Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 10. 2009 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Flicker.com/Jon's pics Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

Tunnettujen ihmisten haudat eri puolilla maailmaa

Monia matkailijoita kiinnostavat tunnettujen ihmisten viimeiset leposijat eri puolilla maailmaa. Monille hautausmaat ovat muutenkin rauhan tyyssijoja, joilla on miellyttävä käyskennellä.

Tulevan (31.10.) pyhäinpäivän kunniaksi Hotels.com listasi maailman kuuluisimpia hautausmaita. Vierailemalla kuuluisien ihmisten haudoilla voit palauttaa mieleesi heidän elämänsä saavutuksia ja osoittaa kunnioitusta näiden ihmisten muistolle. Hautausmaiden ainutlaatuinen tunnelma on upea kokemus ja monet hautausmaat ovat muotoutuneet matkailijoiden suosimiksi kohteiksi.

Kuva: Löytääksesi rauhallisen ja vehreän paikan sekä aistiaksesi vanhan viktoriaanisen Lontoon tunnelmaa, Hotels.com suosittelee vierailemaan Highgaten hautausmaan vanhalla puolella.

Pariisi, Ranska

Pére Lachaise

Tämä hautausmaa on kenties maailman kuuluisin. Se sijaitsee suurella puistoalueella Kaakkois-Pariisissa. Napoleon perusti hautausmaan vuonna 1804 ja sinne on haudattu monia kuuluisia kulttuurivaikuttajia, mukaan lukien Molière, Frédéric Chopin, Jean de la Fontaine, Edith Piaf, Oscar Wilde ja Jim Morrison, jonka hauta on koko Pariisin neljänneksi suosituin nähtävyys.

Muualla Pariisissa

Les Invalides sijaitsee Pariisin keskustassa Seinen varrella. Invalidikirkossa on mm. Napoleon Bonaparten viimeinen leposija. Cimetière du Montparnasse sen sijaan on Pére Lachaisen ohella toinen kuuluisa pariisilainen hautausmaa. Sen kuuluisimmat asukit ovat filosofipariskunta Simone de Beauviour ja Jean-Paul Sartre.

Majoitus

Mama Shelter (kolme tähteä) Hinnat alkaen 151€/vrk

Vain korttelin päässä Pére Lachaisen hautausmaasta sijaitseva Mama Shelter-designhotelli on yksi kaupungin tyylikkäimmistä. Hotelli on kuuluisan ranskalaisen suunnittelijan, Philippe Starckin käsialaa.

Lumen Paris Louvre (neljä tähteä) Hinnat alkaen 213€/vrk

Keskustassa loistava vaihtoehto on Hotel Lumen Paris Louvre, joka nimensä mukaisesti sijaitsee aivan Louvre-museon lähellä. Invalidikirkollekin matkaa on vain kilometri.

Lontoo, Iso-Britannia

Highgate Cemetery


Löytääksesi rauhallisen ja vehreän paikan sekä aistiaksesi vanhan viktoriaanisen Lontoon tunnelmaa, Hotels.com suosittelee vierailemaan Highgaten hautausmaan vanhalla puolella. Hautausmaan kuuluisin asukas on Karl Marx.

Majoitus

The Raglan Hotel (kolme tähteä) Hinnat alkaen 84€/vrk

Highgaten ostos- ja ravintola-alue sijaitsee aivan hautausmaan porttien vieressä. Lähellä Muswell Hillissä on viihtyisä Raglan Hotel jossa on siistit huoneet ja mukava baari.

Washington DC, Yhdysvallat

Arlington National Cemetery, Virginia

Eräs Yhdysvaltojen kuuluisimmista hautausmaista on Arlingtonin sotilashautausmaa Virginian osavaltiossa Potomac-joen rannalla, aivan Washington DC:n vieressä. Alueelle on lyhyt kävelymatka National Mallilta ja Abraham Lincolnin muistomerkiltä. Lähellä ovat kaikki Washingtonin kuuluisat nähtävyydet, kuten Valkoinen talo, Pentagon, Capitol ja Thomas Jeffersonin muistomerkki.

Hautausmaa itsessään on nähtävyys, jonne on haudattu monia kuuluisia amerikkalaisia. Sen kuuluisimpia kohteita ovat tuntemattomien sotilaiden muistomerkki, joka on pystytetty sodissa kaatuneiden yhdysvaltalaisten muistoksi, sekä presidentti John F. Kennedyn ja hänen puolisonsa Jacqueline Kennedy Onassiksen hauta.

Majoitus

Sofitel (neljä tähteä) Hinnat alkaen 141€/vrk

Aivan Yhdysvaltojen presidentin virka-asunnon, Valkoisen talon vieressä sijaitseva Sofitel-hotelli on erittäin hyvä vaihtoehto tasokkaalle yöpymiselle. Lähes kaikki nähtävyydet ovat kävelyetäisyydellä.

Wien, Itävalta

Zentralfriedhoffin hautausmaa

Kuuluisin Wienin yli 50 hautausmaasta on mm. säveltäjien, Ludwig van Beethovenin, Johannes Brahmsin, Josef Straussin ja Franz Schubertin maallisen vaelluksen päätepiste. Sen sijaan Wolfgang Amadeus Mozartin hautaa etsivien on syytä varautua haasteisiin, sillä sen tarkkaa paikkaa ei tiedetä. Hauta ei ole Zentralfriedhoffissa, vaan toisaalla Wienissä, St. Marxin hautausmaalla. Alueelle on pystytetty hänen muistokseen monumentti, jonka sijainti perustuu arveluihin siitä, missä todellinen hauta mahdollisesti sijaitsee.

Majoitus

Hotel de France (viisi tähteä) Hinnat alkaen 171€/vrk

Wienin keskustassa sijaitseva Hotel de France tarjoaa osuvan historialliset puitteet tähän kulttuurikaupunkiin tutustumiselle. Viiden tähden loistokas hotelli takaa korkeatasoisen majoituksen.

Tukholma, Ruotsi

Norra begravningsplatsen

Pohjoinen hautausmaa Tukholmassa on eräs Ruotsin suurimpia. Sieltä löytyvät sellaisten kuuluisien ruotsalaisten kuten Alfred Nobelin, August Strindbergin ja pitkäaikaisen pääministerin Per Albin Hanssonin haudat.

Majoitus

Best Western Time Hotel (kolme tähteä) Hinnat alkaen 103€/vrk

Best Western Time Hotel sijaitsee lähellä hautausmaata Vasastadenin kaupunginosassa. Ydinkeskustaan ja vanhaan kaupunkiin matkaa on n. kaksi kilometriä.

Helsinki, Suomi

Hietaniemen hautausmaa

Hietaniemen hautausmaa, tai helsinkiläisittäin ”Hietsu”, sijaitsee reilun kilometrin päässä keskustasta. Tänne Suomen merkittävimmälle hautausmaalle on haudattu muun muassa kaikki edesmenneet tasavallan presidentit lukuun ottamatta P.E. Svinhufvudia ja Kyösti Kalliota, jotka on haudattu kotipaikkakunnilleen. Erityisesti C.G.E. Mannerheimin hauta ja sitä ympäröivä sankarihautausmaa muodostavat näyttävän kokonaisuuden, jonka tarkoituksena on kunnioittaa sodissa henkensä antaneita suomalaisia.

Lisäksi alueella on niin kutsuttu taiteilijakukkula, jossa lepäävät monet kuuluisat suomalaiset kulttuuri- ja viihdevaikuttajat, kuten Alvar Aalto, Akseli Gallen-Kallela, Åke Lindman ja Pertti ”Spede” Pasanen. Hautausmaalle on haudattu myös lukuisia muita kuuluisia suomalaisia, kuten Tove Jansson, J.V. Snellman ja Albert Edelfelt.

Majoitus

Hotel Glo (neljä tähteä) Hinnat alkaen 132€/vrk

Helsingissä on useita tasokkaita keskustahotelleja, joista kaikista on kätevä matka Hietaniemeen kävellen, raitiovaunulla tai bussilla. Esimerkkinä mainittakoon tyylikäs ja laadukas  Hotel Glo, joka sijaitsee Esplanadin puiston ja Aleksanterinkadun vieressä Kluuvikadulla.

Lisätietoja osoitteessa www.hotels.com tai numerossa 010 808 097.

Hotels.com

Hotels.com on osa kaikilla merkittävillä markkinoilla toimivaa Expedia-ryhmää ja sen valikoimiin kuuluu yli 100 000 laadukasta hotellia, huoneistoa ja B&B-majapaikkaa ympäri maailmaa. Jos asiakas löytää muualta halvemman hinnan etukäteen maksamalleen hotellihuoneelle, tarjoaa Hotels.com kyseisen hotellihuoneen asiakkaalle samaan hintaan. Hotels.com neuvottelee käyttäjille parhaat hinnat sekä tarjoaa käyttäjilleen jo 1,3 miljoonaa asiakasarviota esittelemistään kohteista. Hotels.com voitti Webuser-lehden jakaman Gold Award -palkinnon parhaana


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti