Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 11. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ajankohtaista Hyvinvointi Luonto ja vapaa-aika

Plan juhlii YK:n 20-vuotiasta lapsen oikeuksien sopimusta

Plan Suomi juhlistaa YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuotta monilla tapahtumilla ympäri Suomen. Lapsen oikeuksien päivää vietetään perjantaina 20. marraskuuta.

Plan Suomen Lastenhallitus tapaa lapsen oikeuksien päivänä tasavallan presidentti Tarja Halosen Säätytalossa.

Lastenhallitus vie presidentille lasten ja nuorten viestin siitä, että lapsilla on oikeus osallistua ja vaikuttaa sekä tehdä yhteistyötä yli maiden ja kulttuurien rajojen. Lastenhallitus toivoo, että Suomen valtio ja Euroopan unioni auttaisivat nuorten järjestöyhteistyötä.

Lisäksi Lastenhallitus järjestää lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi valokuvanäyttelyn, jossa esittäytyy Muuta maata -valokuvakilpailun parhaimmisto.

Näyttelyn avajaisia vietetään lapsen oikeuksien päivänä 20.11. kello 17–18.30 Luova.fi-galleriassa (Albertinkatu 16, Helsinki). Näyttely on esillä 30.12. saakka. Näyttelyllä Lastenhallitus muistuttaa, että jokaisella lapsella on oikeus ilmaista mielipiteensä – muulloinkin kuin lapsen oikeuksien päivänä.

Plan Suomi on mukana myös monissa muissa lapsen oikeuksien päivän tapahtumissa ympäri Suomen

Helsingin Malmitalossa päivää juhlistetaan Nyt kuuntele mua -konserttisarjalla kello 9–12 ja 13 (Ala-Malmin tori 1, Helsinki). Lisäksi konsertit soivat Espoon Kannusillassa lauantaina 21.11. kello 15 (Kannusillankatu 4, Espoo) ja Tampereen Koskikeskuksessa sunnuntaina 22.11. kello 14.40 (Hatanpään valtatie 1, Tampere).

Oulussa lapsen oikeuksien päivää juhlitaan Oskari-kaalalla kello 18 kulttuuritalo Valveessa (Hallituskatu 7, Oulu). Juhla jatkuu lauantaina 21.11. Valveen kahvila Mintussa kello 12.

Kemin Sarjakuvakeskuksessa lapsen oikeuksia juhlistavat Nyt kuuntele mua -näyttely ja kynttilät, joita sytytetään lapsen oikeuksien sopimuksen kunniaksi perjantaina 20.11. kello 17.30 (Kauppakatu 15 B 30, Kemi). Kulttuurikeskuksessa järjestetään lapsen oikeuksien juhla lauantaina 21.11. kello 12–15 (Marina Takalon katu 3, Kemi).

Rovaniemellä lapsen oikeuksista muistuttaa hiv- ja aids-aiheinen Picture Change -valokuvanäyttely. Se on esillä perjantaina 20.11. kaupungintalossa (Hallituskatu 7, Rovaniemi).

Lapsen oikeuksien sopimus hyväksyttiin vuonna 1989, ja se on maailman laajimmin ratifioitu ihmisoikeussopimus. Sen mukaan lapsilla on oikeus muun muassa ilmaista itseään ja osallistua päätöksentekoon itseään koskevissa asioissa.

Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Planin työn ytimessä on vahva usko lapsiin.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti