Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 4. 2020 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Hyvinvointi

Kolottaako vai kivistääkö?

Erilaisia lihas- ja nivelkipuja on kaikilla. Erityisesti vanhemmilla ihmisillä ne saattavat hallita elämää. Aerobinen liikunta, venyttely ja tietysti fysikaalinen hoito ovat avuksi.

Erilaisille kiputuntemuksille on murresanastossa hauskoja ilmaisuja. Joskus voi olla vaikea kuvata tarkasti  miltä tuntuu.

Tuttavani oli lenkillä naapurinsa kanssa. Vaihtoivat kipukuulumisia. Naapuri valittelli, että lihaksissa ”juommuilee”. Tuttavani ihmetteli, mitä se tarkoittaa. Nainen täsmensi, että paikkoja ”niinku särröilee, kolottaapi, palperoittelee ja juilii ”.  Olihan tuossa noita tuntemuksia mistä valita :)

Olin yhteydessä Ruohonjuureen ja kyselin apuja omiin lihas/nivelkipuihini. Sain suositukseksi kokeilla Opti-MSM rikkijauhetta. Toivottavasti siitä olisi apuja! Aloitin kokeilun ja parin viikon päästä kirjoittelen tänne  auttoiko aine.

Liikettä niveliin!

Nyt erityisesti korona-eristyksessä liikkuminen jää oman viitseliäisyyden ja  luovuuden varaan. Lamppaan karanteenissa kerrostaloasunnossamme huoneiden väliä edes takaisin vähintään 2500 askelta päivässä. Eikö ole aika hyvä! Lisäksi portaan nousu kuudenteen kerrokseen sekä tarmon mukaan hieman venyttelyä illalla.

Nyt jos koskaan koronakaranteenissa kannattaa tehdä ne kotijumpat, mitkä on aina aikonut tehdä, mutta ajanpuutteen vuoksi ovat jääneet tekemättä!

 

Ruohonjuuri.fi :kertoo

Huippusuosittu Opti-MSM on maailman puhtainta MSM-jauhetta – ja noussut suureen suosioon Ruohonjuuren laatutietoisten asiakkaiden keskuudessa. MSM eli metyylisulfonyylimetaani on rikkiyhdiste, jota esiintyy kehossamme luontaisesti.

MSM-jauhe soveltuu erityisen hyvin ihon, kynsien ja hiusten kunnosta kiinnostuneille ja liikkuvuutta vaativien urheilulajien harrastajille (esim. jooga, kamppailulajit).

Pitkät perinteet omaava yhdysvaltalainen Bergstrom Nutrition-yritys valmistaa Opti-MSM:aa nelinkertaisen tislausmenetelmän avulla, jolloin jauheesta saadaan farmakologisen puhdasta 99.9% MSM-jauhetta. Opti-MSM tuotteet ovat ainoita, joilla on suoritettu kaksoissokkotutkimuksia ja joilla on takanaan vahva tieteellinen näyttö.

Suositeltava päiväannos:
1/2 – 2 tl (ylläpito), 1 – 3 rkl (terapeuttinen annostus). Annostus kannattaa jakaa useampaan osaan päivän aikana. Nauti esimerkiksi 1 tl aamulla ja 1 tl illalla.

Kuinka käyttää MSM-jauhetta: Sekoita sellaisenaan veteen tai mehuun. Parhaiten MSM toimii yhdessä C-vitamiinin kanssa, eli sekoita MSM-jauhetta veteen parhaassa tapauksessa esimerkiksi C-vitamiinipitoisten marjajauheiden tai tuoreen sitruunamehun kanssa. Aloita MSM-jauheen käyttö pienellä annostuksella (1/2 tl) ja nosta käyttömäärä vähitellen korkeammaksi (2 tl – 3 rkl).

Säilytys: Huoneenlämmössä, ilmatiiviissä pussissa tai purkissa.

Opti MSM on suuressa suosiossa ihon, hiusten, nivelten ja lihasten hyvinvointista kiinnostuneiden keskuudessa. Opti MSM:ää käyttävät myös lukuisat kuntoilijat ja urheilijat sekä venyyttä vaativien lajien (kuten joogan) harjoittajat.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti