Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 3. 2010 Teksti Tony Dunderfelt, kuvat /kuva Daniel Dunderfelt 164 kommenttia Parisuhde

Parisuhde uusien haasteiden edessä Arvottu

Parisuhteen III-vaihetta on todella vaikeata kuvata, sillä se luodaan parasta aikaa länsimaisissa kodeissa. Kyse ei nimittäin ole mistään psykologien keksinnöstä, vaan luonnollisesta inhimillisten tarpeiden kehityksestä.

I-vaiheen parisuhteessa toimittiin biologisten tosiasioiden ehdoilla. Lapsia syntyy ja heille pitää luoda jonkinlainen turva. Koska mies on fyysisesti vahvempi niin hän varjelkoon perhettä vihollisilta. Naiselle synnyttäjänä lankeaa luonnollisesti lasten ja kodinhoito.

II-vaiheessa toimitaan yhteiskunnan odotusten mukaan. Naiselle on suotu täysi itsenäisyys ja täydet inhimilliset oikeudet ja hän on nyt sosiaalisella tasolla tasa-arvoinen miehen kanssa. Perheessä tulisi keskustella sekä vuorovaikuttaa ja kunnioittaa toisiaan inhimillisesti.

III-vaihe sisältää edelliset vaiheet, mutta lisää niihin myös todella yksilöllisiä piirteitä. Mitä on parisuhde ja avioliitto kahden täysin itseohjautuvan ihmisen välillä? Jokainen liitto on luultavasti erilainen ja ainutlaatuinen ”sekoitus” kahden ihmisen luovien energioiden välillä.

III-vaiheen parisuhteita on siis vaikea ennakoida. Yksilöt muokkaavat niitä yhteisesti vietetyn ajan kuluessa. Yleisellä tasolla tarkasteltuna III-vaihe sisältää mm. seuraavaa:

*  Molemmat tulevat tarvitsemaan paljon aikaa omien tavoitteiden, ideoiden ja mielihalujen toteuttamiseen.

*  Pariskunta muokkaa yhdessäoloaan eri tavalla kuin lähiyhteisö, kuten suku, anoppi tai paikallinen seurakunta sen haluaisi.

*  Kokeilevat ja aikajaksoihin sidotut suhteet tulevat yleistymään.

*  Suhdetta ylläpitää  syvä inhimillinen kunnioitus enemmän kuin sokea rakastuminen johonkin tiettyyn piirteeseen toisessa.

*  Seksuaalisuus avautuu ja intohimoa opitaan ylläpitämään tietoisesti.

I- ja II-vaiheet käydään läpi, mutta koetaan, että parisuhteeseen pitää vielä  löytyä ”jotain muuta”. III-vaiheessa ei voi olla mitään pakkoa pysyä yhdessä tai asua saman katon alla. Avioero on jo nyt yhteiskunnallisesti hyväksytty ilmiö. Lapsia voi syntyä ilman seksuaalista kontaktia. Yhteys toiseen ihmiseen voidaan ylläpitää internetin avulla pitkiä ajanjaksoja.

III-vaiheessa ei ole pakkorakkautta, vaan vapaisiin valintoihin perustuvaa rakkautta. Miten se näkyy? Uskon, että olemme uuden seksuaalisen vallankumouksen kynnyksellä. 1960-luvulta lähtien olemme oppineet paljon seksuaalisuuden anatomiasta ja fysiologiasta. Nyt on aika kokea seksuaalisuuteen kuuluva psykologinen syvyys ja henkinen laajuus.

Kahden ihmisen ihmisläheinen rakkaus syntyy, kun he huomaavat, miten samanlaisia he ovat. Seksuaalinen intohimo syntyy, kun Maskuliininen ja Feminiininen erilaisuus kohtaavat.

III-vaiheessa miehen ei tarvitse hävetä tai vähentää omaa miehisyyttään. (Eikä kyse ole I-vaiheen tunteettomasta machoilusta.) III-vaiheessa feminismin sisäistänyt nainen avautuu hänessä kauan syntymää odottaneeseen täyteen naiseuteen.

Uskon, että III-vaiheen seksuaalisuutta on sekä opiskeltava että harjoiteltava. Tämä tosin ei kuullosta kovin romanttiselta, mutta olen vakuuttunut, että se tulee viemään todella sydäntä avaavaan rakkauteen. Aika on ajanut ohi sen perinteisen romanttisen rakkauskäsityksen, että syvän rakkauden ja intohimoisen seksin pitää syntyä kuin itsestään.

Rakkaudessa on vielä  paljon muita ulottuvuuksia kuin ne, joita perinteiset rakkausromaanit ja elokuvat eivät vielä ole pystyneet kuvaamaan.

www.tonydunderfelt.com

Arvonta

Arvomme maaliskuun lopussa kysymykseen vastanneiden kesken yhden Tony Dunderfeltin kirjan Parisuhteen kemia (hinta 20 euroa).

Millä tavoin moderni parisuhde ja avioliitto ovat mielestäsi muuttuneet? Miten huomaat/koet naisten opiskelun, taloudellinen itsenäistymisen ja tasa-arvon vaikuttaneen miehen ja naisen väliseen suhteeseen verrattuna edelliseen sukupolveen? Mitä naisena/miehenä odotat suhteessa kumppaniltasi?

Voittaja

Arvonnan voitti nimimerkki HHmmmm. Lämpimät onnittelut hänelle ja kiitokset mielenkiintoisista kommenteista kaikille muille osallistuneille!


Aiheet: , , ,

164 kommenttia

 1. edelleenkin keskustelua

  edelleenkin keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  5. 3. 2010 6.27

 2. yhteistä aikaa

  yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tupu

  5. 3. 2010 8.13

 3. Keskustelua

  Keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iCo

  5. 3. 2010 8.35

 4. molemminpuolinen anteeksianto.

  molemminpuolinen anteeksianto.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rupikonna

  5. 3. 2010 8.35

 5. Asioista pitää pystyä

  Asioista pitää pystyä keskustelemaan aina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Norppa

  5. 3. 2010 8.36

 6. Parisuhteet ovat muuttuneet

  Parisuhteet ovat muuttuneet tasa-arvoisemmiksi, kun naisellakin on päätäntävaltaa. Molemmille kantavat yhtä lailla vastuuta suhteen onnistumisesta. Itse odotan kumppanilta luotettavuutta ja uskollisuutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liekki

  5. 3. 2010 9.42

 7. yhteistä aikaa, kaveruutta..

  yhteistä aikaa, kaveruutta.. siihen pohjaa kaikki..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsikka

  5. 3. 2010 9.44

 8. keskustelua

  keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  5. 3. 2010 9.57

 9. Avioliitot ovat muuttuneet

  Avioliitot ovat muuttuneet tasa-arvoisimmiksi siitä mitä olivat esivanhempiemme avioliitot. Opiskelelu, tasa-arvo ja ansityön vuoksi naiset eivät ole sidottu loppuelämäkseen epätyydyttävään liittoon, vaan voivat helpommin erota jo yhteiskunnan myöntämien tukien vuoksi.
  Kumppaneilta odotan toistensa kunnioittamista, huomioonottamista ja hyviä käytöstapoja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bea

  5. 3. 2010 10.09

 10. parisuhteisiin on tullut

  parisuhteisiin on tullut kertakäyttö-fiilis eli heti ensimmäisten vaikeuksien tultua erotaan, ei osata sitoutua parisuhteeseen. naiset pilaavat monta parisuhdetta ja elämäänsä yleensä sillä, että yrittävät olla kuin miehet ja vielä heitäkin kovempia, silloin heistä tulee ”kamalia” eli he tavoittelevat valtaa keinolla millä hyvänsä ja menettävät kaikki naiset hyvät ominaisuudet. mielestäni miehen ja naisen erilaiset ominaisuudet parhaimmillaan täydentävät toisiaan. itse odotan parisuhteelta tasaveroista kumppanuutta, asioiden jakamista, yhteistä aikaa ja yhteistä tekemistä, mutta myös lupaa omaan aikaan, omiin ystäviin ja myös välillä ihan yksinoloon. ei ole hyvästä olla jatkuvasti yhdessä, vaan on hyvä välillä tehdä asioita myös muun kuin kumppanin kanssa. parisuhteessa täytyy olla ymmärrystä, keskustelukykyä ja keskusteluyhteyttä, toisen kunnioitusta ja arvostusta sellaisena kuin toinen on, ei painostusta eikä alistusta. pitää osata huomioida toista ja hemmotella toista ja tukea vaikeuksissa. pitää osata antaa anteeksi ja pyytää anteeksi. huumorintaju on tärkeätä ja kyky sietää tylsää arkea yhdessä, sillä sellaista tylsää arkeahan elämä enimmäkseen on. pitää tajuta, että kauniit sanat eivät riitä vaan rakkaudessa tärkeämpää on osoittaa teoilla, että välittää toisesta. miehet useimmiten tekevät rakkauden tekoja, mutta nainen odottaa niitä romanttisia sanoja, ruusuja, koruja ym. mutta mies kokee ilmaisevansa rakkautta vaikka lämmittämällä saunan, laittamalla ruokaa, korjaamalla pesukoneen, lämmittämällä auton jne. mies on suurpiirteinen eikä jää analysoimaan loputtomasti jotain pientä juttua, kun taas nainen helposti jumiutuu jankuttamaan samasta asiasta päivästä ja viikosta toiseen, naisenkin pitäisi oppia suurpiirteisyyttä ja välttää liiallista joka asian analysointia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  5. 3. 2010 10.55

  • Kommentin alku oli

   Kommentin alku oli vähän turhan yleistävä enkä sanoisi että kaikki naiset odottavat kieli pitkällä ruusukimmpuja ja koruja mieheltä, mutta muuten olen aika samoilla linjoilla.

   Parisuhteen toiseen osapuoleen tulee suhtautua yksilönä eikä vain oman sukupuolensa stereotyyppisenä edustajana.

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Maija

   6. 3. 2010 19.42

 11. minusta on miehen

  minusta on miehen heikkoutta, jos hän kokee naisen kouluttautumisen ja tienaamisen ongelmalliseksi. eiväthän naisetkaan säiky miesten kodin- ja lastenhoitotaitoja!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puukir

  5. 3. 2010 11.18

 12. Tärkeää yhteinen haaveilu,

  Tärkeää yhteinen haaveilu, suunnittelu, toteuttaminen ja aikaansaadusta yhdessä nauttiminen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulla

  5. 3. 2010 11.21

 13. yhteistä aikaa

  yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Richard Herneoja

  5. 3. 2010 11.26

 14. Näyttäisi ,että parisuhteisiin/avioliittoihin

  Näyttäisi ,että parisuhteisiin/avioliittoihin mentäisiin liiankin kevyesti,koska erot ovat arkipäivää.
  Avioituminen on ”trendikästä” ja bisnes siinä ympärillä kukoistaa.Uskaltaisin väittää,että nykypäivän ihmisiltä puuttuu vastuullisuus ja harkintakyky ihmissuhteissaan.Naiset ovat ”miehistyneet” ja ovat jatkuvasti vaatimassa miehiltä tasa-arvoa.Ja mitähän se lopulta olisikaan?
  Minä haluan mieheltäni parisuhteessamme rehellisyyttä, huolenpitoa,turvallisuutta,keskustelukykyä, huumorintajua ja mielipiteitteni huomioimista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vorraaja

  5. 3. 2010 11.38

 15. Yhdessä asuminen ennen

  Yhdessä asuminen ennen avioliittoa ei aiemmin ollut sopivaa, nykyaikana on…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ruby

  5. 3. 2010 11.53

 16. Keskustelua sekä yhteistä

  Keskustelua sekä yhteistä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  5. 3. 2010 11.53

 17. Yhdessäolo, keskustelu...

  Yhdessäolo, keskustelu…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  5. 3. 2010 11.54

 18. Kaikki on muuttunut

  Kaikki on muuttunut entisaikoihin verrattuna…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pariisi

  5. 3. 2010 11.55

 19. kaikki pitäisi olla

  kaikki pitäisi olla unisex – mallia. Naisten pitäisi olla naismiehiä ja miesten miesnaisia. Erot kapenevat ja kaikilta vaaditaan ja edellytetään kaikkea…Joissakin asioissa on hyväkin, että rajat poistuvat, kuten koulutus,palkka, työ,kotityöt…
  Mutta tilaa pitää antaa myös mieheydelle ja naiseudelle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarituulikki

  5. 3. 2010 12.16

 20. Toisen kunnioittamista molemminpuolisesti,

  Toisen kunnioittamista molemminpuolisesti, tilan antamista samalla kun yhteiset velvollisuudet hoidetaan aktiivisesti ja oma-aloitteisesti. Erilaisuuden sietämistä ja molempia tyydyttävien ratkaisujen hakemista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tiikeri

  5. 3. 2010 12.16

 21. Toisen kunnioittamista, anteeksiantoa(ei

  Toisen kunnioittamista, anteeksiantoa(ei joka riitatilanteessa nosteta samoja vanhoja asioita pöydälle koska ne on jo käsitelty), väkivallaton suhdekin olisi ihanaa….ettei tarvisi pelätä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henskula

  5. 3. 2010 12.29

 22. Se kenellä on

  Se kenellä on perheessä rahat, niin päättää.

  Eli naisten taloudellinen itsenäisyys merkitsee sitä, että he eivät ole enää niin alistetussa asemassa.

  Kyllähän siinä joutuu muuttumaan se, kuka saa enemmän itsenäisyyttä ja valtaa, ja myös se, keneltä sitä valtaa viedään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lene

  5. 3. 2010 13.05

 23. Kovin on muuttunut......

  Kovin on muuttunut……

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ev

  5. 3. 2010 13.25

 24. Yhteiset tavoitteet eli

  Yhteiset tavoitteet eli kun yhdessä yritetään ja ratkotaan ongelmat. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään – se tosiasia on myönnettävä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  5. 3. 2010 13.33

 25. Kai sitä tasa-arvoakin

  Kai sitä tasa-arvoakin on tullut mutta näkisin asian niin että miehen ja naisen roolit ovat enemmänkin muuttuneet verrattuna aikaisempaan, kyllähän sen kuulee jo omien vanhempien muistellessa sitä ”vanhaa hyvää aikaa”.
  Kyllä naisen nykyisen mahdollisuudet ovat plussaa vanhaan verrattuna, onkos joku muka erimieltä…?
  Itse odotan suhteessa tasa-arvoa mutta myös kohtuutonta lellimistä, ihan vaan koska olen nainen :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kizzu

  5. 3. 2010 13.55

 26. Tärkeää on keskustella,

  Tärkeää on keskustella, tehdä asioita yhdessä ja omata yhteisiä päämääriä. Toisen ajatuksia ei voi lukea, siksi sanoinkin on ilmaistava, ei pelkästään teoin. Hyvässä suhteessa riitely on rakentavaa ja turvallista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Don

  5. 3. 2010 14.59

 27. en usko että

  en usko että on muuttunut niin paljon,

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maalis

  5. 3. 2010 15.12

 28. keskutelua asiasta

  keskutelua asiasta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkkuli

  5. 3. 2010 15.30

 29. Eroaminen on nykyään

  Eroaminen on nykyään helpompaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Knopfler

  5. 3. 2010 16.57

 30. Nykyään luovutetaan liian

  Nykyään luovutetaan liian helposti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  5. 3. 2010 18.06

 31. Keskustelua sekä yhteistä

  Keskustelua sekä yhteistä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sloaneranger

  5. 3. 2010 18.14

 32. olen pikku myyn

  olen pikku myyn kanssa täysin samaa mieltä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  5. 3. 2010 19.20

 33. Yhteisiä päätöksiä

  Yhteisiä päätöksiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru64

  5. 3. 2010 20.59

 34. Vähän liian monta

  Vähän liian monta kysymystä tässä kommenttina vastattavaksi. Laaja asiakokonaisuus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  6. 3. 2010 8.55

 35. Moderni parisuhde on

  Moderni parisuhde on muuttunut siinä, että molemmat työskentelevät/opiskelevat, mutta nainen hoitaa silti pääosan kotitöistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  6. 3. 2010 9.30

 36. Yhteinen aika on

  Yhteinen aika on tiukassa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nikke1

  6. 3. 2010 9.43

 37. Miehet eivät enää

  Miehet eivät enää alista samalla tavoin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  henna

  6. 3. 2010 9.46

 38. Nainen ovat tulleet

  Nainen ovat tulleet enemmän esiin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TeemuV

  6. 3. 2010 10.00

 39. Erotaan , ihan

  Erotaan , ihan kun se olsi ainoa tie ongelmista pois. Keskustelu unohdetaan. Eletään vain itseä ei toista varten.Parisuhteen karikkoja voi avoimella rehellisyydellä vältellä. Mutta jos todella välit rikkoontuvat on parempi kuitenkin pistää kantapäät vastakkaisiin suuntiin, muttei yrittämättä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Six days on the road

  6. 3. 2010 10.12

 40. luottamus

  luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HL

  6. 3. 2010 10.23

 41. Nykyään on naiset

  Nykyään on naiset enemmän muuttuneet, että miehet ovat olleet aikojen alusta samanlaisia, mutta naiset ovat alkaneet enemmän ajattelemaan itseään ja niin se pitääkin olla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  6. 3. 2010 10.56

 42. tuntuu että nykyään

  tuntuu että nykyään erotaan ihan hepposista syistä kun pelätään keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  6. 3. 2010 11.31

 43. luottamus

  luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sami

  6. 3. 2010 12.24

 44. Odotan yhteistä aikaa,

  Odotan yhteistä aikaa, keskusteluja ja pari yhteistä haavettakaan ei ole pahaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu78

  6. 3. 2010 12.47

 45. Yhteinen arkielämä

  Yhteinen arkielämä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  6. 3. 2010 13.01

 46. Rakkautta ja lastenhoitoa

  Rakkautta ja lastenhoitoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  6. 3. 2010 13.01

 47. Naisetkin käyvät töissä,

  Naisetkin käyvät töissä, ja tasa-arvo on kohdillaan. Naisilla on myös enemmän päätäntävaltaa kuin ennen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kky

  6. 3. 2010 13.21

 48. Odotan tasaarvoa

  Odotan tasaarvoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JUHIS

  6. 3. 2010 13.26

 49. Syvä luottamus ja

  Syvä luottamus ja toisen kunnioitus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Järvis

  6. 3. 2010 13.32

 50. yhteiset tavoitteet ja

  yhteiset tavoitteet ja yhteis ymmärrys

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pupujussi

  6. 3. 2010 13.51

 51. Tasa-arvo

  Tasa-arvo

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moppi

  6. 3. 2010 14.52

 52. nykyään liitot ovat

  nykyään liitot ovat huomattavasti tasa-arvoisempia kuin ennen, nainenkin on kunnioitettava ihminen eikä sen asema ole nyrkin ja hellan välissä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Taati

  6. 3. 2010 15.12

 53. Yhdessä oloa, ystävyyttä.

  Yhdessä oloa, ystävyyttä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TH

  6. 3. 2010 17.15

 54. Tasa-arvo on tuonut

  Tasa-arvo on tuonut avioliittoihin pääasiassa hyvää. Tietysti jotain huonoakin on, esim. avioeroja otetaan helpommin kuin aiemmin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  6. 3. 2010 17.41

 55. Tasa-arvo ja molemminpuolinen

  Tasa-arvo ja molemminpuolinen luottamus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  6. 3. 2010 18.28

 56. harmoniaa.

  harmoniaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sole

  6. 3. 2010 21.20

 57. luottamus

  luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  6. 3. 2010 21.35

 58. luottamus on tärkein!

  luottamus on tärkein!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  6. 3. 2010 22.31

 59. Nykyään erotaan ihan

  Nykyään erotaan ihan liian helposti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anneli

  6. 3. 2010 22.34

 60. keskustelua

  keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aksu

  6. 3. 2010 22.38

 61. Kaikki se kestää,

  Kaikki se kestää, vissilläkin puheella…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kepsu

  7. 3. 2010 1.30

 62. Keskustelua sekä yhteistä

  Keskustelua sekä yhteistä

  Keskustelua sekä yhteistä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  7. 3. 2010 8.02

 63. luottamus ja toisen

  luottamus ja toisen kunnioitus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  7. 3. 2010 8.17

 64. Luottamus ja toisen

  Luottamus ja toisen kunnioittaminen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  satu

  7. 3. 2010 8.32

 65. avoimuutta ja toisen

  avoimuutta ja toisen kunnioittamista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  7. 3. 2010 10.15

 66. Naisten opinnot ja

  Naisten opinnot ja työssä käynti ovat ehkä muuttaneet avioliiton luonnetta eniten. Mielestäni on kuitenkin hyvä, että yhteiskunta kehittyy. Täytyy vaan osata kunnioittaa aviopuolison ratkaisuja ja antaa tilaa toiselle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirkkux

  7. 3. 2010 10.30

 67. Itse olen nähnyt

  Itse olen nähnyt paljon tapauksia, joissa nainen puhuu haluavansa pärjäävänsä omillaan ja olla itsenäinen. Tätä asiaa on paljon korostettu viime vuosina. Todellisuus tuntuu kuitenkin olevan se, että loppujen lopuksi nainen kumminkin pistää aina parisuhteen ensimmäiseksi ja pahimmillaan on jopa riippuvainen toisesta, vaikka kuinka yritetään todistella sanoin, että on itsenäinen jne.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eeva

  7. 3. 2010 10.49

 68. Luottamusta ja keskustelua

  Luottamusta ja keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Atti

  7. 3. 2010 11.31

 69. Nykyaikaisessa liitossa ollaan

  Nykyaikaisessa liitossa ollaan tasa-arvoisia ja kannetaan yhdessä huolta kodista ja lapsista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  7. 3. 2010 12.03

 70. taloudellinen itsenäisyys naisen

  taloudellinen itsenäisyys naisen osalla suurempi kuin aiemmin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  7. 3. 2010 12.05

 71. kunnioitus

  kunnioitus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ge

  7. 3. 2010 13.04

 72. luottamus

  luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  gea

  7. 3. 2010 13.07

 73. Varmasti on asiat

  Varmasti on asiat muuttuneet; nykymiehet tekevät asioita joita miehet eivät ennen tehneet, esim., laittavat ruokaa tai jäävät lasta hoitamaan kotiin. Myös monet naiset saattavat olla huomattavan paljon kätevämpiä kuin puolisonsa esim. korjaustöissä. ELi ei ole enää niin tarkkaa kuka tekee mitäkin, se tekee joka osaa paremmin. Varmasti paineet myös ovat nousseet eli nykymiehiltä odotetaan enemmän kuin miehiltä odotettiin ennen. Toisaalta naiset eivät enää voi noin vain heittäytyä elätettäviksi eli töitä on tehtävä jokaisen, hyvä niin.
  Itse odotan että minua rakastetaan sellaisena kuin olen ja että saan sitä olla ja toivon että toinenkin tuntee saavansa olla oma itsensä oli sitten millainen oli.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  7. 3. 2010 14.05

 74. Molemminpuoleista huomioimista ja

  Molemminpuoleista huomioimista ja kunnioitusta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ninnu

  7. 3. 2010 14.11

 75. yhteistä aikaa

  yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  West84

  7. 3. 2010 16.08

 76. Parisuhteessa joudutaan mielestäni

  Parisuhteessa joudutaan mielestäni kestämään enemmän poissaoloa kumppanin luota, kun mm.työt vievät toisille paikkakunnille.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giglio

  7. 3. 2010 19.06

 77. Luottamus

  Luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tre

  7. 3. 2010 19.37

 78. Odotan mieheltäni luottamusta

  Odotan mieheltäni luottamusta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jozzu87

  7. 3. 2010 20.09

 79. yhdessä ollaan ja

  yhdessä ollaan ja yhdessä tehdään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HM

  7. 3. 2010 20.12

 80. En koe asioita

  En koe asioita mitenkään erikoiseksi. Odotan normaalia lämmintä parisuhdetta ja jonkinlaista tasa-arvoa, ehkä kuitenkin ajattelen hieman vanhan aikaisestikin…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttinen

  7. 3. 2010 20.18

 81. Naisten asema on

  Naisten asema on nykyään parempi, kun naiset voivat opiskella, käydä töissä jne. Avioliittoon ei tarvitse mennä taloudellisten asioiden takia, vaan rakkaudesta. Varmaan tämä voi aiheuttaa ongelmiakin parisuhteissa, jos sekä mies että nainen haluavat elää itsenäistä elämää.

  Kumppanissa tärkeää on mm. luotettavuus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marikki

  7. 3. 2010 20.21

 82. Huomaavaisuutta, luottamusta ja

  Huomaavaisuutta, luottamusta ja välittämistä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Supu

  7. 3. 2010 22.08

 83. Kokonaisuus on tärkeä.

  Kokonaisuus on tärkeä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mok

  7. 3. 2010 22.53

 84. Liian helposti nykyään

  Liian helposti nykyään erotaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellu66

  8. 3. 2010 5.53

 85. Luottamus

  Luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  slk

  8. 3. 2010 7.30

 86. EI yritetä tarpeeksi,erotaan

  EI yritetä tarpeeksi,erotaan liian helposti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.R.

  8. 3. 2010 8.18

 87. Tasa-arvo on mennyt

  Tasa-arvo on mennyt jo liian pitkälle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  8. 3. 2010 9.00

 88. Jaa..no yhteistä aikaa

  Jaa..no yhteistä aikaa enemmän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kimmo Roininen

  8. 3. 2010 9.44

 89. Ei osata keskustella

  Ei osata keskustella eikä kertoa omia mielipiteitä asioista. Erotaan ja sanotaan, ettei me koskaan edes riidelty.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kava

  8. 3. 2010 10.48

 90. ei olla riipuvaisia

  ei olla riipuvaisia toisesta , millään muotoa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  reppu

  8. 3. 2010 11.15

 91. luottamus on kaiken

  luottamus on kaiken a ja o

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henna

  8. 3. 2010 13.12

 92. luottamus

  luottamus

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ommi

  8. 3. 2010 16.23

 93. Lojaaliutta

  Lojaaliutta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paula

  8. 3. 2010 19.03

 94. Enää mies ei

  Enää mies ei määrää kotona kaappin paikkaa, van se päätetään yhdessä tai nainen päättää!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rae

  8. 3. 2010 20.17

 95. Tasa-arvo on astunut

  Tasa-arvo on astunut suhteeseen, eikä enään hyväksytä epätyydyttävää suhdetta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  muumi

  8. 3. 2010 22.45

 96. Naisilla on entistä

  Naisilla on entistä enemmän itsenäisyyttä. Jotkut miehet elävät vielä vähän liikaa menneisyydessä ja olettavat mm. naisten hoitavan edelleen kotityöt, vaikka käyvät myös kodin ulkopuolella töissä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  9. 3. 2010 11.48

 97. siitä on tullut

  siitä on tullut tasa arvoisempi ja kumpikaan ei ole riippuvainen toisesta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  erru

  9. 3. 2010 11.57

 98. luottamus toiseen vaikka

  luottamus toiseen vaikka kummallakin on oma elämä ja sitten se yhtinen elämä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jonjuu

  9. 3. 2010 12.24

 99. Tasa-arvoisuus on hyvä

  Tasa-arvoisuus on hyvä asia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Peeii

  9. 3. 2010 19.05

 100. Parisuhteessa molempien täytyy

  Parisuhteessa molempien täytyy luottaa toiseen, ja kunnioittaa toista .
  Kaikenlaiset piristykset ovat myös mukavia molemmin puoleisesti… hyvää suhdetta täytyy hoitaa niin se toimii loppuun asti :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HHmmmm

  9. 3. 2010 22.24

 101. Keskustelua ja yhteistä

  Keskustelua ja yhteistä aikaa pitää löytyä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miki

  10. 3. 2010 11.41

 102. SYVÄ LUOTTAMUS

  SYVÄ LUOTTAMUS

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  10. 3. 2010 11.44

 103. Luottamus ja yhteisiä

  Luottamus ja yhteisiä harrastuksia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tamias

  10. 3. 2010 11.49

 104. Luottamus ja rehellisyys

  Luottamus ja rehellisyys

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  IILE

  10. 3. 2010 11.53

 105. Muuttunut enemmän tasa-arvoisempaan

  Muuttunut enemmän tasa-arvoisempaan suuntaan.
  Huonoa: erotaan herkemmin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tartsa

  10. 3. 2010 12.48

 106. ?

  ?

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rr

  10. 3. 2010 13.02

 107. Mies on kadonnut

  Mies on kadonnut naisten alle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lassu

  10. 3. 2010 14.20

 108. lapsi perheissä vauhti

  lapsi perheissä vauhti on kiihtynyt ja yhteiskuntakin on vaativampaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jassa

  10. 3. 2010 21.09

 109. Odotan että mieheni

  Odotan että mieheni tukee minua päätöksissäni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sumi

  10. 3. 2010 21.45

 110. Odotan että mieheni

  Odotan että mieheni tukisia minua, eikä aina vain etsisi kaikesta negatiivisia puolia ja niin ollen lyttäisi minun haaveitani. En tiedä muista miehistä kuin minulla on ollut vain tämä yksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kinuski

  11. 3. 2010 13.59

 111. Parisuhteeseen, kuten muuhunki

  Parisuhteeseen, kuten muuhunki elämään nykyaikana on tullut valtavasti tasa-arvoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jenni

  11. 3. 2010 18.08

 112. yhdessä ollaan ja

  yhdessä ollaan ja yhdessä tehdään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Stoge

  11. 3. 2010 19.20

 113. naisista on tullut

  naisista on tullut itsenäisempiä ja tietoisempia omasta seksikkyydestään

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  keikkana

  11. 3. 2010 23.43

 114. Naisten edelleen oletetaan

  Naisten edelleen oletetaan hoitavan kaikki, pitää opiskella, käydä töissä, harrastaa, pitää yllä sosiaalista elämää, olla seksikäs miehelleen, hoitaa perhe, koti, mies……!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nono02

  12. 3. 2010 1.32

 115. eläminen riskiyhteiskunnassa näkyy

  eläminen riskiyhteiskunnassa näkyy parisuhteissakin. Tilanteet vaihtuvat eikä pysyvyyteen voi tuudittautua vaan homman eteen on tehtävä töitä, jotta parisuhde pysyy tuoreena.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiti66

  12. 3. 2010 8.24

 116. Tokihan se parisuhteeseenkin

  Tokihan se parisuhteeseenkin heijastuu, kun yhteiskunta muuttuu kovasti yksilöä korostavaksi. Ennen parisuhde oli pienoisyhteisö, nyt suhteessa on kaksi yksilöä, joiden omat yksilölliset tarpeet menevät yhteisön edelle. Siinä sitä on yhteensovittamista, jotta kokonaisuus toimisi. Haasteellinen juttu.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eevu

  12. 3. 2010 8.25

 117. Paineita varmasti tulee

  Paineita varmasti tulee yhtäältä jos toisaalta, mutta ei mahdollisuuksien tasa-arvo voi liittoa ainakaan huonontaa, eihän? Ja minusta ainakin on tärkeä muistaa, että kyseessä on kaksi yksilöä eikä mikään ihmeellinen fuusio, jossa oma itsensä täytyy sulattaa yhteisen hyvän eteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ensu

  12. 3. 2010 8.27

 118. nykyään eroaminen on

  nykyään eroaminen on helpompaa ja eläminen vaikeampaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  wiivin

  12. 3. 2010 21.58

 119. Mielestäni nykyään mennään

  Mielestäni nykyään mennään liian aikaisin naimisiin, eikä sitä oteta niin tosissaan kuin ennen, että kun naimisiin mennään, ollaan loppu elämä naimisissa, eikä erota. Nykyään monet suhteet päättyvät eroon, koska hätiköidään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olli Korhonen

  12. 3. 2010 22.58

 120. yhdessäoloa

  yhdessäoloa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  apriqoosi

  12. 3. 2010 23.06

 121. Nykyään erotaan heti

  Nykyään erotaan heti kun tulee jokin erimielisyys.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  caksu

  13. 3. 2010 7.42

 122. nykyään erotaan suurinpiirtein

  nykyään erotaan suurinpiirtein ensimmäisen vastoinkäymisen tullen

  odotan läheiseltäni yhdessäoloa ja yhteistä tekemistä erikseen harrastamisen vastapainoksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eija

  14. 3. 2010 13.48

 123. keskustelua

  keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paku

  14. 3. 2010 15.30

 124. Nykyään ainakin kotityöt

  Nykyään ainakin kotityöt jakautuvat tasaisemmin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  14. 3. 2010 19.48

 125. Yhteinen juttu on

  Yhteinen juttu on hyvä asia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Matti55

  15. 3. 2010 12.53

 126. Puhella pitää.

  Puhella pitää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Blondi93

  15. 3. 2010 13.22

 127. luotettavuutta

  luotettavuutta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elliida

  15. 3. 2010 17.59

 128. Keskustelua ja yhteistä

  Keskustelua ja yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jonis

  15. 3. 2010 20.53

 129. Tasa-arvoa kannatan

  Tasa-arvoa kannatan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  stiinuska

  16. 3. 2010 13.51

 130. järki ja tunteet

  järki ja tunteet

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sipsu

  16. 3. 2010 15.55

 131. Parisuhteista on tullut

  Parisuhteista on tullut olevinaan monimutkaisempia, tasa-arvon myötä on käynyt niin että haetaan aikalailla niitä omia rooleja. Kumppaniltani odotan luotettavuutta, turvaa ja hellyyttä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pauliinamoi

  17. 3. 2010 9.27

 132. tunteet ja järki

  tunteet ja järki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  17. 3. 2010 9.29

 133. rehellistä keskustelua

  rehellistä keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjuska

  17. 3. 2010 19.41

 134. Varmasti hyvä kirja.

  Varmasti hyvä kirja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jari Koponen

  18. 3. 2010 12.20

 135. Suuresti se on

  Suuresti se on ainakin siinä muuttunut, että ei ole enää naisten ja miesten töitä. Isä voi jäädä hyvinkin koti-isäksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elina

  18. 3. 2010 14.26

 136. Enää ei oleteta,

  Enää ei oleteta, että mies pelkästään luo uraa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  teku

  18. 3. 2010 14.27

 137. Perinteisissä sukupuolirooleissa oli

  Perinteisissä sukupuolirooleissa oli jotain hyvääkin. Itse en ainakaan huolisi nykyajan naisellista miestä, joka ei osaa tehdä mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lotta

  18. 3. 2010 18.52

 138. Rakkaus tekee ihmisestä

  Rakkaus tekee ihmisestä vain heikon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marja

  18. 3. 2010 19.05

 139. Perinteisessä suhteessa ei

  Perinteisessä suhteessa ei ihan pienin heppoisin asioiden takia erota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  18. 3. 2010 22.07

 140. Todella mielenkiintoinen aihe

  Todella mielenkiintoinen aihe ja hienoa työtä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  juuso

  19. 3. 2010 10.31

 141. Mies parisuhteessa on

  Mies parisuhteessa on epävarmempi kuin ennen johtuen siitä, että nainen on itsenäistynyt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ritva 52

  19. 3. 2010 12.15

 142. Itse haluan tehdä

  Itse haluan tehdä työt joita osaan, mies tehköön töitä joita minä en osaa. Tasoihin mennään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mummeli

  19. 3. 2010 12.56

 143. Naisten mahdollisuus opiskella

  Naisten mahdollisuus opiskella ja edetä uralla ovat mahdollistaneet entistä enemmän tasa-arvoisen parisuhteen ja perhe-elämän. Monet ns. miesten työt ja ammatit ovat nykyään ”normaaleja” naisten ammatteja, esim. lääkäri, pappi, insinööri jne. -Nuorissa perheissä näkee selvästi, että molemmat aikuiset ovat mukana samalla tavoin lastenhoidossa ja kasvatuksessa sekä kotitöissä. Tämä oli harvinaisempaa vielä aivan muutama vuosikymmen sitten. -Tämä on mielestäni hyvä suunta. -Omassa parisuhteessani arvostan puolisoni osallistumista kodinhoitoon, mutta näen tärkeimpänä asiana yleensä toinen toisensa arvostamisen ja sen, että saa tulla rakastetuksi itse sellaisena kuin on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannemaija

  19. 3. 2010 13.20

 144. Että mies on

  Että mies on mies ja hoitaa autot tms. Kokkaaminen, ompelu ja sisustaminen on naisten alue.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zazz

  19. 3. 2010 15.14

 145. Keskustelua

  Keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  elraimo

  19. 3. 2010 22.21

 146. enemmän yhteistä aikaa

  enemmän yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pike

  19. 3. 2010 22.38

 147. Yhteisymmärrys

  Yhteisymmärrys

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tz

  22. 3. 2010 14.37

 148. Jahas eiköhän perheessä

  Jahas eiköhän perheessä pidä vallita yhteisymmärrys ja tasapaino.
  Onhan kehitys tasa-arvon osalta harpponut aimo loikkia etiäpäin ja kohta taitaa kaksilahkeiset jäädä tykkänään paitsioon , mutta ei meillä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivänsäde:)

  22. 3. 2010 17.37

 149. Parisuhdeinstituutio on kokenut

  Parisuhdeinstituutio on kokenut kovan kolauksen. Mutta parisuhteet ovat kutakuinkin tulleet vapaammiksi, ja tasa-arvoisemmaksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  z

  23. 3. 2010 20.08

 150. Riippuu varmasti onko

  Riippuu varmasti onko maaseudulta tai kaupungista…. Maaseudulla sukupolvien väliset rajat vielä suuremmat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipitii

  24. 3. 2010 18.44

 151. keskustellaan enemmän

  keskustellaan enemmän

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jontey

  24. 3. 2010 22.26

 152. Keskustelua ja yhdessäoloa

  Keskustelua ja yhdessäoloa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mirva

  25. 3. 2010 20.49

 153. Keskustelua sekä yhteistä

  Keskustelua sekä yhteistä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  28. 3. 2010 20.45

 154. Eipä enään olla

  Eipä enään olla niin riippuvaisia miehestä, kuin ennen vanhaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tipu

  29. 3. 2010 9.01

 155. Tasa-arvoa siten ettei

  Tasa-arvoa siten ettei se yks kaks olekin kiltin miehen kohdalla toissijainen juttu ja nainen määrää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Juissi

  30. 3. 2010 9.26

 156. omaa aikaa ja

  omaa aikaa ja yhteistä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Minnihiiri

  30. 3. 2010 21.32

 157. vanhat tavat on

  vanhat tavat on tehty murrettavaksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jepp

  30. 3. 2010 23.05

 158. Onhan se muuttunut

  Onhan se muuttunut oleellisesti.
  Omaa aikaa on nyt enemmän kuin koskaan ellei sitä ole se otetaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PikkuPupunenpörröinen

  31. 3. 2010 6.02

 159. Aikataulujen kanssa tulee

  Aikataulujen kanssa tulee monesti ongelmia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tj

  31. 3. 2010 15.15

 160. liian helposti parisuhteessa

  liian helposti parisuhteessa lähdetään erilleen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  31. 3. 2010 19.50

 161. Olen ikionnellinen, että

  Olen ikionnellinen, että eletään nykyaikaa ja minullakin oli mahdollisuus erota alkoholisoituneesta ja väkivaltaisesta miehestäni yli kahdenkymmenen avioliittovuoden jälkeen. Nyt elän uudessa suhteessa onnellisena nauttien jokaisesta päivästä. Tärkeintä on molemminpuolinen kunnioitus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mellu

  31. 3. 2010 20.21

 162. Keskustelua

  Keskustelua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  31. 3. 2010 21.13

 163. Jäin miettimään ...

  Jäin miettimään … Mitenkäs me viiskymppiset ja vanhemmat. Jo kokonainen elämä takana ja toivottavasti vuosikymmeniä vielä edessäpäin. Uusia alkuja, vieläkin elämän ensimmäisiä kertoja. Ei tarvitse olla kaikessa yhtämitallisia voidakseen katsoa toista silmiin. Uskon vieläkin, että kun kolahtaa, niin se on hykerryttävää. Nyt se ei enää kuitenkaan ole itsestään selvyys, vaan aina lahja. Uskon biologiaan :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kurnau

  5. 5. 2010 8.56

Kirjoita kommentti