Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 4. 2010 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Tiia Koskimies Yksi kommentti Luonto ja vapaa-aika

Tuuli mereltä

Helkama Pyörä Oy ja Uuttera Oy tilasivat ja lahjoittivat Rafael Saifulinin teoksen Hangon kaupungille 2005. ”Tuuli mereltä” veistos koristaa Itäsatamaa ja on kerrassaan hurmaava.

Hanko on pyöräilijöiden kaupunki. Pyöräily on kesäisin kätevin ja hauskin tapa liikkua paikasta toiseen. Voin hyvin kuvitella tataaritaiteilija Saifulinin ajatukset hänen ryhtyessään suunnittelemaan veistosta. Meri ja tuuli ovat yhtä kuin Hanko. Veri vetää haistelemaan tuulia kallioille ja rannoille kaikkina vuodenaikoina kuten patsaan naishahmoakin. Lehdet jo karisevat puista ja omenasato kypsyy, mutta meri on kesän aikana kerännyt itseensä runsaasti auringon lämpöä ja se luovuttaa sitä vielä pitkälle syksyyn. Tuuli voi olla navakka ja kostea, mutta syyskuun alussakin se on usein vielä lämmin.

patsas.s

Tänä vuonna Hangossakin kevät antaa vielä odottaa itseään. Yleensä aina auki oleva satama on ollut poikkeuksellisesti paksussa jäässä.

kevät tekee tuloaan 2.s

patsas lähis 2.s

Mikä ihanan nautinnollinen ja raikas ”Tuuli Mereltä” onkaan!

patsas omenas

Yksityiskohta veistoksesta. Liekö syksyinen omena pyöräilijän eväs? Saifulinin veistoksissa on sadunomainen tunnelma.tukka suorana

Silmät kiinni neitokainen nautiskelee raikkaasta merituulesta syksyn lehdet jo liimaantuneina ihoon ja vaatteisiin.

Saifulinin veistoksia näkee ympäri maailmaa.

Valtaistuin veistoksesta on tullut hyvin suosittu kuvauskohde Helsingissä. Se seisoo Mannerheimintien ja Simonkadun kulmassa.

Taitelija Saifulin on pitänyt lukuisia näyttelyitä ympäri maailmaa mm. Yhdysvalloissa, Italiassa ja Isossa-Britanniassa.

Lisää tietoa taiteilijasta:

Rafael-Saifulin-01

http://www.multiart.fi/Rafael-Saifulin-01.htm


Yksi kommentti

Kirjoita kommentti