustyyli on tunnetusti pelkistetyn tyylikäs, mutta myös täynnä kiinnostavia yksityiskohtia. Keväällä 2016 suunnittelijat yhdistelevät ajattomiin klassikoihin valkoista tai vihreää marmoria, vaaleita luonnonmateriaaleja, ruukkukasveja ja kullanhohtoista messinkiä.

(Kuva vasemmalla: Dusty Deco/Dustyinspiration)

Ruotsalaisen Asplundin myyntivalttina on jo 25 vuoden ajan ollut klassisen ajaton tyyli.

”Olemme suunnittelussa kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että huonekalut olisivat mahdollisimman pitkäikäisiä”, myymälän oma suunnittelija Victor Ohlsson kertoo.

Nimikkomalliston lisäksi Östermalmin liikkeen valikoimissa on myös laadukkaita designbrändejä maailmalta sekä vaihtuva näyttely, joka tutustuttaa ajankohtaisten suunnittelijoiden ja taiteilijoiden tuotantoon. Myymälän seinät on maalattu trendikkäällä oliivinvihreällä, johon messinkiset yksityiskohdat ja maljakoihin asetellut leikkokukat sointuvat kauniisti.

Tukholma, sisustus, design, Asplund

Asplund

Myös suunnittelija Josefin Halfwordson uskoo sisustukseen, joka kestää aikaa ja kulutusta. Hän avasi Betonggruvan-nimisen kivijalkamyymälän Tukholman Vasastanissa nelisen vuotta sitten.

”Klassinen ruotsalainen tyyli koostuu pelkistetystä estetiikasta ja luonnonmateriaaleista – niistä syntyy ajaton ja rauhallinen yleisilme”, hän kertoo.

Tukholma, sisustus, design, Betonggruvan

Betonggruvan ja Josefin Halfwordson

Alunperin Halfwordson myi liikkeessään pelkästään itse suunnittelemiaan huonekaluja, mutta nykyään myynnissä on myös kauniita sisustustuotteita: vaaleasävyisiä pellavapyyhkeitä, maalattuja emaliastioita, ajattomia kynttiläjalkoja sekä messinkisiä säilytyspurkkeja, jotka kaunistuvat entisestään käytön myötä.

Trendikäs kokonaisuus eri tyylejä yhdistelemällä

’Eklektisk’ on ilmaus, jonka kuulemiselta ei voi Ruotsissa välttyä tämän hetken sisustustrendien yhteydessä. Eri tyylisuuntauksia rohkeasti yhdistelevä Dusty Deco ilmentää sanaa täydellisesti. Kaksi vuotta sitten nykyisiin tiloihinsa Södermalmille muuttanut vintage-fanien aarreaitta yhdistelee huolettomasti eri aikakausien huonekaluja, valokuvataidetta, valaisimia sekä muita sisustusesineitä.

Tukholma, sisustus, design, Dusty Deco

Josefina Liedberg Dusty Decon myymälässä

”Valikoimme myyntiin vain sellaisia esineitä, joita huolisimme omaan olohuoneeseemme. Asiakkaamme hakevat täältä erityisesti yksittäisiä tuotteita, joita ei saa mistään muualta”, myymäläpäällikkö Josefina Liedberg kertoo. Etenkin geometriset muodot huonekaluissa ovat hänen mukaansa nyt kovaa huutoa.

Pienillä sisustuselementeillä uusi ilme kotiin

Koko kotia ei tarvitse laittaa kerralla uusiksi, sillä sisustus on helppo päivittää pienillä yksityiskohdilla. Designtorgetin valikoimissa on paljon tuotteita, jotka heijastelevat tämän hetken trendejä. Vihreiden marmorilaattojen, sirojen maljakoiden, värikkäiden tuoksukynttilöiden ja messinkisten pallovalaisimien avulla sisustukseen saa nopeasti uuden ilmeen.

Kauden trendivärejä kannattaa metsästää Södermalmilta. Ruotsalainen keramiikkataiteilija Åsa Lindström suunnittelee ja valmistaa käsin kauniita astioita, joita voi ostaa hänen pienestä kivijalkaputiikistaan. Myymälän vieressä on Lindströmin miehen Santon omistama ranskalainen kahvila, jonka sisustuksessa huomion vievät Lindströmin värikkäät keramiikkalaatat.

Tukholma, sisustus, design, Åsa Lindström

Åsa Lindströmin keramiikkaa

Ruotsalaiset bloggaajat ovat jo jonkin aikaa kohisseet lasi- ja keramiikkasuunnittelija Ingegerd Råmanin Ikealle suunnittelemastaVIKTIGT-mallistosta, joka saapuu myymälöihin toukokuussa. Yksinkertaisen pelkistetyssä mallistossa on käsityöläisperinteitä kunnioittavia, luonnonmateriaaleista valmistettuja sisustusesineitä, jotka tuovat kotiin ripauksen ruotsalaista estetiikkaa.

Inspiroidu verkossa

Ruotsin pitkäikäisimmän sisustusblogin perustaja Em Fexeus on jakanut kiinnostavimpia sisustus- ja designkuulumisia Ruotsista sekä maailmalta jo vuodesta 2005 lähtien. Fexeus kuvailee tyyliään pehmeän minimalistiseksi; häntä viehättävät etenkin pohjoismainen yksinkertaisuus, kauniit materiaalit ja toisaalta myös vahvan murretut värit. Ems Designblogg muutti vastikään Residence-sisustuslehden verkkosivuille, josta löytyy paljon muitakin kiinnostavia bloggaajia ja inspiraation lähteitä.

johannabradford_artillerietstudio-gray-kitchen

Harmaa keittiö/Ems Designblogg (alkuperäinen kuva on Johanna Bradfordin designblogista)

Tyylikkään ja aina ajankohtaisen Artilleriet-sisustusliikkeen verkkosivuilta saa uusia ideoita ja inspiraatiota kodin ilmeeseen. Valikoimissa on muun muassa keittiötarvikkeita, huonekaluja, asusteita, taideprinttejä sekä yksittäisiä vintage-tuotteita. Varsinainen myymälä sijaitsee Göteborgissa, mutta tuotteita voi tilata myös verkkokaupasta.

artilleriet

Pöytälamppu Lindholt, Työpöytä No Early Birds, tuoli Ton Chair n:o 30 Wienerstuhl, kaikki Artillerietista

Teksti: Laura Iisalo/Visitstockholm


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti