Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 9. 2011 Teksti Päätoimittajat, kuvat /kuva Umami.fi 417 kommenttia Hyvinvointi

Mistä löytyisi se ”viisasten kivi”? Arvottu

Elämässä tulee usein eteen pulmia tai murheita, joihin on vaikea, tai ainakin siltä tuntuu, miltei mahdotonta löytää ratkaisua tai apua.  Ongelma voi olla esimerkiksi parisuhteessa tai suhteessa lapsiin, vanhempiin, työtovereihin tai ystäviin. Se voi liittyä oman tai läheisen sairauteen.

Olipa se mitä tahansa, se hallitsee ajattelua ja häiritsee usein yöunta. Ihminen on jatkuvassa stressitilassa osaamatta auttaa itseään. Henkinen tila voi alkaa oirehtia somaattisesti: vatsaa kivistää, tulee ihottumaa, päätä särkee ja ennen kaikkea mieltä masentaa. – Mistä löytyisi se ”viisasten kivi”, jolla pääsisi elämässä eteenpäin?
Tiia: Opin klassisen kokonaisvaltaisen joogan kurssilla 90-luvun alussa, että ”viisasten kivi” on meissä jokaisessa ihmisessä itsessään. Voimme suojella itseämme ”maailman pahuuksilta” vain jatkuvalla oikean suhtautumisen opiskelulla. Se on koko elämän pituinen koulu. Joka aamu voi aloittaa elämänsä uudestaan kuolemaan saakka, se on lohdullista. Kenelläkään ei ole sellaista tilannetta elämässä, ettei jotain kapulaa rattaisiin jossain vaiheessa tulisi. Murheita voi joskus tulla jopa roppakaupalla kerrallaan. Avioero, työpaikan menetys, loukkaantuminen, vakava sairaus, ystävän pettäminen, työpaikkakiusaaminen, tai jonkun äärimmäisen tärkeän ihmisen, vaikka oman lapsen sairaus tai kuolema. Tämä kaikki voi tapahtua muutaman kuukauden sisällä. Niiden voi kokea olevan kohtaloa, johdatusta, sattumaa tai karmaa. Ihan sama, ne pitää kuitenkin osata käsitellä ja elää läpi juuri sellaisena kuin ne kulloinkin tulevat.

Oikealla suhtautumisella en tarkoita sitä, että pitäisi heittäytyä itsekkääksi tai välinpitämättömäksi. Tarvitsemme jokainen lohdutuksen sanoja ja empatiaa. Sitä meidän pitäisi osata antaa tarpeen tullen myös toisille. Ehkä klisee, mutta meidän tulee hyväksyä myös se, että elämä ei aina ole pelkillä ruusuilla tanssimista. Rikkaat ja kuuluisat kärsivät omassa maailmassaan ongelmistaan täsmälleen samoilla tunteilla kuin köyhemmätkin. He murehtivat ”kultatuoleissaan”, mutta murheet ovat samanlaisia kuin tavallisillakin ihmisillä. Murheista ei rahalla pääse eroon, niiden aiheet vain vaihtelevat.

Juuri nyt elämme aikaa, jossa korjaamme ”minulle kaikki nyt heti” filosofian satoa. Euroopan talous horjuu ja me sen mukana. Nyt on aivan oikeasti taloudellinen huoli huomisesta. Säästää pitäisi, mutta toisaalta pitäisi myös kuluttaa entistä enemmän, jotta rahamarkkinoiden rattaat pysyisivät pyörimässä ja työpaikat säilyisivät.

Itse yritän ”kulkea itseäni pitkin” kohti sitä mitä oikeasti olen. Mielenkiintoista, että tämän paikan tässä ja nyt, tämän kehon ja mielen yläpuolella on vielä jotain jota kohti kulkea. Siellä on ”minä olen ainutlaatuinen persoona tietoisuus” ja senkin yläpuolella vielä ihmisen ”sisin”. Oma sisin on oman elämämme laivan ”luotsi”, jonka ohjaamana tulee kulkea ja, jolta voi kysyä neuvoa joka ainut hetki. Oma ”luotsimme” päivystää sillä oman elämämme laivan komentosillalla 24 tuntia vuorokaudessa. Tämän opin klassisen, kokonaisvaltaisen joogan tunneilla hyvän joogaopettajan opastuksella. Opin, että murheet syntyvät minussa, joten minä itse ne voin myöskin selvittää. Näistä yksinkertaisista opeista on ollut minulle todella paljon hyötyä oman elämäni haasteissa. Pitää vain muistaa hiljentyä ja kuunnella mitä luotsilla on sanottavanaan.

Mervi: Ystäväni meni hyvin nuorena naimisiin ja sai kaksi ihanaa lasta. Kolmannen hän menetti raskauden loppuvaiheessa, ennen kuin pieni tyttö edes ehti syntyä maailmaan. Lasten pienenä ollessa  hän opiskeli itselleen ammatin ja pääsi mieluisaan työhön. Hän rakasti  työtään, kunnes lähes kahdenkymmenen vuoden jälkeen oli eräänä päivänä työtön.  Työ oli täyttänyt lähes hänen  koko elämänsä, ja pudotus tuntui todella pahalta. Aluksi hän mietti, että tähänkö elämä nyt päättyi,  ja miksi juuri minulle piti käydä näin. Enkö ollut tarpeeksi hyvä jne. eli niitä tavallisia kysymyksiä, joita ihminen kriisissä itselleen asettaa.

Hän kertoi, että vähitellen musta esirippu alkoi nousta ja valoa pääsi sisään. Elämä ei loppunutkaan, vaan hänen elämässään alkoi versota paljon hyviä asioita, myös mielenkiintoisia töitä.  Sen  hän sanoo oppineensa, että melkein kaikesta selviää, niin pahaa paikkaa ei olekaan. Ihmisestä itsestään löytyy voima uusiutua, mutta perheen ja hyvien ystävien tuki helpottaa oloa, kun voi puhua, puhua ja puhua. Itsetunto täytyy itse parsia kokoon, että uskaltaa taas ottaa vastaan uusia haasteita.  Useimmat saman kokeneet ovat selvinneet tavalla tai toisella, ja elämä on alkanut hymyillä. Kaikki on saattanut kääntyä jopa entistä paljon parempaan suuntaan.

Eräs toinen ystäväni on saanut ”Jobin postia” taukoamatta – hänen päälleen tuntuu kaatuvan koko ajan uusia murheita, omia ja läheisten. Ihmettelen, kuinka hän jaksaa kantaa noita taakkoja, mistä hän saa voimaa. Onko se sitä, että nainen on niin sitkeä otus. Taipuu, muttei taitu. Sisulla mennään eteenpäin, periksi ei anneta. Läheisten ja ystävien tuki on tietysti a ja o, sillä mennään päivä kerrallaan.

Jos koet olevasi henkisen tuen tarpeessa, hae apua kaikin keinoin. Juttele perheenjäsenille, sukulaisille, ystävillesi tai ammattiauttajalle, älä jää yksin murheinesi olivatpa ne sitten mitä hyvänsä.  Keskustelemalla yhdessä jonkun luotettavan ihmisen kanssa löydät sen”viisasten kiven”, joka auttaa sinut kulkemaan valoisampia päiviä kohti.

Arvonta

Arvomme lokakuun puolivälissä kaikkien kommentoineiden kesken yhden Kimmo Takasen Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta -kirjan.

Miten sinä suhtaudut elämän haasteisiin? Miltä syksyn tulo sinusta tuntuu? Kerro mielipiteesi ja ota osaa arvontaan.

Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta

Vaaditko itseltäsi kohtuuttomia? Uhraatko omat tarpeesi? Joudutko toistuvasti hankaliin tilanteisiin ihmissuhteissasi? Tiedätkö järjellä, että jokin toimintatapasi on sinulle haitallinen, mutta et pysty muuttamaan itseäsi?

Kimmo Takasen kirja Tunne lukkosi auttaa tiedostamaan tunne-elämän lukot ja niiden vaikutuksen elämässä havainnollisten kuvausten, esimerkkien ja testien avulla. Se opastaa uudella tavalla ymmärtämään menneisyyden vaikutuksen tässä hetkessä ja näkemään uusia vaihtoehtoisia ratkaisumalleja nykyelämäsi haasteissa. Kirja johdattaa vapautumaan tunteiden vallasta ja auttaa saamaan vihdoin sen, mitä sisimmässäsi olet aina todella halunnut.

Kirja sisältää kattavat kuvaukset 18 tunnelukosta sekä testejä, joilla voit kartoittaa tunnelukkosi ja niiden alkuperän.

Kimmo Takanen on yksi skeematerapian edelläkävijöistä Suomessa. Hän pitää yllä suosittua nettisivustoa www.skeematerapia.fi, ja toimii terapeuttina ja kouluttajana.

Skeematerapian edelläkävijältä uusi kirja
Kimmo Takanen
Tunne lukkosi – vapaudu tunteiden vallasta
WSOY 2011
240 sivua, 34 euroa
www.wsoy.fi

Kirjan esittelyteksti ja kuva WSOY.

Voittaja

Arvonnan voitti nimimerkki Gaz. Lämpimät onnittelut!


Aiheet: , , , , ,

417 kommenttia

 1. Osallistun asrvontaan. Terv

  Osallistun asrvontaan. Terv teodor.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  teodor

  11. 9. 2011 10.30

 2. yöunti,hankalaa:sairas, ystävä,kuolema....Syksy pimeä...

  yöunti,hankalaa:sairas, ystävä,kuolema….Syksy pimeä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  11. 9. 2011 11.08

 3. Suhtaudun elämän haasteisiin

  Suhtaudun elämän haasteisiin kärsivällisesti ja asioiden kasautuessa yritän hoitaa yhden asian kuntoon kerrallaan. Pohtimalla, pohtimalla ja pohtimalla asiat ovat useimmin selvinneet. Kaikesta voi oppia jotain, jos ei ympäröivästä maailmasta niin ainakin uusia asioita ja puolia itsestään.

  Syksyn tuloon suhtaudun odottavaisin mielin – lempivuodenaikani on vähän melankolinen, mutta silti kaunis. Tihkusadetta ja putoavia lehtiä – ihanaa sekin, että enää ei ole liian kuuma.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kukkakaali

  11. 9. 2011 11.19

  • Ei syksy ole

   Ei syksy ole kammottava ollenkaan. Se on hyvin tunnelmallista ja itseasiassa hyvin vapauttavaa aikaa. Saa kerrankin hyvällä omallatunnolla olla sisällä puuhastelemassa, tai vaan hektisen kesän jälkeen pukea jalkaansa villasukat ja mietiskellä. Tiedän ihmisiä, jotka jopa itse aikatauluttavat oman syysmasennuksensa. He sanovat vaikka, ”Viime vuonna se alkoi marraskuun ensimmäisenä päivänä.” Älä ehdollista mitään vaivaa etukäteen. Taas kerran kuljemme yhdessä kaamosta kohti, nauretaan sille päin naamaa. :)

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Tiia Koskimies

   11. 9. 2011 11.52

 4. Valitettavasti syksyn sateet

  Valitettavasti syksyn sateet masentaa, sille ei voi mitään, mutta kyllä se siitä kun aurinko pilkistää.
  Yritän mennä päivän kerrallaan ja elää terveellisesti elämästä nauttien.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maikki

  11. 9. 2011 13.02

 5. Minulle elämän haasteet

  Minulle elämän haasteet ovat luonnollinen osa elämää. Välillä tuntuu ettei jaksa, mutta aina sitä vaan porskuttaa eteenpäin. Rauhoittuminen ja muiden ihmisten kanssa keskustelu auttaa saamaan suhteellisuudentajua ja voimaa. Syksy on hyvä vuodenaika. Raikas ja täynnä energiaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Doris

  11. 9. 2011 13.10

 6. Syksy on tylsän

  Syksy on tylsän kesän jälkeen mukavaa aikaa eläkeläiselle kun kurssit ja kerhot alkavat. Pimeyttä vastaan poltan kynttilöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ässä-ännä

  11. 9. 2011 14.33

 7. Olen syksyihminen, nautin

  Olen syksyihminen, nautin kynttilänvaloisista tuumailutuokioista ja ruskan vahvoista väreistä. Haasteiden kohtaamisen filosofiani on pelätä parasta mahdollista lopputulosta…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lady Kay

  11. 9. 2011 14.41

 8. Syksy on onneksi

  Syksy on onneksi sadonkorjuun aika muuten pimeä ja sateet masentaisi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sirkka

  11. 9. 2011 15.09

 9. kärsivällisesti

  kärsivällisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  intsu

  11. 9. 2011 15.14

 10. Jos joskus kokee

  Jos joskus kokee että itsellä menee huonosti niin kyllä aina löytyy joku toinen jolla asiat on huonommin. 10 vuotta sitten näihin aikoihin seurasin CNN uutislähetystä kunnes yhtääkkiä tuli se ”breaking news” ruutuun. Oli kauhistuttavin uutislähetys mitä ikinä on tullut suorana katsottua. Omat ongelmat syysmyrskyineen tuntui pieneltä ja kotimaa kuitenkin turvalliselta. Ja noin yleisellä tasolla kyllä moni ihminen maailmassa vaihtaisi paikkaa heti meikäläisten kanssa jos mahdollista. Kannattaa ajatella positiivisesti: kun tänään sataa ja huomenna sataa niin sehän on jo kaksi sataa !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Komisario

  11. 9. 2011 17.10

 11. Syksy kuuluu elämään,

  Syksy kuuluu elämään, kynttilä tuo siihen valoa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kalpa

  11. 9. 2011 19.50

 12. Syksy on lempi

  Syksy on lempi vuodenaikani eli silloin ei ole mitään merkkejä masennuksesta. SKevät on se masentava vuodenaika…Stressiä kyllä pukkaa noin muuten vuodenajasta riippumatta, kunpa keksisi viisasten kiven siihen miten osaisi tehdä työt juosten kusten niin olisi elämä helpompaa. Ylisuorittaja tunnollisesti vaan polttaa kynttiläänsä molemmista päistä…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Olga

  11. 9. 2011 20.02

 13. Ihanan lämpimän kesän

  Ihanan lämpimän kesän jälkeen syksykin vielä menee jotenkuten. Mutta odotettavissa ovat sitten lokakuu ja marraskuu, jotka kyllä ovat lohduttomia. Todellista masennusta en ole kokenut, enkä myöskään juuri stressaa. Olen rauhallinen luonne enkä pidä itseäni maailman keskipisteenä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mormor

  11. 9. 2011 20.48

 14. Pitää yrittää löytää

  Pitää yrittää löytää huonoistakin asioista jotakin myönteistä tyyliin että huonomminkin voisi olla. Syksy ei ole mitenkään sen pahempi kuin muutkaan vuodenajat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PKi

  11. 9. 2011 22.01

 15. Välillä elämän haasteet

  Välillä elämän haasteet oikein innostavat, välillä taas masentavat ja uuvuttavat. Johtuu vähän päivästä ja fiiliksestä, olen tunnepohjainen ihminen eli voisi olla omiaan tämä kirja minulle…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  samsam

  12. 9. 2011 1.39

 16. syksy on vuoden

  syksy on vuoden parasta aikaa, silloin olen täynnä tarmoa. Kesällä masentaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Azlak

  12. 9. 2011 1.48

 17. mitä enemmän haasteita

  mitä enemmän haasteita sitä enemmän yritän, syksy on vudeon parasta aikaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Arhippa

  12. 9. 2011 1.59

 18. Syksy on ihan

  Syksy on ihan kivaa aikaa, ruskan värikkyys, tummenevat illat. Tietysti, jos on pitkään loskaista, se vie syksystä vähän hohtoa. Kynttilät tulee kaivettua esiin tuomaan valoa syksyyn.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maria

  12. 9. 2011 6.04

 19. Päivä kerrallaan eteenpäin

  Päivä kerrallaan eteenpäin ja tulevia ei murehdita etukäteen. Syksystä pidän vaikka olenkin huomannut pimeyden vaikuttavan jaksamiseeni jonkin verran.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JoriS

  12. 9. 2011 13.41

 20. Haasteet stressaavat joskus,

  Haasteet stressaavat joskus, mutta toisinaan antavat lisäpuhtia. Syksy tekee hieman alakuloiseksi pimenevien iltojen vuoksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Fridaliina

  12. 9. 2011 18.06

 21. Loppui vihdoin uuvuttava

  Loppui vihdoin uuvuttava auringon posotus – heti piristyin ja aloin harrastaa liikuntaa ja kulttuuria. Ei väsytä enää, tykkään syksystä ja sateesta! Sitä meille huomiseksikin luvataan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ufo

  12. 9. 2011 18.31

 22. "Kesän lapsi mä

  ”Kesän lapsi mä oon…”
  Mutta pakko vääntäytyä joka aamu opintojen ääreen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ode

  12. 9. 2011 18.32

 23. En syksystä pahaa

  En syksystä pahaa tykkää, niin kauan kuin ei maahan tule mustaa jäätä. Se on musta kurjaa ja vaarallistakin keliä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  makke

  12. 9. 2011 18.33

 24. Olen juuri palannut

  Olen juuri palannut kesälomalta, joten vielä olen aika pirteässä kunnossa. Nyt työtä ja iltaisin vielä vähän opiskelujakin, täytyy jaksaa painaa kun houkuttimena on palkankorotus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jansku

  12. 9. 2011 18.35

 25. ei syksyn tulo

  ei syksyn tulo pahalta tunnu, niin se maailma vaan pyörii ja menee eteen päin.
  haasteet elämässä ovat opettavaisia vaikka ne tuntuisivat ensin yli voimaisilta niin kylläniistä aina jotenkin tuntuu selviävän ja ainakin niistä saa kokemusta jonka avulla joku tulevaisuudessa eteentuleva asia ratkeaa ehkä helpommalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hansu

  12. 9. 2011 18.57

 26. syksy on jees

  syksy on jees ja haasteet otetaan vastaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  12. 9. 2011 20.45

 27. Positiivisella mielellä

  Positiivisella mielellä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  12. 9. 2011 22.31

 28. Haasteet otetaan vastaan

  Haasteet otetaan vastaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pamina

  13. 9. 2011 12.36

 29. Pidän syksystä kaikkine

  Pidän syksystä kaikkine vesisateineen. Lehtien väriloisto on mahtava ja kun kunnon syysmyrsky pauhaa ulkona niin mikä on mukavampaa kun olla kotona viltin alla ja lukea hyvää kirjaa. Tosin on se myönnettävä että kunnon piiskaavaan vesisateeseen ei tee mieli lähteä ja yleensä ne on niitä työaamuja :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Joas

  13. 9. 2011 14.35

 30. On olemassa energiaa

  On olemassa energiaa antavia haasteita, kuten vaativa työ ja lannistavia haasteita, kuten pitkittynyt työttömyys. Jälkimmäinen on itselleni nyt ajankohtaista. Syksyn pimenevät illat masentavat toisinaan, mutta toisaalta pimeältä taivaalta tähdet erottuvat paremmin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zerotin

  13. 9. 2011 18.06

 31. Otetaan vastaan

  Otetaan vastaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Italo

  14. 9. 2011 8.01

 32. Ok

  Ok

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lumi

  14. 9. 2011 8.05

 33. Elämän haasteet pitävät

  Elämän haasteet pitävät mielen virkeänä. Syksy on syksy ja se tulee aina aikanaan niin kuin muutkin vuodenajat.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kaisa

  15. 9. 2011 19.24

 34. Riippuu haasteen vaativuudesta.

  Riippuu haasteen vaativuudesta. Melko yksinkertaisten haasteiden edessä sitä on yleensä aika innoissaan, mutta vaikeampien kohdalla tarvitaan ihan todella paljon tahdonvoimaa ja harmaan-kiven-läpi-asennetta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liinu

  15. 9. 2011 21.37

 35. Haasteet ovat tehty

  Haasteet ovat tehty voitettaviksi.Matkalla tulee olemaan ylä- ja alamäkiä.Syksy voi olla jopa voimavara haasteiden kanssa painiessa.Riittävä uni on tärkeätä,-tulee paras mahdollinen tulos.Tunne ja järki käyvät kokoajan kamppailua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jakke-81

  17. 9. 2011 0.56

 36. Yritän aina ajatella

  Yritän aina ajatella asioista positiivisesti ja opettelen koko ajan enemmän elämään hetkessä. Se on todella vaikeaa. Silti, vaikkei minulla suuria murheita olekaan. Rhonda Bhyrnen ”Salaisuus” kirja on ollut pari vuotta kovassa käytössä ja Salaisuus kalenterin sivu pitää lukea heti aamulla. Suosittelen teille muilekin. Syksy on ihanaa aikaa omalla tavallaan. On haikeaa kun kesä loppuu, mutta nytkin ulkona sataa ja on ihana käpertyä kotiin kynttilänvaloon nauttimaan joutilaisuudesta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Syysvaahteran lehti

  19. 9. 2011 18.37

 37. ikuinen optimisti ajattelee

  ikuinen optimisti ajattelee aina positiivisesti..siis melkein aina

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pekk rauma pläkä

  21. 9. 2011 12.29

 38. Ikävistä asioista selviää

  Ikävistä asioista selviää kun niitä ei jää vatvomaan. Jos vielä vuosien päästäkin miettii ja muistelee kaikkia ikäviä asioita niin ei ihme jos päässä alkaa olemaan ahdasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  21. 9. 2011 13.05

 39. haasteet otetaan vastaan,

  haasteet otetaan vastaan, kuin myös syksy

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tomi

  21. 9. 2011 14.58

 40. Hetki kerrallaan, aika

  Hetki kerrallaan, aika parantaa. Syksy hieman masentaa, en tykkää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kirsi

  21. 9. 2011 16.10

 41. Syksyllä olen yleensä

  Syksyllä olen yleensä aikaansaava. Nyt työskentelen päämäärätietoisesti pitkäaikaisen haaveen eteen, tuntuu hyvälle, tärkeintä on ”matka”. On tärkeää yrittää haaveilla ja vielä tärkeämpää on olla rohkea. Elämässä tarvitaan ennenkaikkea rohkeutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pirkko

  21. 9. 2011 19.02

 42. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  markkis

  21. 9. 2011 19.33

 43. Kevät on odotuksen

  Kevät on odotuksen ja ilon aikaa, syksy kieltämättä masentaa. Pitäisi tietenkin osata iloita vuodenaikojen vaihtelusta, mutta kaamosalakulo pukkaa päälle…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tuulispää

  21. 9. 2011 21.00

 44. parasta aikaa

  parasta aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  katja

  22. 9. 2011 6.04

 45. Yritän suhtautua vastoinkäymisiin

  Yritän suhtautua vastoinkäymisiin huumorilla ja positiivisuudella, joskus todella tuntuu että ikäviä asioita tapahtuu ihan ketjussa, mutta onneksi niitä hyviäkin asioita tapahtuu myös! Syksystä olen aina tykännyt, väreistä ja tuoksusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiina

  22. 9. 2011 6.10

 46. useimmiten elämän haasteet

  useimmiten elämän haasteet ahdistavat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kroning

  22. 9. 2011 6.10

 47. useinmiten ne kasvattavat

  useinmiten ne kasvattavat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miisku

  22. 9. 2011 6.12

 48. Vastoinkäymisiin on suhtauduttava

  Vastoinkäymisiin on suhtauduttava niin kuin ne tulevat ja koitettava unohtaa nopeasti. Syksy tulee todennäköisesti olemaan vaikea…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HanSu

  22. 9. 2011 6.15

 49. Syksy on hieno

  Syksy on hieno vuodenaika: sato kypsyy ja on kaunista ruskaa. Vuodenajat sinänsä kuvaavat hyvin elämää, välillä on kylmää, välillä hellettä ja kaikkea siitä väliltä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  annilauri

  22. 9. 2011 6.15

 50. elämään kuuluvana, toiveikkaasti

  elämään kuuluvana, toiveikkaasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mary

  22. 9. 2011 6.18

 51. haasteet otan vastaan

  haasteet otan vastaan menemättä lukkoon. syksy on kamalaa suomessa,kun ihmiset menevät sisätiloihin ja kaikki masentuvat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tina

  22. 9. 2011 6.23

 52. En pidä syksystä,

  En pidä syksystä, olen kesäihminen. Haasteet on toisinaan ok, mutta toisinaan liian kuormittavia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tinttinen

  22. 9. 2011 6.28

 53. Hiljaa hyvä tulee

  Hiljaa hyvä tulee ja maltti on valttia !

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KeljuK

  22. 9. 2011 6.42

 54. Syksy on aina

  Syksy on aina ollut vuodenajoista ehdoton suosikkini, rakasta kun tuulee, 0n pimeää ja lehdet lentää puista ja sade ropisee ikkunoihin ja katolle, silloin ulkoilen kaikkein mieluiten ja rauhoitun kotona nauttien näkymästä ikkunasta kynttilöiden valomeressä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  22. 9. 2011 6.47

 55. Syksy sinänsä on

  Syksy sinänsä on hyvää uudistumisen aikaa, mutta pimeä talvi on mielestäni vaikempi selättää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mari

  22. 9. 2011 6.56

 56. Kyllä syksy on

  Kyllä syksy on kova, mutta talven kylmyys ja pimeys sekä liukkaus päihittää kaiken.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Yanne

  22. 9. 2011 7.01

 57. Talvi on pahin.

  Talvi on pahin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Zarus

  22. 9. 2011 7.01

 58. Syksy on minulle

  Syksy on minulle mieluisempi vuodenaika kuin kesä. Johtuneeko siitä että vietin juuri syyskuussa synttäreitäni…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vm

  22. 9. 2011 7.05

 59. Syksy ihanaan aikaa,

  Syksy ihanaan aikaa, uusia haasteita ja harrastuksia. Yritän säilyttää uteliaisuuteni
  elämän suhteen ja ymmärtää aina myös toisinajattelevia, sillä asiollahan on aina kaksi puolta. Elämä on kouluttautumista myös itsensä suhteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Wilhelmiina

  22. 9. 2011 7.08

 60. vaikeita aikoja on

  vaikeita aikoja on ollut mutta aina sitä on noussut kuin feenix lintu tuhkasta vuodenajasta riippumatta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  make

  22. 9. 2011 7.15

 61. Sisulla olen selvinnyt

  Sisulla olen selvinnyt vaikeista asioista, se mikä ei tapa, niin vahvistaa ;) Syksy on kaunista aikaa, kun puiden lehdet muuttavat väriään. Vesisateita voisi olla vähemmän. Ja innolla odotan ensimmäistä kirpakkaa aamua huurteisine maisemoineen :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tl66

  22. 9. 2011 7.15

 62. masennun ensilumen satamisesta.

  masennun ensilumen satamisesta. syksyllä on kuitenkin helpompi lenkkeillä, kun on raikas ilma.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TARJAP

  22. 9. 2011 7.25

 63. EN joudu

  EN joudu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  TiEu

  22. 9. 2011 7.27

 64. Talven harmaus marraskuusta

  Talven harmaus marraskuusta maaliskuuhun ahdistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päkä

  22. 9. 2011 7.28

 65. Rakstan syksyä; pimeneviä

  Rakstan syksyä; pimeneviä iltoja, kynttilän valoa, muuttuvaa luontoa…
  Haasteiden edessä yleensä ahdistun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ninni

  22. 9. 2011 7.49

 66. Viime vuonna elämääni

  Viime vuonna elämääni tuli kerralla niin paljon pahoja asioita, että sairastuin vakavaan masennukseen. Usko tulevaisuuteen on edelleen koetuksella. Syksy ja pimeä pahentavat oireita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kahvijänö

  22. 9. 2011 7.59

 67. Ymmärtävästi. Syksyn ruska

  Ymmärtävästi.
  Syksyn ruska on ihana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marjatta

  22. 9. 2011 8.07

 68. En koe joutuvani

  En koe joutuvani liian hankaliin paikkoihin tai vaativani itseltäni liikaa. Mutta mielestäni elämän ei lähtökohtaisesti kuulu olla helppoa, vaan että siinä on haasteita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Liinu

  22. 9. 2011 8.07

 69. räntäsade ja pimeys

  räntäsade ja pimeys eivät innosta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  japi

  22. 9. 2011 8.11

 70. En mielestäni vaadi

  En mielestäni vaadi itseltäni kohtuuttomia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ansu

  22. 9. 2011 8.11

 71. Päivä päivän jälkeen

  Päivä päivän jälkeen

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hannes

  22. 9. 2011 8.15

 72. antaa tulla vaan

  antaa tulla vaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  esko

  22. 9. 2011 8.15

 73. sade,kylmä ja pimeys

  sade,kylmä ja pimeys ovat syvältä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghita

  22. 9. 2011 8.24

 74. Suhtaudun niihin siten,että

  Suhtaudun niihin siten,että jos jokin menee pieleen ni menkööt,ei maailma siihen kaadu.aina voi yrittää uudestaan.:) Ihan mukavalta helteisen kesän jälkeen,mutta sateesta en niin välitä, vaikka kyllähän tuo raikastaa ilmaa mukavasti :) Synttäritkin tässä kyllä parinpäivän päästä =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ankku

  22. 9. 2011 8.27

 75. Yritän elää hetkessä.

  Yritän elää hetkessä. Iloitsen pienistä asioista, enkä riitele turhasta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nelli

  22. 9. 2011 8.31

 76. Syksyssä on paljon

  Syksyssä on paljon kaunista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tartsa

  22. 9. 2011 8.32

 77. Osallistun arvontaan. Olisi

  Osallistun arvontaan. Olisi kiinnostava lukea onko samanlaista ajattelua kuin Eckhart Tollella.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anastasia

  22. 9. 2011 8.34

 78. Minulla on usein

  Minulla on usein elämässäni haasteita, tuntuu että olen koko ajan jossain tienristeyksessä, jossa pitää valita kahdesta vaihtoehdosta.. päätöksien tekeminen on vaikeaa, mutta ei auta muu kuin tehdä se.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  22. 9. 2011 8.38

 79. Yritän vastata haasteisiin.

  Yritän vastata haasteisiin. Syksy on mielenkiintoinen vuodenaika, saappaat jalkaan ja sadetakki päälle ja menoksi. Työ ei saa täyttää koko elämää. Pitää olla aikaa harrastuksiin, ihmissuhteisiin ja ”vapaana” oloon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ve-Ha

  22. 9. 2011 8.38

 80. Syksy on kivaa

  Syksy on kivaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Keppi

  22. 9. 2011 8.41

 81. Kiitos kun vinkkasitte

  Kiitos kun vinkkasitte kirjasta, kiinnostavaa lukemista. Kävin jo tekemässä testin joka nettisivulla, ja antoi ajattelelemisen aihetta.

  Haasteet ja uudet tilanteet voivat ensin tuntua epämiellyttäviltä mutta kun niitä hetken sulattelee, niin yleensä aluksi ikävältäkin kuullostavassa asiassa on kääntöpuoli, mahdollisuus johonkin uuteen. Ikävät asiat pystyy määrittelemään uudestaan ja katsomaan niitä mahdollisuutena.

  Syksy on minusta aikaa jolloin on helpompi pysähtyä arvioimaan omaa elämäntilannetta ja kysyä itseltään muistaako pitää itsestään huolta ja ovatko valinnat omia valintoja, vai valintoja, jotka ovatkin ”muiden mielipiteitä”.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pii

  22. 9. 2011 8.42

 82. vähän synkkää,pimenee.

  vähän synkkää,pimenee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  A.R.

  22. 9. 2011 8.42

 83. haasteet otetaan vastaan

  haasteet otetaan vastaan ja syksyn jälkeen tulee talvi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tero

  22. 9. 2011 8.51

 84. vähän niin kuin

  vähän niin kuin heiluri, välillä masentaa ja sitten…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kalle

  22. 9. 2011 8.58

 85. Syksystä pidän tosi

  Syksystä pidän tosi paljon. Elämän haasteet otan vastaan rauhallisesti. Osallistun arvontaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Skibi

  22. 9. 2011 9.03

 86. haasteet selättämällä opin

  haasteet selättämällä opin elämästä ja kasvan ihmisenä. ainakin pyrin oppimaan niistä parhaani mukaan.
  syksy on minulle uudistumisen aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jezebel

  22. 9. 2011 9.03

 87. Haasteita tarvitaan, että

  Haasteita tarvitaan, että elämä ei käy liian yksitoikkoiseksi. Syksy on mukavaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Atti

  22. 9. 2011 9.13

 88. monet asiat oppii

  monet asiat oppii vasta kantapään kautta ja kaikkea ei vielä silloinkaan. on yhtä aikaa kiehtovaa ja kamalaa, kun ei ole koskaan ”valmis”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  22. 9. 2011 9.13

 89. Syksy on vuodenaika

  Syksy on vuodenaika jota rakastan, sytytän kynttilöitä, luen kirjoja, kävelen koirien kanssa tuiskees ja tuulees ja nautin ja filosofoin..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  liza

  22. 9. 2011 9.29

 90. En tykkää syksystä!

  En tykkää syksystä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Assu

  22. 9. 2011 9.31

 91. syksyn lehdet lentää

  syksyn lehdet lentää tuuulessa .

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  zorro

  22. 9. 2011 9.33

 92. Jotenkin.

  Jotenkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kippo

  22. 9. 2011 9.37

 93. En vaadi.

  En vaadi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nettifretti

  22. 9. 2011 9.39

 94. En mielestäni.

  En mielestäni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Immortal

  22. 9. 2011 9.39

 95. en pidä syksystä

  en pidä syksystä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ippe

  22. 9. 2011 9.39

 96. Suhtaudun elämän tuomiin

  Suhtaudun elämän tuomiin haasteisiin vaihtelevasti. Joskus ne ymmärtää elämään kuuluvina osina joskus mikään ymmärrys ei tunnu riittävän. Syksy on kaunista aikaa mutta aina myös luopumista. Syksy päättää taas yhden jakson elämässä joka on samaan aikaan sekä helpottavaa että haikeaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nuppu

  22. 9. 2011 9.42

 97. Elämän haasteet ovat

  Elämän haasteet ovat olleet rankkoja,mutta olen oppinut sen,että ilman niitä en todellakaan olisi minä. Ja onneksi näistä kompastuskivistä ei tarvitse elämässä yksin selvitä läpi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sonsku

  22. 9. 2011 9.45

 98. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa kaunista ja värikästä aikaa, pidän jopa sateesta ja myrskystä. Syksyllä saa aloittaa ”att mysa” kotona, kynttilöiden ja kuumien juomien ja ihanien kirjojen parissa.

  Haasteet on tehty kohdattaviksi ja selätettäviksi. Pala kerrallaan, osa osalta. Asioilla on tapana järjestyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  w1zard

  22. 9. 2011 9.50

 99. vaadin muilta paljon

  vaadin muilta paljon ja vielä enemmän itseltäni. Haasteita olen todellakin kohdannut mutta siulla on menty eteenpäin ja aina jossain vaiheessa se päivä päistaa sinne risukasaankin! Sisua on tarvittu ja paljon!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ninja

  22. 9. 2011 9.58

 100. Syksyn ruskan väriloisto

  Syksyn ruskan väriloisto korvaa pimeyden ja säätilan muutoksen tuoman haitan. Väriloston vuoksi pidän syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JoKa

  22. 9. 2011 10.03

 101. Helpostihan niistä yli

  Helpostihan niistä yli pääsee. No tietenkin mieliala vaihtuu synkempään syksyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mitja

  22. 9. 2011 10.20

 102. Syksyn tulo harmittaa

  Syksyn tulo harmittaa kun upea kesä on ohi. Elämän haasteissa olen mielestäni optimistinen. Elämässä pitääkin olla haasteita vähän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katriina H.

  22. 9. 2011 10.21

 103. Myönteinen suhtautuminen ja

  Myönteinen suhtautuminen ja syksy on mielestäni hyvin virikkeellistä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Moona

  22. 9. 2011 10.33

 104. toisinaan

  toisinaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HLL

  22. 9. 2011 10.52

 105. kaikki vuodenajat mukavia,

  kaikki vuodenajat mukavia, jos olisi kokoajan samanmoista niin sitte sitä masentuis

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sipe

  22. 9. 2011 10.53

 106. Ennenkin on selvitty.

  Ennenkin on selvitty.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nanna

  22. 9. 2011 10.56

 107. kaikki kohtaavat haasteita

  kaikki kohtaavat haasteita elämänsä aikana, niin ajatellen yritän selvitä niistä..
  syksyn aurinkoiset päivät ovat ihanan raikkaita ja virkistäviä, tykkään syksystä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eevis

  22. 9. 2011 11.07

 108. Syksy on omalla

  Syksy on omalla tavallaan ihanaa aikaa, kun pimeinä ja sateisina syysiltoina voin piiloutua peiton alle lukemaan ja juomaan kaakaota ja antaa aikaa vain itselleni. Raikkaassa syysluonnossa, jonka ruska värittää hehkuvaksi, on virkistävää ulkoilla.
  On rikkautta oppia näkemään vaikeudet haasteina ja muistuttaa itselle, että elämä kantaa. Myöhemmin kohdatuille haasteille saattaa löytyä merkitys, jonka oivaltaminen avartaa maailmaa ja auttaa kehittymään. Meillä jokaisella on murheita, mutta hienointa on, että voimme selvitä niistä yhdessä, toinen toistamme auttaen!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nappi

  22. 9. 2011 11.23

 109. ei asiat hötkyilemällä

  ei asiat hötkyilemällä ainakaan parane. tykkään syksystä vaikka väsyttääkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mik

  22. 9. 2011 11.24

 110. Koulu asioissa vaadin

  Koulu asioissa vaadin itseltäni joskus ehkä hieman liikaa, mutta lopulta tajuan että stressaan aivan liikaa ja otan asiat vähän rennommin (ainakin yritän). Ja kyllä minulla on haitallisia ja ärsyttäviä ””toimintatapoja” :D

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minsuli

  22. 9. 2011 11.26

 111. Vaikeudet ovat haaste

  Vaikeudet ovat haaste ja koetin. Liian helppo elämä ei edes tunnu elämältä. Onnea ei osaa arvostaa, jos ei tiedä pimeydestä. Erosin kesällä parisuhteesta ja syksy tuo elämääni uusia harrastuksia ja tuttavuuksia.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  päivi

  22. 9. 2011 11.26

 112. Haasteet ovat osa

  Haasteet ovat osa elämää, niistä pystyy selviytymään kunhan muistaa surra eikä vaa yritä saman tien unohtaa niitä, mutta liika vatvominenkaan ei hyväksi ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Asta

  22. 9. 2011 11.43

 113. Kesää rakastan, mutta

  Kesää rakastan, mutta muutkin vuodenajat, kuten syksy käyvät kyllä, rauhoittava sateen ropina, tuulen tuiverrus, samettinen hämärä… syksyssä on puolensa. silloin kaikki näkyy pehmeämmässä ja armeliaammassa valossa kuin kesän kirkkaassa auringossa ( pölytkin =0) )… On lupa päästä hiukan vähemmällä ja käpertyä nauttimaan siitä, ettei tee mitään…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sarituulikki

  22. 9. 2011 11.49

 114. Joskus tuntuu siltä,

  Joskus tuntuu siltä, silti olen saavuttanut aina tavoitteeni

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iita

  22. 9. 2011 12.09

 115. Syksy on vuoden

  Syksy on vuoden parasta aikaa, jos vain kelit suo-
  sii ulkoilua ja luonnossa liikkumista. Nythän on
  kyllä vettä tullut taivaalta jo liiankin kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Martamm

  22. 9. 2011 12.10

 116. Tuppaa olemaan vähän

  Tuppaa olemaan vähän masentavaa aikaa, mutta töitä riittää niin paljon, kuin ehtii vain tekemään ja niiden parissa unohtuu tämä karu vuodenaika

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maaku

  22. 9. 2011 12.25

 117. Elämässä on ollut

  Elämässä on ollut kaikenlaisia tapahtumia joista on ollut pakko selvitä.Tilanteen kartoittaminen on ollut hyväksi,sitä pystyy paremmin ottamaan vastaan seuraavan haasteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Safira

  22. 9. 2011 12.29

 118. Suhtaudun elämän haasteisiin

  Suhtaudun elämän haasteisiin raivolla. Syksy saa, minä en.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Late

  22. 9. 2011 12.47

 119. Syksy on mukavaa

  Syksy on mukavaa aikaa…. saa nauttia kynttilän valosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tutu

  22. 9. 2011 12.53

 120. Minun 48-vuotinen elämäni

  Minun 48-vuotinen elämäni on ollut täynnä vastoinkäymisiä. Koko ajan odotan, koska elämä muuttuisi helpommaksi. En jaksa enää pelätä jatkuvasti, mikä kriisi seuraavaksi eteen tulee. Syksyt ovat rankkoja vuodenaikoja – pimeys masentaa ja ahdistaa. On vain elettävä hetki kerrallaan, jotta jaksaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pikku myy

  22. 9. 2011 13.01

 121. syksy on mukavaa

  syksy on mukavaa aikaa, koska silloin voi ihan ”luvallisesti” rauhoittua. Käpertyä sohvalle ja nauttia pienistä arjen iloista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  benkku

  22. 9. 2011 13.15

 122. Elämä tulee ottaa

  Elämä tulee ottaa sellaisena kuin se eteen tulee, myös haasteet. Joskus ne tietysti saavat stressaamaan ja kaikenlaisia ”lukkoja” saattaa kehittyä, eteenpäin vain olosuhteista huolimatta.

  Syksy on lempivuodenaikani. Rakasta sadetta! Suhtaudun syksyyn tuloon siis positiivisin mielin, ihanaa; nytkin sataa kaatamalla :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kizzu

  22. 9. 2011 13.16

 123. Ei vuodenajat ole

  Ei vuodenajat ole mitenkään erilailla masentavia, kyllähän se on syyt muualla, jos esim. pimeys tai sade masentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kiiu

  22. 9. 2011 13.17

 124. Syksy hiemen masentaa.

  Syksy hiemen masentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  22. 9. 2011 13.25

 125. Kyllä syksy on

  Kyllä syksy on hien juttu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tapio

  22. 9. 2011 13.32

 126. Syksyn tulo on

  Syksyn tulo on hienoa. Suhtaudun elämän haasteisiin ero tavoin. Jos asialle ei voi mitään, se pitää hyväksyä tai ainakin oppia elämään sen kanssa. Jos asialle on mahdollista tehdä jotain, pitää yrittää. Helpoin tapa ei välttämättä ole se oikea ja jälkiä jää, mutta niihin ei saa kadota.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elina

  22. 9. 2011 13.34

 127. päivä kerrallaan mennään

  päivä kerrallaan mennään syksy tuo vesisateita ja puun lehtiä mutta myös ikää lisää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eekku

  22. 9. 2011 13.35

 128. Innolla/On syksyssäkin puolensa

  Innolla/On syksyssäkin puolensa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vade

  22. 9. 2011 13.37

 129. Haasteet ovat osa

  Haasteet ovat osa elämää. Syksyllä voi aloittaa jonkin uuden harrastuksen. Itse aion kokeilla laulujoogaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MJS

  22. 9. 2011 13.39

 130. Syksy on värikästä

  Syksy on värikästä ja tuoksuu hyvältä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jz

  22. 9. 2011 13.46

 131. Syksy on mukava

  Syksy on mukava

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hoo

  22. 9. 2011 13.46

 132. Syksy on vuoden

  Syksy on vuoden parasta aikaa, jos vain kelit suosii ulkoilua ja luonnossa liikkumista. Nythän on kyllä vettä tullut taivaalta jo liiankin kanssa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anton

  22. 9. 2011 13.50

 133. syksy on aika

  syksy on aika ankeaa aikaa, mutta oikealla asenteella ja ihanien ihmisten ympäröimänä syksystäkin selviää :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  so

  22. 9. 2011 13.57

 134. En pidä syksystä,

  En pidä syksystä, mutta onneksi aina voi lähteä etelään ankeaa ilmaa karkuun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kirsh

  22. 9. 2011 14.04

 135. Haasteet voi olla

  Haasteet voi olla myös muutosta parempaan ja syksy uuden alku.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  22. 9. 2011 14.05

 136. Vaikka lähi harmaan

  Vaikka lähi harmaan kiven!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mimm

  22. 9. 2011 14.08

 137. Haasteet tuntuu joskus

  Haasteet tuntuu joskus taakalta, joskus mahdollisuudelta. Syksy mukavaa aikaa, jokaisessa vuodenajassa on hyvät puolensa. Pitkinä sadekausina tosin olo muuttuu ”vetämättömäksi.”

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niiskuneiti

  22. 9. 2011 14.08

 138. Elän päivä kerrallaan..Ainakin

  Elän päivä kerrallaan..Ainakin yritän.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päivi

  22. 9. 2011 14.19

 139. yritän opetella myönteistä

  yritän opetella myönteistä asennetta

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hellu63

  22. 9. 2011 14.21

 140. Optimistisesti suhtautumalla pärjää.

  Optimistisesti suhtautumalla pärjää. Kevät ja kesä parhaat vuodenajat, alkusyksykin menettelee…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mare

  22. 9. 2011 14.30

 141. juu

  juu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kath

  22. 9. 2011 14.35

 142. Tarvitsen kypsyttelyaikaa uusiin

  Tarvitsen kypsyttelyaikaa uusiin haasteisiin.
  Syksystä pidän!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rippostiina

  22. 9. 2011 14.37

 143. Syksy on ihan

  Syksy on ihan kivaa aikaa, mutta kun kovat pakkaset alkaa niin sitten tympii.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suski

  22. 9. 2011 15.09

 144. syksy on aina

  syksy on aina ok. vuodenaika

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimde

  22. 9. 2011 15.10

 145. Syksyn sateet...

  Syksyn sateet…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hande

  22. 9. 2011 15.16

 146. syksy ok

  syksy ok

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  j

  22. 9. 2011 15.17

 147. syksy on kiva

  syksy on kiva

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  22. 9. 2011 15.18

 148. syksyssä on omat

  syksyssä on omat hyvät puolensakin…elämän haasteet menee joskus olankohauksella, joskus kypsyttelemällä, joskus vaatii oman kipunsa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aakoo

  22. 9. 2011 15.27

 149. Vaikeinta on hyväksyä

  Vaikeinta on hyväksyä tilanne, että asiat ovat tällä hetkellä juuri näin, eikä mitenkään toisin.

  Ja vielä vaikeampaa hyväksyä toisen ihmisen ”pahuus”, että tuo ihminen ihan toden totta petti minut, huijasi, valehteli, haluaa minulle vain ikävyyksiä, kiusaa, uhkailee jne. että hän on toden totta juuri tuollainen, eikä yhtään sen mukavampi, reilumpi, ystävällisempi.

  Tämän totuuden katsomisen yli kun pääsee, niin sitten alkaa yleensä löytyä niitä ratkaisujakin. Se sydänsuru ja pohjaton pettymys vain on käytävä ensin läpi.
  Se kauhea tunne, että minä en enää pysty pitämään tai rakastamaan tuota ihmistä, ehkä ikinä enää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pettymys

  22. 9. 2011 15.32

 150. suhtaudun vaihtelevasti mutta

  suhtaudun vaihtelevasti mutta määrätietoisesti ,murheilu ei auta täytyy vaan puskea eteenpäin .. syksy tarkoittaa minulle sitä että alkavat sateet ja siitä seuraa pimeys

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lilla

  22. 9. 2011 15.56

 151. elämässä pitää aina

  elämässä pitää aina olla hgaasteita,muuten elämä on liian yksitoikkoista.syksy on ihanaa aikaa jun alkaa ruska.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pola

  22. 9. 2011 16.15

 152. lähes aina jätän

  lähes aina jätän omat tarpeeni sivuun.yritän panostaa varmaan jonkun mielestä niin ajallisesti kuin rahallisestikin liikaa lasteni tarpeisiin. omat asiat ja hankinnat jää monesti taka alalle.stressaan joskus liikaa, kun en ehdi tehdä kaikkea siinä ajassa mitä vuorokaudessa on aikaa ja joskus rästiin jääneet tehtävät tympäsee riskisti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  angel

  22. 9. 2011 16.21

 153. Tavallaan niin, mutta

  Tavallaan niin, mutta jos kaikki ajattelevat vain itseään, vuorovaikutus loppuu kokonaan. Jokaisen on joustettava joskus, muuten ei tule mitään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Accordion

  22. 9. 2011 16.29

 154. Otan haasteet vastaan

  Otan haasteet vastaan sellaisina kuin tulevat ja keksin käytännön ratkaisut eri pulmiin. Jotkut vaativat enemmän aikaa ja paljonkin päänvaivaa mutta aina jotain keksii kun ei hellitä. Syksyn märkyys ei niin innosta ulkoilun kannalta ja pimeyskään ei paljon laulata mutta siinähän tuo menee…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kitchu

  22. 9. 2011 16.35

 155. Syksyn tulo masentaa.

  Syksyn tulo masentaa. Tästä vuodenajasta selvityminen on jo tosi kova haaste.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Peeii

  22. 9. 2011 16.39

 156. No syksystä pidän

  No syksystä pidän vain siihen asti, kun on vielä väriä ja lehdet puussa loka-marraskuu ovat ihan mahdottoman synkkiä yleensä, menen eteenpäin päivä kerrallaan ja odotan lomaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eijuu

  22. 9. 2011 16.42

 157. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa, olen jo odotellut sitä. Rakastan kirpeitä syyspäiviä, ruskan kauneutta ja pimeitä öitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Polkka

  22. 9. 2011 16.47

 158. Haasteet kuuluu elämään,

  Haasteet kuuluu elämään, ne pitää kohdata nöyränä mutta itsevarmana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Giglio

  22. 9. 2011 17.16

 159. masentaa entisestäänkin enkä

  masentaa entisestäänkin enkä saa mitään aikaan koko talvena

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heikki

  22. 9. 2011 17.17

 160. Rakastan syksyä! Ja

  Rakastan syksyä! Ja kaikkia uusia harrastuksia ja juttuja, jotka aloitan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  22. 9. 2011 17.21

 161. Syksy on kaunista

  Syksy on kaunista ja kuulasta rauhoittumisen aikaa! Silloin on haettava virkistystä kulttuurista ja yhteisistä hetkistä ystävien kanssa. Masentumaan ja paikoilleen ei kannata jäädä. Haasteet otetaan vastaan sen hetkisillä voimavaroilla ja keinoilla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  manta

  22. 9. 2011 17.22

 162. haluan ottaa vastaan

  haluan ottaa vastaan haasteita elämässä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MABU

  22. 9. 2011 17.23

 163. En vaadi itseltäni

  En vaadi itseltäni kohtuuttomia. Jos saan tehdyksi jonkin ylimääräisen homman olen siitä mielissäni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jetta

  22. 9. 2011 17.25

 164. syksy on ihanaa

  syksy on ihanaa aikaa. Upeaa ruskaa ja kuulaita aamuja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  emma

  22. 9. 2011 17.26

 165. Syksyllä voi saada

  Syksyllä voi saada virtaa ulkoilusta ja ystävien tapaamisesta, muistella kaikkea kivaa kesällä sattunutta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Päkä

  22. 9. 2011 17.31

 166. Elämän haasteet on

  Elämän haasteet on luotu voitettaviksi. Se myös kasvattaa ihmisenä j aantaa itseluottamusta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jasmin

  22. 9. 2011 17.33

 167. Yritän olla liikoja

  Yritän olla liikoja miettimättä, asioiden suhteuttaminen – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin – auttaa oikeasti. Ja se jonkin asteinen moka töissä tai pilalle mennyt orastava ihmissuhde ei tunne enää täydeltä katastrofilta. Syksyyn suhtaudun samalla tavalla: sieltä se tulee eikä estää voi, joten tervetuloa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  juju

  22. 9. 2011 17.51

 168. pitää elää päivä

  pitää elää päivä kerrallaan ja nauttia elämästä! Syksyn tulo tuntuu mukavalta, niin ei tarvitse enää hikoilla auringosssa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jenni

  22. 9. 2011 18.00

 169. päivä kerraallan,yritän ajatella.syksy

  päivä kerraallan,yritän ajatella.syksy on hyvää aikaa rauhoittua kotona takan ääressä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hammi

  22. 9. 2011 18.05

 170. Elämä vain ei

  Elämä vain ei ole tasaista tallaamista – ja hyvä niin. Jälkeenpäin suurilta tuntuneet vaikeudet voivat naurattaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  äitikkä

  22. 9. 2011 18.06

 171. kyllä vaikeistakin asioista

  kyllä vaikeistakin asioista on aina selvitty.aika parantaa haavat,vaikka niistä jokaisesta arpi jääkin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marjuska

  22. 9. 2011 18.14

 172. Ruska tuo usein

  Ruska tuo usein myös väriä elämään. Pidän syksystä. Pitkät sadejaksot kyllä lannistavat. Kun aurinko taas näyttäytyy, niin virta alkaa kulkea. Vastoinkäymiset kuuluvat elämään, yli on yritettävä loikata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Laisa

  22. 9. 2011 18.16

 173. vanha fraasi, mutta

  vanha fraasi, mutta aika parantaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  juha

  22. 9. 2011 18.22

 174. Elämässäni on tullut

  Elämässäni on tullut eteeni jo paljon ongelmia ja murheita, sekä valintoja kahden hyvän asian välillä sekä kahden huonon asian välillä, vaikka olen vielä melko nuori. Olen mennyt asenteella ”emme koskaan enää tule olemaan näin nuoria kuin tänään olemme, joten elä sen mukaan”, ja se on kantanut elämääni paljon hyviä asioita, mutta joukossa on ollut myös huonojakin juttuja! Syksyn tulo merkitsee minulle pimeneviä iltoja kynttilän valossa kotona sohvan nurkassa läheisten ihmisten ympäröimänä, ja kouluun panostamista!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Christasi

  22. 9. 2011 18.34

 175. Itse odotin syksyä

  Itse odotin syksyä ja uusia haasteita. Kerhot alkavat ja kesän harrastukset päättyvät. Sopivasti aina uutta ja vireä mieli pienen huumorin kera. Siitä hyvä lähteä talvea odottamaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  koovee

  22. 9. 2011 18.44

 176. Syksyn ja pimeyden

  Syksyn ja pimeyden tulo eivät ole minulle mukavia asioita. Elämästä kuitenkin löytyy valoisia ja ihanan lämpimiäkin juttuja, joista pitää sitten vaan tiukemmin kiinni.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Asrana

  22. 9. 2011 18.52

 177. Tämä kirja on

  Tämä kirja on todella hyvä apu vaikeisiin tunnelukkoihin. Ja niitähän minulla on. Tein sen tunnelukkotestin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maria

  22. 9. 2011 18.58

 178. haasteet on kohdattava,

  haasteet on kohdattava, syksy on mukavaa aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  humbold

  22. 9. 2011 19.38

 179. syksy on värikästä

  syksy on värikästä aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  metu

  22. 9. 2011 19.38

 180. Kyllä syksy menettelee.

  Kyllä syksy menettelee.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lusse

  22. 9. 2011 19.40

 181. Syksyllä tuppaa mieli

  Syksyllä tuppaa mieli menemään matalaksi vesisateessa ja harmaalla säällä.. Onneksi auringonpaistettakin löytyy aina välillä :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mira

  22. 9. 2011 19.42

 182. Syksy on ihanaa!

  Syksy on ihanaa! syksyllä voi valita mitä vaan; maata ja herkutella, tai päihittää ulkoista ja sisäistä pimeyttä oman maun mukaan :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  marsi

  22. 9. 2011 19.53

 183. Syksy on silloin

  Syksy on silloin mukavaa kun aurinko paistaa ja puissa on paljon eri värisiä lehtiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Johanna

  22. 9. 2011 19.55

 184. Odotan syksyä innoissani,

  Odotan syksyä innoissani, koska yksi ajanjakso loppuu ja toinen alkaa ja uskon, että pääsen vielä jaloilleni, vaikka murheet välillä ovatkin suuria.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ansku

  22. 9. 2011 19.59

 185. Syksy yhdessa hyvien

  Syksy yhdessa hyvien ystavien, ruoan ja juoman kanssa, mukavien harrastusten parissa ja perheen kanssa aikaa viettaen on ihanaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mini

  22. 9. 2011 20.06

 186. Pyrin ottamaan chillisti.

  Pyrin ottamaan chillisti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJ

  22. 9. 2011 20.11

 187. Syksy on vähän

  Syksy on vähän surullista aikaa, varsinkin näin Sade ilmalla. Itse tykkään väreistä, mutta en kyllä sateesta tykkää. Kun pitää liti märkänä tuolla ulkona pyöräillä ja hiki valuu. Ei ole kovin kivaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Megabass

  22. 9. 2011 20.16

 188. Paras motto on:

  Paras motto on: ”ei sen niin väliä ole”, välttyy stressiltä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  titta

  22. 9. 2011 20.16

 189. olen hyvin herkkä

  olen hyvin herkkä ahdistumaan.syksy on juuri kurjaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  puhi

  22. 9. 2011 20.26

 190. Jaa jaa. Se

  Jaa jaa. Se on taas syksy käsillä. Toiseksi ikävin vuodenaika. Ja se ikävin, talvi, on edessä. Jospa vain olisi kevät, silloin voisin nauttia kun luonto puhkeaa kukoistukseensa, linnut livertelevät kauniisti ja muutenkin pitkän ankean talven jälkeen tuntuu kuin voisin vapaammin hengittääkkin. Kevät ja kesä ne ovat minun lempi vuodenaikojani. syksyn ja talven kylmyyttä ja pimeyttä inhoan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Cxx

  22. 9. 2011 20.33

 191. juu ei :)

  juu ei :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  22. 9. 2011 21.03

 192. Innolla

  Innolla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  22. 9. 2011 21.20

 193. en

  en

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  =)

  22. 9. 2011 21.27

 194. en vaadi

  en vaadi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jk

  22. 9. 2011 21.31

 195. joka vuosi syksy

  joka vuosi syksy masentaa minua, koska alkaa pimeys ja kylmyys. minua ei olla luotu tänne suomen ilmastoon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  liinu

  22. 9. 2011 21.35

 196. HAASTEET OTETAAN HAASTEINA

  HAASTEET OTETAAN HAASTEINA VASTAAN JA SYKSY EI TUNNU MISSÄÄN. TERVETULOA PIMEÄ VUODENAIKA.UUTTA KESÄÄ KOHTI.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  VIENO HAJU

  22. 9. 2011 22.07

 197. Usein itselläni on

  Usein itselläni on valitettavasti tapana lannistua vaikeissa tilanteissa huonoista kokemuksista juontavan huonon itsetunnon takia… Mutta jospa oppisin suhtautumaan hiljalleen hiemana aikaisempaa rennommin muistaen, ettei mihinkään asiaan ole yhtä oikeaa kaavaa: oikein ja järkevää on myös edetä yleisiä ihanteita rauhallisemmin, jos voimavarat ovat rajalliset.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hlj

  22. 9. 2011 22.43

 198. Usein pelkään pahinta,

  Usein pelkään pahinta, pidän syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mappe

  22. 9. 2011 22.45

 199. suhtaudun tyynesti vaikeuksiin.

  suhtaudun tyynesti vaikeuksiin. En pidä syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eki

  22. 9. 2011 22.46

 200. En pidä vaikeuksista

  En pidä vaikeuksista enkä syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Pate

  22. 9. 2011 22.50

 201. Suurentelen vaikeuksia. Syksy

  Suurentelen vaikeuksia. Syksy masentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merenkävijä

  22. 9. 2011 22.53

 202. Muutosta ei saisi

  Muutosta ei saisi pelätä. Syksy tuo erään suuren haasteen, jota päin pitäisi vain uskaltaa mennä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hemil

  22. 9. 2011 22.59

 203. syksy on kaunista.

  syksy on kaunista.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aksu

  22. 9. 2011 23.23

 204. Pärjään.

  Pärjään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  KK

  22. 9. 2011 23.37

 205. Asioilla on tapana

  Asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Rakastan syksyn pimeneviä iltoja varsinkin, kun tähdet alkavat jälleen näkyä tummenevalla taivaalla. On aika kaivaa taas villapaidat käyttöön. :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elkka

  22. 9. 2011 23.56

 206. rennosti huumorilla

  rennosti huumorilla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jyrki

  23. 9. 2011 4.08

 207. Elämän haasteet pelottavat.

  Elämän haasteet pelottavat. Syksyn pimeys tuntuu masennuttavalta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  helianthus64

  23. 9. 2011 5.24

 208. huumorilla

  huumorilla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mira roininen

  23. 9. 2011 6.13

 209. tekemistä riittää syksyllä,

  tekemistä riittää syksyllä, joten sateetkin kestää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lissukka

  23. 9. 2011 6.24

 210. Positiivisesti, harrastuksia riittää!!

  Positiivisesti, harrastuksia riittää!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MiKi

  23. 9. 2011 7.18

 211. Pidän syksystä!!

  Pidän syksystä!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JUHIS

  23. 9. 2011 7.23

 212. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Viiru

  23. 9. 2011 7.40

 213. syksy on kaunis

  syksy on kaunis

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anna

  23. 9. 2011 8.15

 214. Haasteita tulee, yritettävä

  Haasteita tulee, yritettävä rämpiä niiden yli. Syksy on kaunista aikaa, yleensä myös matka-aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jaahans

  23. 9. 2011 8.34

 215. Elämän haasteet vaikuttavat

  Elämän haasteet vaikuttavat minuun hyvin voimakkaasti ja pahimmillaan lamaannuttavasti. Minulla on paljon opittavaa ja työtä tehtävän asian suhteen. Syksy ei kuiteenkaan omalla kohdallani vaikuta mielialaan, tai jos vaikuttaa niin ennenminkin positiivisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Eeva

  23. 9. 2011 9.22

 216. Elämässä riittää haasteita,

  Elämässä riittää haasteita, ja niistä selviää.
  Syksy on ihanaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  e

  23. 9. 2011 9.38

 217. olen aina vaatinut

  olen aina vaatinut itseltäni kohtuuttomia. omaan perfektionistin luonteenpiirteitä…valitettavasti. nyt hankalin vaihe on meneillään koska olen sairastunut raskauden jälkeiseen masennukseen ja kahden lapsen äitinä olen todella väsynyt, enkä kykene suoriutumaan vaatimuksistani.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heidi

  23. 9. 2011 10.18

 218. Omasta mielestä suhtaudun

  Omasta mielestä suhtaudun haasteisiin suht rennosti suurimmaksi osaksi, mutta tietyissä asioissa olen jopa liian perfektionisti. Syksyn tuloon suhtaudun vähän sekavasti, toisaalta on ihanaa kun illat pimenevät, voi poltella kynttilöitä ja nauttia ruskan väreistä, mutta toisaalta inhoan kylmeneviä ilmoja sekä vesi- ja räntäsateita yli kaiken.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suvi

  23. 9. 2011 11.00

 219. Perhe tahtoo mennä

  Perhe tahtoo mennä edelle, sitten vasta itse.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ulli

  23. 9. 2011 12.07

 220. En pidä syksystä.

  En pidä syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  23. 9. 2011 12.28

 221. hyvä kirja varmaan

  hyvä kirja varmaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  inkku

  23. 9. 2011 13.37

 222. Yritän parhaani mukaan

  Yritän parhaani mukaan luovia, joskus se riittää, joskus ei.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  K. H. J

  23. 9. 2011 14.26

 223. Kirja auttaa.

  Kirja auttaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maanantai

  23. 9. 2011 14.33

 224. Uskomalla lujasti että

  Uskomalla lujasti että kaikki järjestyy.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  fia

  23. 9. 2011 14.43

 225. Syksy tuo aina

  Syksy tuo aina uusia haasteita.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ghila

  23. 9. 2011 15.25

 226. Syksyn sateet ja

  Syksyn sateet ja ukkoset piristää mieltä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kluta

  23. 9. 2011 16.34

 227. en

  en

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jpio

  23. 9. 2011 17.26

 228. elämän haasteisiin en

  elämän haasteisiin en osaa kyllä suhtautua yhtään hyvin. masennus ja ahdistun todella helposti. mutta syksyn tulo ei tunnu miltään. mukava sade öisin ja pimeempää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimuyama

  23. 9. 2011 17.47

 229. enimmän aikaa olen

  enimmän aikaa olen raivoissani,kun ei tää elämä ole reilua ja eikä ole korrektia edes valittaa,kun on aikuinen ja maailmassa on huonompiosaisia
  Syksyllä voi vetäytyä teen ja telkkarin ääreen,kaikki kortit on jo jaettu ja meikäläisen kädes on pelkkiä mustia pekkoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ulpu

  23. 9. 2011 18.31

 230. menen peiton alle

  menen peiton alle

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pete

  23. 9. 2011 20.50

 231. Pitää viettää joskus

  Pitää viettää joskus aina sellainen”minä en ole mitään” ilta/tunti/jokin aika. Jolloin saa olla vapaasti minä en oo mittää. Sen jälkeen on aina parempi ja pirteämpi olo. Taas jaksaa jatkaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jouko

  23. 9. 2011 20.56

 232. Joskus ehkä.

  Joskus ehkä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  shil

  23. 9. 2011 21.04

 233. Syksyllä kaikki on

  Syksyllä kaikki on toisin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  23. 9. 2011 21.32

 234. Pidän syksystä joten

  Pidän syksystä joten se ei aiheuta masennusta, vaan tämä kurja elämä aiheuttaa surua ja murheita. Mutta en anna sen lannistaa itseäni. Mutta mitään poppakonsteja ei mulla ole.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mimosa

  23. 9. 2011 21.57

 235. Aluksi otan haasteet

  Aluksi otan haasteet raskaasti, mutta lopulta on vain pakko miettiä ratkaisuja. Syksyn tulo masentaa ja väsyttää, mutta siitäkin on tähän mennessä selvinnyt.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Milla

  23. 9. 2011 22.43

 236. Elämän haasteet ovat

  Elämän haasteet ovat positiivinenkin asia, koska ilman niitä voi junnata paikoillaan. Ne ovat silti minulle vaikeita, koska en tiedä mitä seuraa. Syksy sen sijaan on ihanaa aikaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maimai

  23. 9. 2011 23.41

 237. Kaikella on tarkoituksensa.

  Kaikella on tarkoituksensa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Henni

  24. 9. 2011 0.35

 238. Syksy on täysin

  Syksy on täysin turha ja masentava vuodenaika. Tarvitsen aurinkoa voidakseni hyvin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  susa

  24. 9. 2011 8.25

 239. haasteet on vain

  haasteet on vain otettava vastaan ja niiden jälkeen on aina piirun verran vahvempi. Syksyä en niinkään rakasta, mutta eihän tässä ole kuin 8 kk kevääseen :-)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sarde

  24. 9. 2011 8.46

 240. joskus vaadin.

  joskus vaadin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  apriqoosi

  24. 9. 2011 10.57

 241. Asiat yleensä menee

  Asiat yleensä menee parhaiten omalla painollaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Susse

  24. 9. 2011 11.04

 242. Kaikella on omatarkoituksensa,

  Kaikella on omatarkoituksensa, ja minusta syksy on hieno vuodenaika,vaikka on pimeää ja sataa,kynttilöitä on kiva poltella ja mietiskellä sateen ropinassa asioitaan. Usein omat asiat eivät olekkaan lopulta niin suuria ja vaikeita kun alkuun ajattelee.Monella muulla voi mennä paljon huonommin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Paku

  24. 9. 2011 12.06

 243. Vakavan sairauden puhjettua

  Vakavan sairauden puhjettua olen saanut jostain voimaa selvitä siitä ja siihen liittyvistä hoidoista. Ihminen on vahvempi kuin uskookaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mehi

  24. 9. 2011 13.42

 244. Lyhyesti ja ytimekkäästi:

  Lyhyesti ja ytimekkäästi: Kyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pietu80

  24. 9. 2011 15.18

 245. Ei kaikia jakaikkea

  Ei kaikia jakaikkea kannata ottaa vkavasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  eva

  24. 9. 2011 17.44

 246. Pidän syksystä ja

  Pidän syksystä ja suhtaudun tuleviin haasteisiin mielenkiinnolla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  johanna

  24. 9. 2011 17.48

 247. Tämä syksy on

  Tämä syksy on jännittävien muutosten aikaa, työpaikan vaihdos ja ensimmäisen lapsen odotus!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Elina

  24. 9. 2011 18.19

 248. Vaadin itseltäni liikaa.

  Vaadin itseltäni liikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  stiinuska

  24. 9. 2011 18.25

 249. ikä tuo onneksi

  ikä tuo onneksi armollisuutta itseä kohtaan :)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  smak

  24. 9. 2011 18.33

 250. Ahdistaa.

  Ahdistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pirre

  24. 9. 2011 18.47

 251. Syksy masentaa aina

  Syksy masentaa aina vähän, tälläistä kevään/kesän lasta. Onneksi syksyynkin on ”iän myötä” oppinut suhtautumaan osana kiertokulkua täällä Suomessa. Yritän oppia ottamaan elämän rennommin ja siinä vähän jo onnistunutkin. Vastoinkäymisiä on vaan ollut niin paljon, että musta pilvi yrittää aina pimentää auringon, mutta sisulla eteenpäin olen puskenut. Nyt olen harkinnut myös vapaaehtoistyöhön ryhtymistä, kunhan vaan palkkatöitä olisi niin paljoa niin onnistuisi paremmin :/

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Szz

  24. 9. 2011 18.54

 252. jokaisessa päivässä on

  jokaisessa päivässä on kätkettynä jotain hyvää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anna-Maija

  24. 9. 2011 20.24

 253. Normaalisti rakastan syksyä.

  Normaalisti rakastan syksyä. Ihanaa kun tuuli tuivertaa ja sade piiskaa ikkunoita. Kunnon vaatetus ja ulos tanssimaan sateeseen. Tämä syksy on ollut ihan toista. Työttömyys ja pitkä sairastaminen on vienyt voimat ja väsyttää koko ajan. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja mennä ulos sateeseen. Jos murheet katoaisi viemäriin sateen mukana.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vaitsa

  24. 9. 2011 21.41

 254. syksy on raskasta

  syksy on raskasta aikaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  m

  24. 9. 2011 23.49

 255. Rennosti vaan. Syksy

  Rennosti vaan. Syksy on sadonkorjuun aikaa- esim. perunat ja marjat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  brynolf1

  24. 9. 2011 23.51

 256. haasteet on luotu

  haasteet on luotu voitettavaksi ja syksy on mukava vuodenaika

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riti

  25. 9. 2011 7.33

 257. Pimeys voi luoda

  Pimeys voi luoda myös turvaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vim

  25. 9. 2011 10.41

 258. Syksyn tulo aina

  Syksyn tulo aina masentaa kun tietää, että pian seuraa kylmä talvi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Katja

  25. 9. 2011 10.47

 259. Syksyllä ylös, ulos

  Syksyllä ylös, ulos ja metsään keräämään marjoja, sieniä ja nauttimaan syksyn upeista väreistä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kertte

  25. 9. 2011 11.13

 260. Syksy on parasta

  Syksy on parasta ulkoiluaikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tre

  25. 9. 2011 13.47

 261. Odotan haasteita ja

  Odotan haasteita ja syksyä innolla

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  EL

  25. 9. 2011 16.04

 262. Kaikesta ja kaikista

  Kaikesta ja kaikista löytyy jotain, mistä ammentaa voimaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miimu

  25. 9. 2011 16.41

 263. Syksy on ok,

  Syksy on ok, mutta haasteet stressaavat

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miia

  25. 9. 2011 17.09

 264. Voin vain vastata

  Voin vain vastata kaikkeen että KYLLÄ NÄIN SE AINA MINULLA KÄY.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HANSU

  25. 9. 2011 17.57

 265. Välillä kyllä ja

  Välillä kyllä ja joskus ei.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MARKLAKE

  25. 9. 2011 17.58

 266. Sepä juuri on

  Sepä juuri on elämäni suurin ongelma en osaa sanoa ei.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MARIN

  25. 9. 2011 18.00

 267. Minä vastaan myös

  Minä vastaan myös että enimmäkseen kyllä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JONI

  25. 9. 2011 18.00

 268. Minä en oikein

  Minä en oikein ole pystynyt koskaan pitämään puoliani että kyllä on vastaus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  HETA

  25. 9. 2011 18.02

 269. Yritän opetella mutta

  Yritän opetella mutta vaikeaa on.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  MIMMI

  25. 9. 2011 18.02

 270. Ei oikein aina

  Ei oikein aina onnistu minultakaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  PIKKUMUMMU

  25. 9. 2011 18.03

 271. Joo elämä on...

  Joo elämä on… vielä toivon että joskus oppisin..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  SATU

  25. 9. 2011 18.19

 272. optimistisesti

  optimistisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jape

  25. 9. 2011 19.26

 273. Odotan haasteita

  Odotan haasteita

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nanna

  25. 9. 2011 19.28

 274. Syksyn tulo aina

  Syksyn tulo aina masentaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  julius

  25. 9. 2011 19.28

 275. Riippuu aivan haasteesta.

  Riippuu aivan haasteesta. Joskus lannistaa jo etukäteen, joskus painetaan menemään vaikka läpi harmaan kiven.
  Nykyään osaan nauttia myös syksystä, viileät kirpakat ilman tuntuvat mukavilta. Vain lisääntyvä pimeys ahdistaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  r

  25. 9. 2011 19.38

 276. Kun muutin viime

  Kun muutin viime keväänä Ranskaan edessä oli paljon uusia haasteita: vieras kieli, uusi työpaikka, asunnonhaku, parisuhde, toinen kulttuuri… toisinaan tunsin väsyväni, mutta tieto siitä, että saatoin viimein toteuttaa unelmiani auttoi jaksamaan! Odotan syksyä innolla, raikkaita kuulaita päiviä Pariisissa – kaikki on vielä mahdollista. ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nana

  25. 9. 2011 21.22

 277. Asioilla on aina

  Asioilla on aina tapana jollain lailla järjestyä,turhaan ei kannata huolta kantaa.Syksy on ihanaa aikaa!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Marre

  25. 9. 2011 23.06

 278. Elämä kyllä kannattelee!

  Elämä kyllä kannattelee!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emu

  25. 9. 2011 23.59

 279. Minusta elämä on

  Minusta elämä on liian monimutkaista. Pienikin haaste tai kivenmurunen sydämellä tuntuu ylivoimaiselta.

  Pidän syksystä suuresti, mutta murehdin jatkuvasti talvea, jolloin arki muuttuu vaativammaksi mm. ihan jo paikasta toiseen kulkemisen vuoksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aino

  26. 9. 2011 10.14

 280. syksyn ja talven

  syksyn ja talven tulo vähän masentaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  laura

  26. 9. 2011 10.20

 281. syksy on masentavaa

  syksy on masentavaa aikaa, haasteet tuntuvat vaikeammilta mutta selvittävä on

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellusca

  26. 9. 2011 10.44

 282. Pidän syksystä kovasti:

  Pidän syksystä kovasti: villasukista, pimeistä illoista, kynttilöistä ja jopa sateesta. Raikkaat, pakkasta enteilevät aamut ovat parhaita.

  Tänä vuonna syksy tuntuu kuitenkin vähän ahdistavalta vaikka lomalta olen juuri palannutkin. Takana on rankka kevät ja kesä ja taas pitäisi jaksaa. Suhtaudun haasteisiin yleensä rauhallisesti, pienet kommellukset ja haasteet kuuluvat elämään ja vaikka hetkittäin tuntuukin ettei jaksa, sitä jaksaa kuitenkin. Kun ongelmat ja haasteet kasautuvat, tuntuu tilanne joskus, kuten nyt, ylivoimaiselta ja ahdistavalta eikä tiedä miten selvityy mutta se on vain katsottava hetkikerrallaan ja toivottava että pian taas helpottaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sanna

  26. 9. 2011 11.00

 283. Syksyn tulo yleensä

  Syksyn tulo yleensä ahdistaa: työt tai koulut alkavat ja huomaa, ettei kesällä ehtinyt tehdäkään niin paljon asioita, kuin oli tarkoitus. Lisäksi säät ja valon vähyys vaikuttavat mielialaan huimasti. Onneksi kuitenkin alan pian odottamaan joulua ja alan nauttimaan hämärästä ja tunnelmallisesta kynttilänvalosta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Suvi K

  26. 9. 2011 11.48

 284. Kaikki on kontrollissa

  Kaikki on kontrollissa ja harmonia on täydellinen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Temmis

  26. 9. 2011 12.53

 285. Suhtaudun elämän haasteisiin

  Suhtaudun elämän haasteisiin suurella mielenkiinnolla. Nuoresta iästäni huolimatta olen oppinut että haasteet kasvattavat, uusi haaste on aina uusi kasvun mahdollisuus. Elämä kouluttaa meitä jatkuvasti, meidän on vain huomattava kehityksen välttämättömyys ja se, ettei mikään pysy koskaan muuttumattomana. Syksyn tulo on minulle aikaa, jolloin suuntaan ajatuksiani enemmän itseeni ja oman elämäni puntarointiin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hanna

  26. 9. 2011 13.42

 286. syksy on ihanaa

  syksy on ihanaa aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heli

  26. 9. 2011 17.23

 287. Ihan vaan että

  Ihan vaan että ”bring it on”.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  heaben

  26. 9. 2011 18.02

 288. Haasteita ja tavoitteita

  Haasteita ja tavoitteita täytyy aina olla, syksy on hyvä aika uusien juttujen aloittamiseksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sa

  26. 9. 2011 18.09

 289. Ahdistun.

  Ahdistun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJ

  26. 9. 2011 18.11

 290. Ongelmat muuttuvat pienemmiksi

  Ongelmat muuttuvat pienemmiksi ajan kuluessa.
  Syksy saa minä en.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  RMR

  26. 9. 2011 18.19

 291. Syksy kaunista ja

  Syksy kaunista ja värikästä ja kynttilät tuo tunnelmaa sysksyn iltoihin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru

  26. 9. 2011 19.20

 292. Syksy on ihan

  Syksy on ihan ok, pimeys vain tekee hieman tiukkaa. Haasteet on kivoja!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sumi

  26. 9. 2011 20.39

 293. en

  en

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  iidee

  26. 9. 2011 20.44

 294. Syksyn tulo tuntuu

  Syksyn tulo tuntuu ihanalta, sillä se on mielestäni paras vuodenaika. Rakastan kirpsakoita syysaamuja, kun aurinko paistaa ja ulkona tuoksuu raikkaalta.
  Kirja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! En olekaan aikaisemmin kuullut skeematerapiasta, mutta nyt täytyy kyllä aiheeseen perehtyä! Itse tunnistan itsessäni sen, että olen liian kauan elänyt menneessä, ja että minulla on taipumus uhrautua ja olla liian kiltti. Valitettavasti myös tietynlainen suorittaminen on periytynyt ”sukuvikana.” Terapian kautta olen näitä asioita yrittänyt käsitellä, mutta tuntuu että sielläkin kaipaisin jotakin enemmän, ehkäpä juuri niitä uusia toimintamalleja millä päästä eroon itseä vahingoittavista uskomuksista ja tavoista..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Norma Jean

  26. 9. 2011 20.53

 295. Tykkään syksystä tosi

  Tykkään syksystä tosi paljon, ihanan tunnelmallista aikaa!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Janelle

  26. 9. 2011 21.03

 296. Rakastan syksyä. Ongelmista

  Rakastan syksyä. Ongelmista ei pääse eroon, mutta niitä voi tehdä pienemmiksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nina

  26. 9. 2011 21.07

 297. Kaikella on tarkoituksensa.

  Kaikella on tarkoituksensa. Turha murehtia liikaa, asiat lutviutuvat omalle paikalleen ajallaan. Ja RAKASTAN syksyä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pampula69

  27. 9. 2011 9.11

 298. Välillä tuntuu että

  Välillä tuntuu että kaikkia omia ongelmia ei edes luo itse. Periaatteessa omasta mielestä kaikki on hyvin, mutta sitten joku, hyvin läheinenkin ihminen, ajaa ajattelemaan että asiat on huonosti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hipsu

  27. 9. 2011 14.34

 299. mukavasti

  mukavasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  poju

  27. 9. 2011 16.49

 300. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa rentoutua ja rauhoittua kiireisen kesän jälkeen. Syksy on usein myös uuden alku – uusia harrastuksia ym.

  Elämän haasteiden edesssä olen usein turhan ahdistunut ja toivoton, olisi hyvä päästä tästä eroon.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emm

  27. 9. 2011 16.58

 301. Haasteet usein ahdistavat.

  Haasteet usein ahdistavat. Syksykin masentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  dugu

  27. 9. 2011 17.31

 302. En stressaa kovin

  En stressaa kovin paljoa muutenkaan ja pyrin ottamaan asiat sellaisina kuin ne tulevat, niin hyvässä kuin pahassakin. Oma elämä on kuitenkin niin mallillaan verrattuna moneen muuhun.

  Syksy on ihanaa rentoutumisen aikaa, kuinka kiva onkaan poltella kynttilöitä ja lukea hyvää kirjaa/lehteä sateen ripsiessä ikkunaan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  aipppa

  27. 9. 2011 22.43

 303. Ongelmateinin kanssa on

  Ongelmateinin kanssa on ihan sama, mikä vuodenaika on menossa. Elämä in yhtä taistelua.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  28. 9. 2011 14.10

 304. Elämän haastesiin suhtaudun

  Elämän haastesiin suhtaudun mahdollisimman rauhallisesti. Yritän vastata niihin, mutta jos en pysty, niin se ei maailmoja kaada. Loka-marraskuu ovat vuoden surkeimmat kuukaudet.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JL

  28. 9. 2011 20.24

 305. Elämä on haaste.

  Elämä on haaste. Syksy on ihanaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Noora

  28. 9. 2011 20.29

 306. Elämän haasteisiin suhtaudun

  Elämän haasteisiin suhtaudun jännityksellä. Syksyn värit on kivoja, mutta pimeys ja loska ei.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Emppu

  29. 9. 2011 0.50

 307. Tasainen elämä on

  Tasainen elämä on mukavaa. Syksyllä on enemmän aikaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JJL

  29. 9. 2011 0.51

 308. Otan vastaan mitä

  Otan vastaan mitä tulee. Raikkaus on mukavaa, mutta pimeys ja märkyys synkkää

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Maija

  29. 9. 2011 0.53

 309. ikävältähän se tuntuu

  ikävältähän se tuntuu

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piip

  29. 9. 2011 4.49

 310. Minkäs sille voi.

  Minkäs sille voi. Haasteita tulee ja haasteita menee. Osa on vaikeita käsitellä, mutta hengissä on selvitty tähän asti. Syksy on muuten kivaa aikaa, siihen asti kunnes räntäsateet alkaa. Olen iloisempi syksyllä kuin keväällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Bemy

  29. 9. 2011 8.04

 311. minä olen yleensä

  minä olen yleensä itse se jonka tarpeet tulee viimeisenä, pitäisi oppia myös arvostamaan itseä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hanna

  29. 9. 2011 8.11

 312. en vaadi

  en vaadi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  pex

  29. 9. 2011 12.20

 313. en kai =)

  en kai =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maisa

  29. 9. 2011 12.23

 314. en pahemin..

  en pahemin..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  handoo

  29. 9. 2011 12.23

 315. monesti

  monesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  paulus

  29. 9. 2011 12.26

 316. paljon kaikkea

  paljon kaikkea

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minttu

  29. 9. 2011 12.28

 317. en pahemmin

  en pahemmin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  nipsu

  29. 9. 2011 12.29

 318. päivittäin

  päivittäin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  susi

  29. 9. 2011 12.29

 319. en..

  en..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mememm

  29. 9. 2011 12.31

 320. minulle syksy on

  minulle syksy on sellaista kotoiluaikaa. Tulee luettua tehtyä käsitöitä ja sisusteltua enemmän. Toisaalta iltahämärissä pohdiskelee elämää tarkemmin kuin muina vuoden aikoina. Toki jos on hankalia hetkiä elämässä voi olo pimeässä syysillassa tuntua tukalalta, mutta tuntuisi varmasti kesäillassakin. syksy on varsin mieluinen vuoden aika kaikkine sadonkorjuun herkkuineen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  hh

  29. 9. 2011 12.38

 321. Avoimin mielin ja

  Avoimin mielin ja optimistisesti useimmiten, mutta välillä myös hieman epävarmemmin ja jopa pelokkaasti. Syksy on miellyttävää aikaa, ulkoilu raikkaassa ilmassa piristää mieltä ja kehoa, ja teekupponen lämmittää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Iitu

  29. 9. 2011 13.21

 322. Liian paljon tulee

  Liian paljon tulee vatvottua asioita,nyt olen kyllä oppinut ottamaan aikaa itselleni.Loppusyksy on masentavaa aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tara

  29. 9. 2011 15.04

 323. Kyllä sateinen syksy

  Kyllä sateinen syksy vaikeuttaa positiivista asennoitumista, mutta yritetään….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tarppa

  29. 9. 2011 18.37

 324. "Ja vuodet ne

  ”Ja vuodet ne käy yhä vaikeammiks
  ja haaveet ne käy yhä haikeammiks…”
  Eino Leino

  Kesän lapsena minulle syksy on sitä kuoleman aikaa ja voisi jopa sanoa ,että elän vain kesästä kesään.
  Pyrin elämään päivän kerrallaan, mutta monesti huomaan ajattelevani,että sitten kun…
  Niitä elämän haasteita on kyllä ollut ihan kiitettävästi ja sinnikkästi on täytynyt taistella,mutta tässä nyt kuitenkin istun
  voittajana,jos niin voidaan sanoa.
  Ehkäpä se elämä antaa meille jokaiselle
  juuri sen ,minkä jaksamme kantaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  inkivääri

  29. 9. 2011 19.00

 325. Syksy saa minut

  Syksy saa minut uupuneeksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  moni

  29. 9. 2011 20.14

 326. Haasteet otetaan vastaan

  Haasteet otetaan vastaan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  masa

  29. 9. 2011 20.49

 327. elämässä ei voi

  elämässä ei voi välttyä haasteilta, ne on vain otettava vastaan ja yritettävä selviytyä niistä parhaansa mukaan. yleensä ne ovat yksi kokemus lisää elämän kouluun.
  syksy tuo energiaa, sillon olen suunnitelmia täynnä. ruskan värikkyys vastapainona syksyn pimeydelle. syksy on paras vuodenaika eikä syysateet ja myrskytkään haittaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nimetön

  29. 9. 2011 21.31

 328. elämässä ei voi

  elämässä ei voi välttyä haasteilta, ne on vain otettava vastaan ja yritettävä selviytyä niistä parhaansa mukaan. yleensä ne ovat yksi kokemus lisää elämän kouluun.
  syksy tuo energiaa, sillon olen suunnitelmia täynnä. ruskan värikkyys vastapainona syksyn pimeydelle. syksy on paras vuodenaika eikä syysateet ja myrskytkään haittaa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  maaruska

  29. 9. 2011 21.31

 329. ei syksy sen

  ei syksy sen kummemmin tuo ylimäärästä. mutta yleisesti stressaa usein. nyt varsinki huoli poikaystävästä joka stressaa ja stressaa näin minuaki

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiilika

  29. 9. 2011 21.39

 330. tämä elämän muutos

  tämä elämän muutos on tuonut stressiä. muutin yhteen seurustelussa. tulee vanhat huonot ajat mieleen entisen kanssa. stressaa pahasti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kake

  29. 9. 2011 21.40

 331. Ei stressiä

  Ei stressiä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  29. 9. 2011 22.21

 332. Syksy on vuoden

  Syksy on vuoden ihaninta aikaa. Keväällä masennun helpommin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  henna

  30. 9. 2011 11.29

 333. en anna elämän

  en anna elämän masentaa. syksy on yksi vuodenajoista, ei muuta.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ripe

  30. 9. 2011 15.26

 334. Suhtaudun elämän haasteisiin

  Suhtaudun elämän haasteisiin yleensä liian laiskasti, mutta syksy stimuloi ja aktivoi ihmeesti! :D Jee syksy!!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hilma

  30. 9. 2011 19.20

 335. En ota haasteita

  En ota haasteita hyvin, ne tuntuvat usein ylitsepääsemättömiltä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Superriksu

  30. 9. 2011 21.12

 336. syksy on ihana

  syksy on ihana ei mitään lukkoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mai

  1. 10. 2011 11.54

 337. Tähänastinen elämäni on

  Tähänastinen elämäni on ollut täynnä haasteita, pienet asiat eivät enää hetkauta. Syksy on antoisaa aikaa itselle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva1

  1. 10. 2011 13.35

 338. Syksyn tulo harmittaa

  Syksyn tulo harmittaa koska olen kesäihmisiä enkä pidä pimenevistä illoista

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hene

  1. 10. 2011 16.28

 339. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa. Elämään on suhtauduttava siten, että eletään sen mukaan, mitä tulee vastaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mer

  1. 10. 2011 19.31

 340. Yritän mennä päivän

  Yritän mennä päivän kerrallaan ja elää terveellisesti elämästä nauttien.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sepi 2

  2. 10. 2011 6.48

 341. Olen 'paininut' asian

  Olen ’paininut’ asian kanssa (henkisten lukkojen avaaminen), joten hassua, että asia tuotiin näin taas eteeni. Kiinnostava kirja tosiaan varmasti. Pyrin elämään joka päivä täysiä ja kehittämään itseäni, mutta tietyt ’lukot’ (tavat?) estävät minua osittain..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  riikkanen

  2. 10. 2011 7.27

 342. Kyllä on vähän

  Kyllä on vähän stressiä, mutta eiköhän se tästä!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nemppiss

  2. 10. 2011 14.12

 343. Kyllä stressaa.

  Kyllä stressaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  2. 10. 2011 14.21

 344. syksy on kyllä

  syksy on kyllä masentavaa aikaa, mutta kyllä siitä aina selvitään :-)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  piude

  2. 10. 2011 20.12

 345. En pidä yhtään

  En pidä yhtään syksyn pimeydestä enkä lähestyvästä talvesta..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  CMYK

  3. 10. 2011 0.51

 346. Elämässäni on tullut

  Elämässäni on tullut paljon haasteita eteen. Olen tottunut selviytymään haasteista, vaikka välillä pitäisi hakata päätä seinään. Syksy tuo mukanaan paljon haasteita, sillä syksy on täynnä opiskelua ja tenttaamista. Olen itse luonnostaan laiska, joten töihin tarttuminen on minulta hidasta. Rakastan eniten viikonloppuja ja lomia jolloin saa ottaa rennosti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Annika Jokinen

  3. 10. 2011 14.27

 347. Syksy on ihanaa

  Syksy on ihanaa aikaa. Ruskan värejä, sienikoreja.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nyyrikki

  3. 10. 2011 19.56

 348. Juuri mietin, että

  Juuri mietin, että pitäisi kirjastosta käydä lainaamassa jokin tämän tyylinen opus.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Shimni

  3. 10. 2011 20.52

 349. Eiköhän niitä lukkoja

  Eiköhän niitä lukkoja tule itse kullekin vastaan jossain vaiheessa. Isompia tai pienempiä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  moppe

  4. 10. 2011 0.14

 350. osallistun kilpailuun.

  osallistun kilpailuun.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  jossu82

  4. 10. 2011 22.25

 351. Varmaan, mutta eipä

  Varmaan, mutta eipä niitä lukkoja kirjoilla avata.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  M

  5. 10. 2011 10.58

 352. lannistun helposti ja

  lannistun helposti ja luovutan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  sannnni

  5. 10. 2011 14.37

 353. Pitäisi muistaa säästää

  Pitäisi muistaa säästää itseäänkin joskus eikä aina luvata, kun toinen pyytää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  LeilaK

  5. 10. 2011 17.14

 354. Suhtaudun elämän haasteisiin

  Suhtaudun elämän haasteisiin sisukkaasti ja toiveikkaana.
  Jos edessä on ylitsepääsemätön haaste luovutan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  unttis

  6. 10. 2011 0.45

 355. Kaikki vuodenajat ovat

  Kaikki vuodenajat ovat hyviä. Jos tulee haasteita panen ensin kädet ristiin ja toivon parasta. sen jälkeen käärin hihat ja teen sen mitä asia vaatii. Tärkeiden asioiden suhteen olen valmis panemaan itseni kunnolla likoon, enkä pelkää muutoksia.
  Välillä pitää muistaa ottaa rennommin.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mellu

  6. 10. 2011 17.01

 356. elämäni on ihan

  elämäni on ihan reilassa joka suhteessa

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  lea

  6. 10. 2011 19.20

 357. Kyllä se tuo

  Kyllä se tuo kirja olisi kiinnostava

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lyydia

  6. 10. 2011 19.56

 358. Otan haasteet vastaan

  Otan haasteet vastaan avoimin mielin. Syksyn tulo on aina kuuman ja kirkkaan kesän jälkeen miellyttävää, vaikka ei tarvitsisi kyllä sataa niin paljon niinkuin tänä syksynä on satanut…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miqee

  7. 10. 2011 20.06

 359. Syksy on kaunista

  Syksy on kaunista aikaa, illat pimenevät ja on mukava polttaa kynttilöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ellu

  8. 10. 2011 11.19

 360. Yritän parhaani mukaan

  Yritän parhaani mukaan saada aikaiseksi kaiken, mitä pitääkin ja pysyä aikataulussa. Se ei kuitenkaan aina onnistu, aivojeni ollessa vielä pienessä ”ruosteessa” kesän jäljiltä. En oikein tiedä miten syksyn tuloon pitäisi suhtautua. Toisaalta on virkistävää, kun on syksyn tullessa puuhaa ja velvollisuuksia, kunhan niitä ei ole liikaa. Elämän haasteisiin pystyy vastata, kun kaikki haasteet eivät osu kohdalle yhtä aikaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  enniih

  8. 10. 2011 11.52

 361. Haasteet stressaavat.En pidä

  Haasteet stressaavat.En pidä syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ok

  8. 10. 2011 13.37

 362. syksy on ihana

  syksy on ihana

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tsss

  8. 10. 2011 14.32

 363. Minulla on paljon

  Minulla on paljon tunnelukkoja, joten tämä kirja olisi varmasti hyödyksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ruska

  8. 10. 2011 16.58

 364. Osaan valita vaatimukseni

  Osaan valita vaatimukseni suorituskykyni mukaisesti

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  L

  8. 10. 2011 19.15

 365. Elämän haasteet ovat

  Elämän haasteet ovat elämän suola ja mahdollisuus aina parempaan. Syksy on ihanaa aikaa. Tänä syksynä on vain satanut vähän liikaa :/

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  suba

  8. 10. 2011 19.40

 366. Pidän haasteista, niistä

  Pidän haasteista, niistä selviydyttyäni koen onnistuneeni ja olen valmiimpi ottamaan uusia haasteita vastaan. Pidän syksystä, vaikka valon väheneminen saakin minut väsyneeksi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  minä

  9. 10. 2011 14.30

 367. Syksy on ihana.

  Syksy on ihana. Liian suuriin haasteisiin vastaan ahdistumalla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  shalala

  9. 10. 2011 17.20

 368. Syksy masentaa ja

  Syksy masentaa ja liikaa on haasteita omassa elämässäni niinkuin äitinikin

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jiggeri

  9. 10. 2011 22.19

 369. Syksy kiukuttaa, mutta

  Syksy kiukuttaa, mutta kyllä siitä selviää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Aija

  10. 10. 2011 7.21

 370. haasteisiin suhtaudun positiivisesti

  haasteisiin suhtaudun positiivisesti ja syksy masentaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  paperossi1

  10. 10. 2011 9.56

 371. Riippuu haasteista, välillä

  Riippuu haasteista, välillä otan ns. härkää sarvista ja välillä meinaan masentua. Jostain sitä voimaa kuitenkin aina on löytynyt. Sienimetsään pääsy syksyllä on niin ihanaa ja antaa voimia, mutta kun puista putoaa lehdet, meinaan masentua. Pimeys ahdistaa…

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lele60

  10. 10. 2011 9.58

 372. Syksy on todella

  Syksy on todella masentavaa aikaa ja tuntuu todella pitkältä..onneksi pian on joulu joka hieman piristää..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  xxxs

  10. 10. 2011 10.03

 373. Elämän haasteet ovat

  Elämän haasteet ovat välttämättömiä ja valinnat ovat vaikeita mutta pakkoja

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  vesanto

  10. 10. 2011 17.59

 374. Haasteisiin pyrin suhtautumaan

  Haasteisiin pyrin suhtautumaan positiivisesti ja syksy saa tulla jollottaa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  niisku

  10. 10. 2011 18.41

 375. Minä pyrin pitämään

  Minä pyrin pitämään itsestäni huolta, mutta kiireessä oma itse usein unohtuu ja jää taka-alalle. Syksy on omalla tavallaan mukava vuodenaika.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jonsetti

  10. 10. 2011 20.47

 376. :)))

  :)))

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  muikku

  11. 10. 2011 11.28

 377. Vanha viisaus "hanaa

  Vanha viisaus ”hanaa vaan” ;)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kati

  11. 10. 2011 13.02

 378. Syksy on vuoden

  Syksy on vuoden romanttisin, ja upein aika.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tiiah

  11. 10. 2011 21.21

 379. Tsemppaamalla kovasti.

  Tsemppaamalla kovasti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Kukkameri

  12. 10. 2011 7.43

 380. Syksy masentaa, pimeys

  Syksy masentaa, pimeys on pahinta. Valohoitoon:)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  takso

  12. 10. 2011 17.03

 381. Koitan ottaa asiat

  Koitan ottaa asiat rennosti ja antaa niiden mennä omalla painollaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  tj

  13. 10. 2011 11.25

 382. Suomalainen mies puree

  Suomalainen mies puree ahmmasta eikä itke.

  Olen sykkyrällä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Samuel

  13. 10. 2011 17.03

 383. kärsivällisesti,hammasta purren.

  kärsivällisesti,hammasta purren.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Miitu

  13. 10. 2011 18.50

 384. Rakastan syksyä! Se

  Rakastan syksyä! Se on uuden alun aikaa ja inspiraation lähde! Haasteet ovat sitä myös. Liian monta haastetta yhtäaikaa ei ole hyvä kuitenkaan sekään.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Sanna Heikkinen

  13. 10. 2011 20.43

 385. syksy on ihanaa

  syksy on ihanaa aikaa ja elämän haasteissa rukoilemalla saa apua

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Anne

  13. 10. 2011 21.12

 386. Syksyn pimeys ja

  Syksyn pimeys ja sateinen ilma masentaa, mutta onneksi ystävät ja luminen talvi tulossa.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Piipa

  13. 10. 2011 23.03

 387. mitä ??

  mitä ??

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  rick von vöndergyd

  14. 10. 2011 4.34

 388. luovutan

  luovutan

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Loppa

  14. 10. 2011 6.09

 389. Syksyn tulo on

  Syksyn tulo on ihanaa. :) Haasteet täytyy vain ottaa vastaan sellaisinaan, olen kieltämättä päässyt aika helpolla.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Nelilehti

  14. 10. 2011 7.31

 390. Realistisesti.

  Realistisesti.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  JREwing

  14. 10. 2011 9.11

 391. syksy on minulle

  syksy on minulle uudistumisen aikaa, samalla tavalla kuin tammikuu..

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  ona

  14. 10. 2011 9.20

 392. Syksy on vähintäänkin

  Syksy on vähintäänkin kaunis vuodenaika – jos ei sada vettä tai räntää.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  node

  14. 10. 2011 10.11

 393. Yritän ottaa haasteet

  Yritän ottaa haasteet vastaan sinnikkäällä periksiantamattomuudella ja löytää kaikesta jotain hyvää jos ei muuta niin sitten sen, että olipa ainakin hyvä opetus jos ei muuta. Syksy on suosikkivuodenaikani ja nautin siitä suuresti ulkoillen mahdollisimman paljon ja iltaisin polttelen tuoksukynttilöitä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Fiilgeida

  14. 10. 2011 10.41

 394. Haasteet pitää ottaa

  Haasteet pitää ottaa vastaa ja selviytyä niistä miten milloinkin…….

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tåpias

  14. 10. 2011 11.58

 395. Haasteet opettaa nöyräksi

  Haasteet opettaa nöyräksi

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kro

  14. 10. 2011 12.08

 396. syksy on ihana:))

  syksy on ihana:))

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mie123

  14. 10. 2011 14.32

 397. Vau

  Vau

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  mahoton

  14. 10. 2011 14.37

 398. Osallistun

  Osallistun

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Rissy

  14. 10. 2011 15.33

 399. Välillä ei saa

  Välillä ei saa unen päästä kiinni

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Vade

  14. 10. 2011 18.33

 400. Osallistun arvontaan !

  Osallistun arvontaan ! =)

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  anksukka

  14. 10. 2011 19.11

 401. Kannatan positiivista ajattelua.

  Kannatan positiivista ajattelua. Syksyn pimeys väsyttää, mutta tunnelmassa on myös hyviä puolia

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tipitii

  14. 10. 2011 19.21

 402. Olen erittäin epäitsekäs

  Olen erittäin epäitsekäs lasten suhteen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Helsi

  14. 10. 2011 19.31

 403. Haasteet kasvattamat luonnetta,

  Haasteet kasvattamat luonnetta, ja syksy on ihanaa aikaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kultahippu

  14. 10. 2011 20.02

 404. Teoriassa tunnistan tunnelukkoni,

  Teoriassa tunnistan tunnelukkoni, mutta toimin silti itselleni vahingollisella tavalla. Kun takana on todella väkivaltainen ja traumaattinen lapsuus, se ikävä kyllä heijastuu koko elämään. Pyristelen jatkuvasti irti tunnelukoista, mutta en tiedä, onnistuuko se koskaan.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Tarleena

  14. 10. 2011 22.37

 405. Joka syksy sama

  Joka syksy sama juttu: onnellisen valoisan kauden jälkeen täydellinen romahdus. Haasteet tuntuvat ylivoimaisilta ja mietin, onko elämä kaiken tämän yrittämisen arvoista. Juuri nyt tuntuu, että ei oikein.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Gaz

  14. 10. 2011 23.41

 406. En vaadi.

  En vaadi.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Lunatic

  14. 10. 2011 23.56

 407. Sairaudet ja huono

  Sairaudet ja huono olo pyrkivät koko ajan voitolle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  kikka

  15. 10. 2011 12.35

 408. No syksyhän on

  No syksyhän on aavistus tulevasta keväästä :D
  Haasteet ovat elämän suola.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Isoisä

  15. 10. 2011 14.09

 409. Haasteita pitää olla,

  Haasteita pitää olla, ne kasvattaa ja opettaa. Syksy parasta aikaa liikkua luonnossa, pidän syksystä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Matsu

  15. 10. 2011 15.42

 410. Vaihtelevasti joskus on

  Vaihtelevasti joskus on tunne ettei tätä enää kestä

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hiirulainen

  15. 10. 2011 20.25

 411. Vaihtelevasti, joskus päättäväisesti,

  Vaihtelevasti, joskus päättäväisesti, joskus jännittää ja ahdistaa. Syksyn tulo hieman harmittaa, oi jos ois kesä ainanen.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Ukko

  15. 10. 2011 20.41

 412. syksy on kiva

  syksy on kiva vuodenaika.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  miranna

  15. 10. 2011 21.22

 413. Minulla on huono

  Minulla on huono stressinsietokyky. Se yhdistettynä huonoihin stressinhallintakeinoihin on ikävä yhdistelmä, joten elämän haasteisiin on vaikea suhtautua positiivisesti.

  Syksy on ihanaa aikaa, pimenevät illat ja värikäs luonto. Talven ja kylmyyden tulo ahdistaa kyllä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Jenni

  15. 10. 2011 22.23

Kirjoita kommentti