Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 12. 2011 Teksti Tiedotteet 3 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

Maailman design-pääkaupunki on Helsinki

Muumilaaksossakin juhlitaan, muumimaisesti ilman sen kummempaa syytä, kun Helsinkikin juhlii nimitystään maailman design-pääkaupungiksi vuoden 2012 ajaksi (World Design Capital Helsinki 2012, WDCH 2012).Juhlavuoden alkaessa Hurraa!-muki jatkaa Arabian iloista Muumi-mukien sarjaa. Sen koristeesta välittyy hilpeä juhlan tunnelma. Muumilaaksossa osataan juhlimisen taito!

Taiteilija ja kuvittaja Tove Slotte on valinnut Hurraa!-mukin koris­teen Tove Janssonin vuonna 1960 ilmestyneestä kirjasta ’Kuka loh­duttaisi Nyytiä?’. Kirjassa oleva alkuperäinen piirros puistossa juhlivista Muumilaakson asukkais­ta sopi hyvin kuvaamaan maail­man design-pääkaupunkivuoden tunnelmaa Helsingissä.

Iloisen koristeen taustalla on hel­lyttävä ja myötätuntoa herättävä tarina yksinäisestä ja pelokkaasta pojasta, Nyytistä, joka yrittää löy­tää paikkaansa maailmassa. Nyyti kulkee maailmalla varovai­sesti ja peläten kaikkia Muumi­laakson asukkeja, kunnes saapuu Hemuleiden puistoon keskelle met­sää. Öinen musta metsä on valais­tu kirkkailla juhlavaloilla. Metsän puiden alla karkeloi valoloisteessa koko Muumilaakson väki. Karusel­lit pyörittävät Homssuja ilmapal­loineen. Iso Hemuli puolestaan on kiinnostunut keräilijän tarkkuudella isosta pannukakustaan ja ahmii sitä hilloineen päivineen.

Nyyti kokee löytäneensä ihmeel­lisen maailman. Kun hän iloitsee oivalluksestaan, hänen luokseen lipuu pullo, jossa on täytteenä kirje yksinäiseltä Tuittu-tytöltä. Käy ilmi, että Tuittu on Mörön vankina. Tämä saa Nyytin rohkaistumaan ja tulistumaankin. Tuittua täytyy auttaa. Hän etsii Mörön ja on valmiina taisteluun. Pienen sota­tanssin jälkeen Nyyti puraisee kipakasti Mörön häntää. Mörkö luimii pakoon vuorten taa ja Nyyti ja Tuittu rakastuvat ujosti, mutta ensisilmäyksellä. Taas juhlitaan – nyt on Nyyti ja Tuittukin mukana!

Muki on ilahduttava lahja tai mat­kamuisto WDCH 2012 -vuoden vierailijoille ja sopii lahjaksi myös juhlia viettävälle ja niitä rakasta­valle Muumien ystävälle. Mukia on saatavilla vain WDCH 2012 -vuoden ajan. Muumi-mukien sarjassa muki on hieno muisto Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi. Hurraa Helsinki!

Tuote- ja suositushintatiedot:

Muumi-muki Hurraa! 0,3 l 24,90 e

Saatavilla rajoitetun ajan

Toimitukset 2.1.-31.12.2012

Muumi kahvilusikka Hurraa! 9,00 e

Toimitukset 1.3.–31.12.2012

Tuotteita myyvät seuraavat viralliset WDCH 2012 yhteistyökumppanit: Iittala Outlet -myymälät, Stockmann, HOK Elanto, Blue1 ja Viking Line.


Aiheet: , , , , , , , ,

3 kommenttia

 1. Kiva muki. Taidanpa

  Kiva muki. Taidanpa ostaa kun käyn Helsingissä.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  siru

  18. 12. 2011 9.36

 2. Ihana!

  Ihana!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Onslow

  17. 1. 2012 20.44

 3. IhQ

  IhQ

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Snibu

  18. 4. 2012 14.04

Kirjoita kommentti