Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 1. 2016 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Sisustus

Uutta kivaa Muumi-faneille

Kevät tuo Arabian Muumi-astioihin paitsi uutta ilmettä, myös kokonaan uuden hahmon, Muumien Esi-isän. Kiehtova Esi-isä saa oman astiasarjan, joka jää pysyvästi valikoimaan. Esi-isä on nähty ensimmäisen kerran piileskelemässä Muumitalon salongin kristallikruunussa Arabian Muumi-tuotteissa, talven sesonkiastioissa (Talviuni).

Esi-isä-tuotteet ovat saatavilla 1. maaliskuuta alkaen, jolloin ilmestyy myös uudistettu Tuutikki-sarja. Tove Slotte on suunnitellut uudet astiat vain Arabialle käyttäen pohjanaan Tove Janssonin alkuperäiskuvituksia.

Tiia: Muumiastioista on tullut nopeasti keräilijöitäkin kiinnostavia. Niiden arvo voi vuosien saatossa nousta moninkertaiseksi. Sijoitus astioihin kannattaa! Arabian astiat ovat niitä perintöjä, joita ei heitetä pois. Tykästyin kovasti tähän ideaan.

Muumien Esi-isä ei puhu mitään

Kiehtova ja hieman mystinen Muumien Esi-isä tulee lukijalle tutuksi Tove Janssonin tarinassa Taikatalvi (1957). Tarinassa Muumipeikko on herännyt kesken talviunien ja valvoo Tuutikin kanssa uimahuoneella. Tuutikki on kieltänyt Muumipeikkoa avaamasta uimahuoneen astiakaapin ovea, mutta koska Muumipeikko on kiukkuinen ja turhautunut talven pimeyteen, hän avaa oven, josta Esi-isä pääsee karkaamaan. Myöhemmin Esi-isä löydetään Muumitalon salongista, kattokruunusta. Esi-isä asettuu asumaan Muumitaloon ja ihastuu kaakeliuunin pellin nauhaan. Siitä tulee Esi-isän tärkein aarre.

Muumi-tarinoiden Esi-isät herättävät aluksi monenlaisia tunteita: ennen kaikkea ylpeyttä, mutta myös kummastusta. Arabia tuo kuvituksiin pienen ja karvaisen Esi-isän, joka liikkuu vain öiseen aikaan, eikä puhu mitään. Taikatalvi-tarinassa Muumipeikko onnistuu kuitenkin luomaan Esi-isään sanattoman yhteyden ja esittelee tälle Muumitalon aarteita, koriste-esineitä ja tauluja. Esi-isän käyttäytyminen myös kummastuttaa Muumipeikkoa: hän sisustaa salonkia uusiksi, raahaa vintiltä tavaraa ja kääntelee tauluja seinillä väärin päin.

Esi-isä -astioiden kuvituksiin haluttiin tuoda vahvoja kontrasteja kuvaamaan Esi-isän roolia Muumitarinoissa:

“Esi-isät ovat kautta aikojen herättäneet inhimillisissä olennoissa sekä ylpeyttä että kummastusta. Halusimme tuoda mustan pohjan Esi-isä -astioille korostamaan näitä voimakkaita tunteita sekä mystisyyttä, joka on osa tätä hahmoa”, kuvailee Fiskarsin Muumi-tuotteiden markkinointi- ja tuotepäällikkö Nora Haatainen.

963a14257339185c_org

Tuutikki soittaa posetiiviaan keväisin

Tuutikki on yksi Muumilaakson päähahmoista, joka viisaalla ja käytännöllisellä luonteellaan opettaa erityisesti Muumipeikkoa Taikatalvi-tarinassa. Kun Muumit nukkuvat talviuntaan, Tuutikki pitää huolta uimahuoneesta. Kevään tullen Tuutikki herättää Muumilaakson asukkaat unesta posetiivin soitollaan. Arabia suunnitteli Tuutikki-astiat ensimmäisen kerran vuonna 2006, jolloin kuvitus toi esiin Tuutikin kädentaidot. Kevään 2016 uudistuneissa astioissa Tuutikki nähdään herkkää violettia taustaa vasten posetiivinsa kanssa, jolla kuvataan kevään kuulaita hetkiä.

Hahmotuotteille uudet pohjaleimat

Muumilaaksossa on kaiken kaikkiaan kymmeniä hahmoja, jotka eivät vielä ole tuttuja suurelle yleisölle. Arabia haluaa esitellä astioissa esiintyvät hahmot jatkossa paremmin ja tuo sen vuoksi hahmoastioihin uudet pohjaleimat, joissa lukee hahmon nimi englanniksi. Ensimmäiset uudet pohjaleimat löytyvät Esi-isä ja Tuutikki -tuotteista ja myöhemmin kaikki hahmoastiat päivitetään uusilla leimoilla. Kielikäännökset löytyvät jo nyt Arabian nettisivuilta. Tuotteet ovat saatavilla myymälöistä ja verkkokaupasta 1. maaliskuuta 2016 alkaen.

Esi-isä muki 0,3l: 19,70€
Esi-isä kulho 15 cm, 24,90€
Esi-isä lautanen 19 cm, 22,90€
Tuutikki muki 0,3l: 19,70€
Tuutikki kulho 15cm, 24,90€

 

Lisätietoja osoitteessa www.arabia.fi


Aiheet: , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti